Kesän elämyksellisiä matkakohteita eläinrakkaille

Artikkelit

Maaseudun matkailukohteet tarjoavat paljon ihania elämyksiä eläinrakkaille! Kesäloman kohokohta saattaa olla päästä tutustumaan, rapsuttelemaan ja touhuamaan eläinten kanssa erilaisissa aktiviteeteissa. Eläinten seura on rentouttavaa ja erinomaista stressinpoistoa niin aikuisille kuin lapsille. Alla muutamia hyviä vaihtoehtoja kesälomakohteeksi eläinrakkaille:

Lomaleivo, lampaita ja mökkejä Jyväskylässä

Oletko aina haaveillut lampaiden kanssa puuhailusta idyllisessa maalaisympäristössä? Tule meille perheesi tai ystäviesi kanssa lammaspaimenlomalle Himman Torpalle nauttimaan lomasta ja lampaiden rapsuttelusta! Muillakin mökeillämme lomailevat voivat tutustua lampaisiin opastuksellamme. Katso lisää: https://lomaleivo.fi/ 

Tuhannen Tarinan Talo, maatilamatkailua Etelä-Karjalassa

Mistä on tuhat tarinaa tehty? Mustikoista, puolukoista, pihametsän mansikoista. Tähtitaivaan tuikkeesta, kuusimetsän kuiskeesta. Metsäretkistä, yhteisistä hetkistä. Lampaiden villoista, tummuvista kesäilloista. Juhlahetkistä, uintiretkistä, vanhan talon tunnelmasta, maalaismaisemasta avarasta. Ei ole karuselliä, vaan eläinten kanssa hetkiä helliä. Aikaa sinulle, aikaa hetkelle tälle – käyhä sieki peremmälle!

Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo sijaitsee Saimaan matkailualueella, Kouvolan ja Lappeenrannan välissä Kannuskosken kylässä. Katso lisää: https://www.tuhannentarinantalo.com/fi_FI/lomapaketit/luontoloma

Hakamaan lammastila, Petäjävedellä

Hakamaan Lammastilan vieraana Keski-Suomessa saat kokea maaseudun rauhan aitona ja koruttoman kauniina. Tule tutustumaan tarinaamme ja elämään pieneksi hetkeksi arkea tilalle, jossa eläintenhoito on aidosti luonnollista ja eläimen tarpeita kunnioittavaa. Meillä saa puuhastella maatilan askareissa, ulkoilla lampaiden ja muiden tilan eläinten kanssa sekä oppia kestävän kehityksen mukaisesta lampaankasvatuksesta. Valmistamme sinulle maittavan aterian lähialueella tuotetuista raaka-aineista. Voit nauttia sen tunnelmallisen puotimme suojassa. Kotiin viemisiksi voit ostaa tilamme ja muiden lähituottajien tuotteita tilapuodistamme.

Lämpimästi tervetuloa vieraaksemme!

Maija ja Samppa Suutarinen
Katso lisää: https://matkamaalle.fi/yritys/hakamaan-lammastila/

Ilolan Maatila, monipuolinen maatila Pirkanmaalla

Ilolan Maatilalla pääset tutustumaan monenlaisiin maatilan eläimiin. Hevoset ovat Ilolassa tärkeässä roolissa, tilalla on suomenhevosia, poneja ja muita hevosia.
Tervetuloa Pirkanmaalle, Ilolaan!

Katso lisää: https://www.ilolanmaatila.fi/maatilanelaimet
Valkeisen Loma, Ähtäri

Miltä kuulostaa rento majoitus lähellä Ähtärin Eläinpuistoa? Makoisat unet ja päälle runsas aamiainen ja päivän lopetus makoisiin löylyihin rantasaunan lauteilla. Lasten riemu eläimiä rapsutellessa? Valkeisen Loman erikoisuus on oma poropuisto!
Katso lisää: https://matkamaalle.fi/yritys/valkeisen-loma/Koivuniemen Herra, Merikarvia

Koivuniemen Herran farmi on yhdessä tekemisen ja kokemisen iloa ja elämyksiä tuottava maatilamatkailukohde , jossa huokuu aito ja konstailematon maalaismeininki. Landepäivä sisältää paljon mukaansa tempaavaa ohjattua ohjelmaa, eläinkavereita ja aktiviteetteja erilaisissa toimintapisteissä. Haluaisitko kokeilla lypsämistä, kerätä munia kanalasta vai hyppäätkö traktorin kyytiin? Landeteemapuistossa pääsee tapaamaan maatilan perinteisiä kotieläimiä ja vähän erikoisempiakin eläinystäviä ”röhkivästä sikasesta silkkiseen chinchillaan ja elävään sukkanauhaan”.
Katso lisää:
https://koivuniemenherra.fi/
https://koivuniemenherra.fi/muumaa/ 

Aava Kertun Kotitila, Vaasan seutu

Aava Kertun Kotitila Vaasan läheisyydessä on loistava koko perheen eläinretkikohde. Raippaluodossa sijaitsevalla tilalla voit vierailla matalalla kynnyksellä aukioloaikojen mukaan tai varata yksityisvierailun. Tila tahtoo antaa jokaiselle mahdollisuuden nauttia maalaisidyllistä ja kotieläimistä, ja ennen kaikkea tutustua eri kotieläimiin. Ystävällisiä ja ihmisrakkaita eläimiä pääsee silittämään ja hoitamaan.

Vierailun yhteydessä on mahdollista kokeilla talutusratsastusta tai vaikka hevosajelua. Erikseen varattavissa on alpakan talutusta tai jopa ihan oikea alpakkapatikka. Lisäksi eläimiä voi tiedustella vierailulle omiin tapahtumiin. Aukioloaikojen mukaisesti avoinna oleva kahvila tarjoaa taukopaikkaa ja virvoketta, jotta jaksat nauttia!

Tutustu Aava Kertun Kotitilan kotisivuihin täällä.

Siirilän Tila, Seinäjoki

Siirilän Tila lakeuksien äärellä Seinäjoella toivottaa matkailijat nauttimaan maaseudun tunnelmasta yli 150-vuotiaalle tilalle. Tila tarjoaa maatilamajoitusta, johon voit yhdistää hevosaktiviteetteja tilan ratsastuskoululla. Kesäisin Siirilässä on pieneläinmaailma matkailijoiden iloksi.

Siirilän Ratsastuskeskuksessa, tilan oma tallissa, on upeat puitteet ratsastamiselle. Voit osallistua ratsastuskoulun viikkotunneille sinulle sopivaan ryhmään tai varata yksityistunnin. Opetusta tarjotaan kaiken tasoisille, joten hevostelun makuun pääsee vaikka nollakokemuksella!

Lue lisää Siirilän Tilasta täältä.

Los Coyotes Ranch, Pohjois-Pohjanmaa

Jos Villi Länsi on aina kiehtonut sinua tai olet valmis kokeilemaan ihan uutta, ota kohteeksi Los Coyotes Ranch! Pohjois-Pohjanmaalla Muhoksella sijaitseva Ranch on tunnettu sen ainutlaatuisesta ja aidosta Villin Lännen miljööstä ja siellä on jopa kuvattu musiikkivideoita.

Los Coyotes Ranchilla voi järjestää monenlaista toimintaa ja tapahtumaa. Villissä Lännessä hevoset olivat iso osa ihmisten arkea, joten ranchillakin voit nauttia hevosaktiviteeteista, toki mustangien sijaan ihanilla suomenhevosilla. Vankkuriajelut onnistuvat kesäisin ja lumiseen aikaan tehdään rekiajeluita. Ota yhteyttä ja sovi omasta vierailustasi.

Tutustu Los Coyotes Ranchin kotisivuihin täällä.

Jusala Ranch, Salon seutu

Meidät tekee onnelliseksi elämä lähellä luontoa. Se tunne, kun saa istua kivellä ja vaikka väritellä. Ei ole kiire minnekkään ja voi tyhjentää kaikki aivoihin kertyneet hässäkät siihen paperille. Me saadaan elellä eläinten kanssa ja halutaan myös jakaa sitä iloa. Kenelleppä eläimet ei toisi iloa? Katso lisätietoja: https://matkamaalle.fi/yritys/jusala-ranch/