Saijan Lomakartano

Tervetuloa Taivalkoskelle Saijaan, Päätalon maisemiin!

Saijan Lomakartano sijaitsee Taivalkoskella kirjailija Kalle Päätalon kasvukodin Kallioniemen naapurissa Jokijärven rannalla. Saijan Lomakartanossa on kodikasta majoitusta, maittavaa itse tehtyä aitoa Koillismaalaista lähiruokaa sekä kulttuuriin ja luontoon perustuvia ohjelmapalveluja.

Järvi ja ympäröivä metsä on harrastusten keskipiste: kesällä kalastetaan, melotaan ja vaelletaan, talvella hiihdetään, kävellään lumikengillä, ajetaan koiravaljakoilla ja moottorikelkoilla.

Saijan majoitustilat ovat joko kartanon pihapiirissä sijaitsevissa hirsitalohuoneistoissa, Jokijärven rannalla mökeissä tai lasikattoisessa revontulikodassa pohjoistaivaan alla.

Pirttiravintolassa majoittujille tarjotaan aamiainen sekä päivittäin vaihtuva kotiruokalounas ja päivällinen. Muuten ravintola toimii kokouksien, perhejuhlien ja muiden ryhmien tilausravintolana.

Lomakartanomme monipuolisuus tuo vieraamme yhä uudelleen Saijaan. Tulkaa tekin!

Pirttiravintola

Saijan päärakennuksessa on ravintolatilat noin 100 henkilölle. Syksyllä 2015 valmistui ravintolatilojen laajennusosa, sali, alkuperäisen pirttiravintolan jatkoksi. Pirtissä tarjotaan vieraille aitoa Koillismaalaista lähiruokaa. Täysihoitovieraiden ruoka vaihtuu päivittäin sesongin ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan.

Paikallisesta kalasta, muikusta ja siiasta valmistetut ruoat ja itse leivotut leivonnaiset ja leivät ovat kestosuosikkeja. Ravintolassa voi järjestää tilauksesta erilaisia perhejuhlia ja tila soveltuu hyvin kokouspaikaksi.