Syö, juo ja nauti kaikilla aisteilla!

Hyvä ruoka ja palanpainikkeet ovat usein matkojen kohokohtia. Näin on etenkin maaseudulla, jossa sinua hemmotellaan puhtailla ja tuoreilla raaka-aineilla sekä paikallisilla erikoisuuksilla. Tällä sivulla saat tarjonnasta muutamia maistiaisia ja lisää makukohteita löydät helposti hakutoiminnolla.

Pöytä on katettu!

Luonnon ja ohjelmien parissa vietetyt päivät saavat terveen ruokahalun heräämään. Onneksi tarjolla on kohteita, joissa panostetaan maaseutukeittiön aitoihin antimiin. Saisiko olla välipalaksi lämpimäntuoretta leipää vai kokonainen ateria? 

Auttikönkään Pirttikahvila

Pohjois-Suomi, Autti

Tutustu

Kievari Rantapirtti

Keski-Suomi, Koskenpää

Tutustu
suomalainen peltomaisema

Kinnarin Tila

Etelä-Suomi, Hollola

Tutustu

Viinitilat

Maaseudun viinitiloilla tutustut herkullisen laadukkaisiin tilaviineihin, joiden aromien salaisuus piilee puhtaissa marjoissa ja hedelmissä. Viinimyymälän lisäksi voit vierailla viinitilakierroksilla sekä nauttia maistiaisista ja muista oheispalveluista. 

Mustila Viini

Etelä-Suomi, Elimäki

Tutustu

Tammiluodon Viinitila

Länsi-Suomi, Lielahti TI, Parainen

Tutustu

Äijälän Rusti

Länsi-Suomi, Röölä, Rymättylä

Tutustu

Puhtaat maut suoraan tilalta

Suomen maaseutu on lähiruoan aarreaitta, jossa pääset tuoreiden makuelämysten pariin sekä matkailukohteissa että tilamyymälöissä. Niiden valikoimista voit poimia itsellesi ja tuliaisiksi lukuisia erilaisia paikallisherkkuja ja erikoisuuksia. 

Matkailutila Naaranlahti

Itä-Suomi, Punkaharju

Tutustu

Saijan Lomakartano

Keski-Suomi, Taivalkoski

Tutustu

Hiekkarannan Lomat

Keski-Suomi, Kannonkoski

Tutustu

Käytä helppoa kohdehakua!

Sivustomme kätevä kohdehaku kertoo sinulle juuri toiveidesi ja tarpeidesi mukaiset matkailukohteet ympäri Suomea. Merkitse hakuun toiveesi, vaihtele valintoja ja löydä omat suosikkisi.

Ajankohtaista

Kotimaan matkoja suunnitellaan nyt enemmän kuin vuosiin –  Matkailu maaseudulla kiinnostaa

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan teettämän kyselyn mukaan jopa 75 % suomalaisista aikoo lomailla tulevana kesänä kotimaassa. Erityisesti luontokohteet, mökkilomat, patikointi, retkeily, pyöräily sekä vesistöön ja hyvinvointiin liittyvät aktiviteetit ovat suomalaisten suosiossa. Maaseutumatkailuyritykset odottavat innolla alkavaa matkailusesonkia. Maaseutumatkailu ja Matkamaalle.fi…

Lue lisää

Kesän elämyksellisiä matkakohteita eläinrakkaille

Maaseudun matkailukohteet tarjoavat paljon ihania elämyksiä eläinrakkaille! Kesäloman kohokohta saattaa olla päästä tutustumaan, rapsuttelemaan ja touhuamaan eläinten kanssa erilaisissa aktiviteeteissa. Eläinten seura on rentouttavaa ja erinomaista stressinpoistoa niin aikuisille kuin lapsille. Alla muutamia hyviä vaihtoehtoja kesälomakohteeksi eläinrakkaille: Lomaleivo, lampaita ja…

Lue lisää

Kevään ja kesän tapahtumia Matkamaalle-yrityksissä

Maaseudun kohteet tarjoavat mukavaa tekemistä ja erilaisia tapahtumia läpi vuoden. Keväällä nautitaan vappubrunssia ja juhlitaan äitejä ihanilla äitienpäivälounailla sekä paljon muuta mukavaa tulossa koko perheelle! Kannattaa miettiä ajoissa myös kesän lomasuunnitelmat valmiiksi ja tutustua uniikkeihin maaseudun kohteisiin, joihin pääset kätevästi…

Lue lisää