Kenkävero

Kenkävero Mikkelissä on ohittamaton ravintolan, myymälöiden, puutarhan, kulttuurin ja tapahtumien kokonaisuus aivan Saimaan rannalla, upeassa pappilamiljöössä. Suosittu matkailukohde on ollut toiminnassa jo yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Kenkäveron monista myymälöistä löytyy ihanat kotimaiset ja paikalliset designtuotteet, käsityöt, lähiruokatuotteita sekä paljon muita uniikkeja herkkuja ja tuotteita. Myymälän leipomopuodista löytyy omassa leipomossa valmistettuja uunituoreita tuotteita.

Kenkäveron puutarhassa on monipuolinen valikoima kasveja ja kukkia. Siellä on muun muassa ruusutarha, perenna- ja yrttialueita sekä puutarha-aitauksia. Puutarhan tunnelma on rauhallinen ja idyllinen. Puutarhaan voi tutustua itselleen sopivaan aikaan, sillä sinne on aina vapaa pääsy.

Pihapiirin aittarakennuksessa järjestetään kesäkautena näyttelyitä. Vuonna 2024 aitassa on näyttely korin punonnasta, joka valittiin vuoden 2024 käsityötekniikaksi. Lisäksi aitan yläkerran näyttely tutustuttaa Mikkelin ja Tuukkalan muinaispukuihin sekä eteläsavolaisiin kansallispukuihin Mikkelin Kalevalaisten 70-vuotisjuhlavuoden näyttelyssä.

Lisäksi Kenkäverossa järjestetään erilaisia tapahtumia, työpajoja ja kursseja, kuten käsityömarkkinoita, konsertteja ja kesän Mestarin opissa -käsityökursseja.

Kenkäverossa voi järjestää myös omia tapahtumia, kokouksia ja perhejuhlia.

Kenkävero kutsuu nauttimaan kaikin aistein. Tule yksin, ryhmässä, perheen kesken tai kaveriporukalla, kaikille riittää koettavaa! Ohikulkumatkalla piipahtaen tai koko päivästä nauttien.

Kuten pappilan aikoina konsanaan, herää Kenkäveron miljöö vielä tänäkin päivänä täyteen vilinäänsä kesäkaudella. Kesän saapumisen myötä myymälätilat laajenevat myös piharakennuksiin, erillinen leipomon myymälä palvelee asiakkaita, aitat avaavat porttinsa näyttelyvieraille ja aivan Saimaan rannalla sijaitseva rantapaviljonki muuntautuu kesäkahvilaksi ihanine itse leivottuine herkkuineen. Ympäri vuoden palvelevan ravintolan kesäherkut vievät kielen mennessään ja myymälän valikoimasta löytyy ihania tuotteita niin itselle kuin vaikka kesäviemisiksi.

Kenkäveron puutarha Saimaan rannalla hehkuu kesän mittaan vaihtuvissa väreissään ja kukkaloistossaan. Kesävieraina Kenkäverossa nähdään ihastuttavia lampaita ja kanoja. Lampaita sopii rapsutella ja tarjota voikukanlehtiä. Kanojen touhuja voi seurailla puutarhassa, jossa kanat asustavat vanhassa holvikellarissa.

Tilauksesta Kenkäverossa järjestetään ympäri vuoden tekemispajoja ryhmille, jotka sopivat ohjelmanumeroksi monenlaiseen tilaisuuteen ja hyvinvointi/ ja virkistyspäivään. Tarjolla on muun muassa korun tekemistä, yrttipeston tekoa villiyrteistä tai puutarhan antimista, sytytyspalojen tekoa, pannunalusen solmimista, karjalanpiirakkapaja sekä paljon muuta.

Kenkäveron pihapiiristä löytyy myös Pauliina Rungren Handicrafts Shop & Studio. Valikoimista läytyy trendikkäitä koruja, oivaltavia sisustustuotteita ja laaja irtoteevalikoima teen ystäville.

Tervetuloa viihtymään Kenkäveron tunnelmassa ympäri vuoden!

Kenkäverossa toimii pappilaravintola sekä kahvila, jotka palvelevat vuoden ympäri. Pappilan vanhoja perinteitä vaalitaan kunnioittaen lähialueen sesongin mukaisia raaka-aineita, jotta vieraille voidaan tarjota aina parasta. Kenkäveron omasta leipomosta valmistuu tuoreet leivät ja leivonnaiset.

Pappilaravintola toimii pappilan päärakennuksessa. Ravintolassa voit nauttia lounaan, kahvin tai vaikka vain lasillisen viiniä kauniissa miljöössä. Kesäkautena on avoinna myös Rantapaviljonki-kahvila aivan Saimaan rannalla!