Einolan Tila

Tervetuloa Einolan tilalle

Komealla paikalla Jumesniemessä järven rannalla seisoo Einolan talo.  Einola on vanha sukutila sekä toimiva maa- ja karjatila. Jumesniemi sijaitsee Hämeenkyrön kunnassa ja on osa Pirkanmaata.

Tilasta on sanottu, että se on maailman kauneimmalla paikalla, Enonselän rannalla, korkealla kalliolla. Korkeusero järvenpinnan ja talon kivijalan välillä on 29 metriä.

Menneistä ajoista kertoo noin 200 vuotta vanha aitta, jonka parvekkeelta avautuvat komeat näkymät järvelle. Pihapiirissä tulijaa ovat vastassa monet hauskat kotieläimet, jotka ovat tottuneet taputteluunkin.

Päärakennuksen sali on tilauksesta valmiina vieraita varten ja sen ikkunoista näkyy seitsemän saarta ja viljapeltoa. Maiseman näkymä vaihtuu päivittäin, vuodenajasta riippuen. Maatilamatkailu Einolan tilalle on historiantuoksuinen matka suomalaiseen maaseutuun.

Aittamuseossa voi vierailla arvuuttelemassa mikä työkalu mikäkin on. Sen hämärään on kerätty monia tarvekaluja nykyihmisen ihmeteltäväksi. Esineistö on vanhaa, talossa ennen käytettyä, kuten patapöytä, kokoelma silitysrautoja, puulapioita ja muuta maitotilan tarpeistoa.

Tanssisalongissa voi järjestää erilaisia ulkotilaisuuksia, kuten karaoketansseja, häitä, syntymäpäiviä, kokouksia ja esimerkiksi grilli-iltoja. Tanssisalonki on käytössä kesäaikaan. Sen ohessa on ulkohuussi. .

Talvella tilan pihasta voi lähteä hiihtolenkille joko pelloille tai järvenjäälle, kilometrin päässä on myös Jumesniemen valaistu pururata jossa on reilun kilometrin mittainen hiihtolatu. Parasta on kuitenkin aava järvenselkä ja kirkkaat hanget. Kesäisin veneellä pääsee Hämeenkyrön kirkolle asti ja myös Purimo -laiva risteilee Mahnalan selällä ja ottaa tarvittaessa kyytiin neljän kilometrin päästä Purimon salmen laiturista. Yöpymismahdollisuutta tilamme ei tällä hetkellä ole.

Maatilan eläimiä voi käydä katsomassa, mutta kannattaa soittaa ennen kuin tulee, niin isäntäväki tietää olla kotona. Nykypäivänä ei maatilalle voi vain tulla ja vierailla miten haluaa; huomioon täytyy ottaa myös eläinten oma rauha ja lypsy- sekä hoitoajat.

Ruokapöytä katetaan perinteisillä maalaisherkuilla. Kuten kotijuustolla, liharuoilla, perunoilla ja maalaissalaateilla. Jälkiruoaksi on ternimaidosta tehtyä ”uunijussia”. Vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa tarjoiluun ja tuotteet ovat kotimaisia. Asiakkaiden toiveet otetaan huomioon tarjoilua suunniteltaessa.

Einolan kievari on kesällä 2011 avattu kesäkahvila. Kahvila sijaitsee kilometrin päässä maatilalta Mammankujan ja Perämaantien risteyksessä, entisen kyläkaupan tiloissa.

Kahvia voi nauttia katetulla terassilla tai sisätiloissa. Tarjolla on kahvin kanssa Einolan tilalla leivottuja makeita ja suolaisia leivonnaisia, höyrymakkaraa, lihapiirakkaa, jäätelöä, karkkeja ja limonadeja.

Myynnissä on satunnaisesti myös kesän kausituotteita kuten esim. mansikkaa, vadelmaa ja uusia perunoita. Sekä Einolan tilan omia tuotteita kuten ternimaitoa, mallasleipää ja suomenkarjan sonnin eri lihoja (jauhelihaa, paisteja ja fileitä )

Terassin ohessa ulkohuussi ja kiinnityspuomi hevosille, joten tervetuloa hevoskyydillä niin kuin ennen vanhaan Seppäsen kaupalle. Einolan kievarin kahvila on Jumesniemen vanha kyläkauppa. K-kauppaa Jumesniemen kylässä piti Terttu Seppänen ja kauppa tunnettiinkin Seppäsen kauppana. Kaupan ohessa oli myös posti. Kyläkauppa suljettiin vuonna 1997.

Einolan Tila
Mammankuja 109
39170
Jumesniemi

33 711 162

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Mikkolan lomamökit ja savusauna

Länsi-Suomi, Lempäälä

Tutustu

Ala-Orvola Maatilamatkailu

Länsi-Suomi, Vesilahti

Tutustu

Koulutintti Oy

Länsi-Suomi, Punkalaidun

Tutustu