Jakolan tila

Automuseo

Yksi Suomen suurimmista yksityisistä automuseoista löytyy Jakolan tilan pihapiiristä. Yhden miehen, Raimo Oikarin eläkepäivien ratoksi kokoama ja rakentama automuseo pitää seinien sisällä yli kuusikymmentä valmista museorekisterikuntoista menopeliä. Suurin osa kokoelman autoista on itäautoja.

Hallin haukku

Vuoden 2015 lopulla Jakolan tilalle valmistuu  koiraleirejä ja omatoimista treenausta varten harrastehalli. Käyttäjille on saatavilla majoitus ja täysihoito.

Koiraleirit

Jakolassa järjestetään koiraleirejä lapsille ja aikuisille – ota yhteyttä ja kysy lisää!

Muuta tekemistä

Talvella Jakolan tila tarjoaa mahdollisuuksia niin perinteisiin talvilajeihin kuin moottorikelkkailuunkin. Rentolasta pääset vaivatta Kouheron Kelkkailijoiden ylläpitämälle moottorikelkkauralle. Mahdollisuuksia on pitempäänkin retkeen, uraa on avoinna noin 250 kilometriä. Hiihtäjille Jakolan tila on verraton kohde. Valmista latua on tarjolla esimerkiksi 30 km:n päähän Karstulaan asti. Ja ennen saunomista saa hyvän hien pintaan parin kilometrin pituisella saunalenkillä. Pilkkimisen iloihin pääsee tutustumaan läheisten järvien jäällä.

Kesällä Jakolan tilan läheisyydessä sijaitsevat erilaiset vesistöt tarjoavat hienot puitteet kalastamiseen, olitpa sitten vannoutunut perhokalastaja tai mato-onginnan kiireettömyydestä nauttiva kalastelija. Veteen liittyvät myös muut kesän aktiviteetit melonnasta koskenlaskuun. Liikunnallisiin harrastusmahdollisuuksiin kuuluu lisäksi tenniksen peluu Jakolan tilan omalla kentällä.

Aitoja makuja ja suussa sulavia herkkuja talon omasta keittiöstä

Jakolan tilan ruokailuissa korostuvat aidot suomalaiset maut. Ajatus lähiruuasta toteutuu konkreettisesti, tuoretta kalaa saadaan lähistöllä sijaitsevista vesistöistä, ruokia maustavat yrtit kasvatetaan omassa kotipuutarhassa ja marjat sekä sienet löytyvät lähiseudun metsistä.

Jakolassa pääset nauttimaan myös riistaruuista, esimerkiksi tyrnimarjojen kera tarjottu hirvipaisti on herkullinen makuelämys. Myös lähitilan laatuliha ja paikallisen yrittäjän kirjolohi kuuluvat valikoimiin. Oman puutarhan hillot ja mehut ja naapurikylän perunat ja oman kasvimaan juurekset löytävät tiensä nouto- ja aamiaispöytään.

Jakolan Tilalla tarjoillaan ruokaa tilauksesta – niin isoille kuin pienillekin ryhmille.

 

Maalaishotelli Mulikan Hillton

Mullikan Hilltonin majoitustiloissa (n. 20 vp, 2 krsta) ovat erilliset keittiö-, wc- ja suihkutilat sekä saunaosasto kellarikerroksessa. Grillikatos.

Villa Mertala

Korkeatasoinen pyöröhirsihuvila (114 m2 + katettu terassi 40 m2, 3 mh, 6+2 vp, 2 wc:tä), hyvin varustettu keittiö/tupakeittiö, sauna ja pesuhuone. Grillikatos ja vene. Latureitit ja yhteys kelkkauralle. Hyvät kalastusmahdollisuudet ympäri vuoden. Kokous- ja ateriapalvelut tilauksesta.

Mertaranta

Villa Mertalan vieressä talviasuttava hirsinen Mertaranta-saunamökki (40 m2, 2 vp), jossa hyvin varustettu tupakeittiö, taulu-tv, takka, vuodesohva. Katetulta terassilta käynti puulämmitteiseen saunaan ja suihku-wc-tilaan. Rantaan 15 m.

Rentola

Talviasuttava hyvin varustettu maalaistalo pihapiireineen luonnonrauhassa Heijostenkosken kalastusalueen lähellä. Päärakennus 10+6 vp, 2 krsta. Kesäaitat 14 vp. Eräkämppä (2 vp) n. 3 km päässä. Kota ja patikkareitti.

 

Jakolan tila
Karajoentie 294 A
43480
Pääjärvi

405653716
400242150

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Peltolan luomutila

Länsi-Suomi, Vilppula

Tutustu

Ylä-Tuuhosen maatila

Länsi-Suomi, Ruovesi

Tutustu

Vanha Väätänen

Länsi-Suomi, Väätäiskylä

Tutustu