Kenkävero

Kenkävero Mikkelissä on ohittamaton ravintolan, myymälöiden, puutarhan, kulttuurin ja tapahtumien kokonaisuus aivan Saimaan rannalla, upeassa pappilamiljöössä. Suosittu matkailukohde on ollut toiminnassa jo yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Kenkäveron monista myymälöistä löytyy ihanat kotimaiset ja paikalliset designtuotteet, käsityöt, lähiruokatuotteita sekä paljon muita uniikkeja herkkuja ja tuotteita. Myymälän leipomopuodista löytyy omassa leipomossa valmistettuja uunituoreita tuotteita.

Kenkäveron puutarhassa on monipuolinen valikoima kasveja ja kukkia. Siellä on muun muassa ruusutarha, perenna- ja yrttialueita sekä puutarha-aitauksia. Puutarhan tunnelma on rauhallinen ja idyllinen. Puutarhaan voi tutustua itselleen sopivaan aikaan, sillä sinne on aina vapaa pääsy.

Pihapiirin aittarakennuksissa järjestetään kesäkautena näyttelyitä, joissa voi tutustua käsityöhön. Vuonna 2023 aitoissa on näyttely kehräämisestä, joka valittiin vuoden 2023 käsityötekniikaksi, sekä keramiikkanäyttely, jossa esillä keraamikkoa Paula Ruuttusen tuotantoa.

Lisäksi Kenkäverossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, kuten käsityömarkkinoita, konsertteja ja näyttelyitä.

Kenkäverossa voi järjestää myös omia tapahtumia, kokouksia ja perhejuhlia.

Tilauksesta Kenkäverossa järjestetään ympäri vuoden tekemispajoja ryhmille, jotka sopivat ohjelmanumeroksi monenlaiseen tilaisuuteen ja hyvinvointi/ ja virkistyspäivään. Tarjolla on muun muassa koruntekemistä, yrttipeston tekoa villiyrteistä tai puutarhan antimista, sytytyspalojen tekoa, pannunalusen solmimista, karjalanpiirakkapaja sekä paljon muuta.

Kesävieraina Kenkäverossa nähdään ihastuttavia lampaita ja kanoja. Lampaita sopii rapsutella ja tarjota voikukanlehtiä. Kanojen touhuja voi seurailla puutarhassa, jossa kanat asustavat holvikellarissa.

Kenkäverossa toimii pappilaravintola sekä kahvila, jotka palvelevat vuoden ympäri. Pappilan vanhoja perinteitä vaalitaan kunnioittaen lähialueen sesongin mukaisia raaka-aineita, jotta vieraille voidaan tarjota aina parasta. Kenkäveron omasta leipomosta valmistuu tuoreet leivät ja leivonnaiset.

Pappilaravintola toimii pappilan päärakennuksessa. Ravintolassa voit nauttia lounaan, kahvin tai vaikka vain lasillisen viiniä kauniissa miljöössä. Kesäkautena on avoinna myös Rantapaviljonki-kahvila aivan Saimaan rannalla!