poropuisto
Poro poropuisto

Valkeisen Loma

Monipuolinen ja ympärivuotinen Valkeisen Loma

Poropuisto

Valkeisen Loman Poropuistossa pääset aistimaan Lapin tunnelmaa!

Poropuistossamme asustelee tällä hetkellä yhdeksän poroa. Poromme ovat kaikki kesyjä ja rakastavat jäkälää, jota pääsee poropuistovierailun aikana poroille syöttämään. He kaikki toivottavat teidät lämpimästi tervetulleeksi poropuistoon tai voit ostaa vastaanotosta jäkäläpussin ja syöttää poroja omatoimisesti aidan ulkopuolelta.

Poro-ohjelmistamme voitte valita perinteisen poropuistovierailun porojen aitaukseen. Vierailun aikana pääset Valkeisen poropuistoon ruokkimaan ja silittämään porojamme ja ottamaan kuvia. Kuulet tarinoita tilan poroista ja poronhoidosta näillä leveysasteilla.

Jos haluat nauttia pidemmästä ohjelmasta ja lähteä porojen kanssa päiväkävelylle metsäluontoon, kannattaa valita porometsäkävely eli walk with the reindeer -ohjelma. Porometsäkävelyn aikana lähdetään poropuiston metsään ruokkimaan ja silittämään porojamme ja ottamaan kuvia kauniin suomalaisen metsäluonnon keskelle. Porot seuraavat retkellä mukana ja lopuksi porot johdattavat seurueen poroaitauksen laavulle, jossa tunnelmoidaan tulen äärellä ja nautitaan nokipannukahvia ja mehua sekä sesongin kahvileipää. Lisäksi voit kokeilla suopunginheittoa eli miten poroja otetaan kiinni Lapissa poroerotusten aikaan.

Lisäksi voit tilata meiltä poron tilaisuuteesi, vaikkapa joulunavaukseen tai talviriehaan. Poron mukana tulee tarvittaessa myös tonttu tai vaikka itse joulupukki lisämaksusta.

Juhlat

Juhlapaikkana Valkeisen Loma on erinomainen vaihtoehto. Toteutamme juhlat toiveittesi mukaan ja huolehdimme, että juhlapäivästäsi tulee ikimuistoinen. Ravintolamme Tallin Vintti on kaksikerroksinen. Maksimissaan voimme kestitä noin sadan hengen tilaisuuden. Kesäjuhlissa lisää tilaa antaa loistava pihapiirin nurmikenttä puutarhakalusteineen.

Kokoukset

Valkeisen Loma tarjoaa idyllisen maalaismaiseman kokousten viettoon. Rauhallinen ja kaunis ympäröivä luonto ulkoilumaastoineen sekä maukas ruoka kodikkaassa ravintolassa takaavat onnistuneen tilaisuuden. Yhtäaikaisesti meille mahtuu kokoustamaan max noin 60 henkilöä, riippuen pöytien asettelusta.

Saunat

Meillä Valkeisella voit nauttia kolmen saunan löylyistä; Pihapiirin perinteinen Savusauna on aitoa suomalaista saunaa parhaimmillaan, niin kesällä kuin talvellakin. Kesällä rantasauna on ehdoton matkailijoiden suosikki. Talvella voi nauttia Ravintolan tilaussaunan lempeistä löylyistä. Pisteenä iin päällä on paljumme savusaunan yhteydessä.

Eläimiä, retkiä, kalastusta ja paljon muuta

Valkeisen Lomassa ja lähiympäristössä riittää tekemistä koko perheelle. Mitä jos vuokraisit pyörän ja lähtisit retkille lähiluontoon ja reiteille. Ähtärissä on lukuisia laavuja joten eväät kannattaa pakata mukaan ja lähteä retkelle. Talvella voit vuokrata lumikengät tai liukulumikengät ja ihastella Ähtärin monipuolista metsäluontoa. Ähtärin kymmenet järvet kutsuvat kalastelemaan ja melojat melomaan. Ja ilman muuta Lumi ja Pyry, jättiläispanda pariskunta on tavattava, kun Ähtärissä vieraillaan.

Tekemistä ja näkemistä riittää myös itse tilalla. Grillikodalla voit paistaa vaikka makkaraa ja nauttia luonnon äänistä ympärilläsi. Pihapiirin eläimistö ja linnusto on runsas ja mielenkiintoinen. Wilhelmiinan Wintin vieressä on Suomen kolmanneksi suurin haapa. Tai entä jos lähtisit heittelemään frisbeegolfia peltoradallemme. Se on hurjan hauskaa!

Ryhmät

Valkeisen Loma on suosittu paikka ryhmäretkille, tyky-päiville sekä kokouksille tai vaikka luokkaretkille, joiden osallistujat arvostavat rauhallista maalaisympäristöä ja puhdasta luontoa. Palvelemme yleensä yhtä ryhmää kerrallaan, jolloin voimme taata henkilökohtaisen ja yksilöllisen palvelun ryhmän toiveita kuunnellen.

Lähiruokaa ja suomalaisia makuelämyksiä

Valmistamme juhlissa kuten myös muissa tilaisuuksissa tarjottavat ruuat itse omassa keittiössämme. Käytämme lähialueen tuotteita mahdollisimman paljon ja paljon myös ihan oman pihan antimia. Mehu on valmistettu oman pihan ja metsien marjoista ja kesäiset yrtit kasvavat puutarhassamme. Liha on suomalaista ja mahdollisimman lähellä tuotettua ja isännän savustama lohi on poronkäristyksen ohella talon erikoisuus. Tervetuloa siis ruokapöytäämme!

Ravintolassamme on myös A-oikeudet eli voimme tarjoilla juhlissasi esimerkiksi ruoan kanssa viiniä ja jälkiruokakahvit konjakin kera.

Valkeisen Loman kodikkaat majoitusvaihtoehdot

Vieraanamme voit majoittua uudessa maalaishotellissamme tai vanhan ajan tyyliä henkivissä huoneistoissa, huoneissa ja mökeissä. Maalaishotelli Aurinkorinne tarjoaa laadukasta majoitusta lapsiperheille, pariskunnille sekä vaikka pienemmille ryhmille, jotka haluavat viettää vaikkapa sukutapaamista tai yrityksen koulutuspäiviä majoittuen mukavasti maalla hyvätasoisessa majoituksessa, omassa rauhassa, omalla porukalla. Perinteisemmästä majoitusvaihtoehdosta pitävälle löytyy meillä aittahuoneita ja -mökkejä joissa vanhaa ja uutta on yhdistelty mutta mukavuudet huomioiden eli wc ja suihku löytyy kaikista huoneistamme.

Maalaishotelli Aurinkorinne

Uudella 2018 kesällä valmistuneella Aurinkorinteellä on kymmenen modernia, hotellitasoista ja valoisaa huonetta joista kuusi on perhehuoneita neljälle ja neljä on kahden hengen huoneita. Jokaisessa huoneessa on wc ja suihku, jääkaappi, kahvinkeitin, TV sekä oma terassi. Aulassa on yhteiskäytössä oleva keittiö ja ulkona grillikota. Lisäksi yläkerrassa on ryhmille erikseen vuokrattava kokoontumis- ja pelitila.

Tuomaksen Tupa

Kahden makuuhuoneen huoneistossa on vanhan väentuvan tunnelmaa. Takkaan saat tulet hämäriä iltoja lämmittämään ja keittiössä laitat ruuat perheellesi. Huoneistoon mahtuu myös pinnasänky perheen pienimmille. Max 3-6 +1 henkilöä, huoneiston koko 45 m².

Mummon Mökki

Suuren suosion saavuttanut, vanhan ajan tyyliin remontoitu perinteinen Mummon mökki hurmaa vieraansa kerta toisensa jälkeen. Makuuhuoneessa on sängyt kahdelle ja tupakeittiössä levitettävä vuodesohva. Mökissä on myös tv, wc ja suihku ja pinnasänky perheen pienimmille (ennakkotilauksesta). Max 3-4 + 1 henkilöä, mökin koko 31 m². Lemmikit ovat sallittu Mummon mökissä.

Wilhelmiinan Wintti

Majoitu mukavasti kaksikerrosaitassamme, jossa on pieni tupa ja parivuode sekä yläkerrassa vielä tilaa 4:lle. Aitta sopii myös hääpareille hääyön viettoon ja koristelemme aitan tällöin asiaankuuluvasti. Max 5-6 henkilöä, huoneiston koko 17 m² + parvi 14 m².

Konstan Kammari

Konstan kammari on kauniisti sisustettu, vuonna 2020 kokonaan remontoitu pieni aittahuone. Huoneessa on parivuode ja lasten sänky.  Max 3 henkilöä, aittakamarin koko 17 m². Lemmikit ovat sallittu Konstan kammarissa.

Emilian tupa

Emilian esteetön tupa on oiva vaihtoehto liikuntarajoitteisille vieraille. Huoneeseen johtaa ramppi, leveät ovet ja myös wc on suunniteltu mm. pyörätuolilla liikkumiseen. Huoneessa on parivuode ja levitettävä sohva. Tilaa 4:lle henkilölle, huoneen koko 19 m². Lemmikit ovat sallittu Emilian tuvassa.

Kaisan ja Kaapon Kammarit

Molemmissa huoneissa on parvi, jonne mahtuu kaksi henkilöä. Alakerrassa wc/suihku ja kiva oleskelutila, jossa vuodepaikat kahdelle. Tilaa 4-5 henkilölle, huoneen koko 13 m² + parvi 5,5 m². Lemmikit ovat sallittu Kaisan ja Kaapon kammarissa.

 

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Vehkaniemen loma- ja juhlatila

Länsi-Suomi, Pohjaslahti

Tutustu

Vanha Väätänen

Länsi-Suomi, Väätäiskylä

Tutustu

Jakolan tila

Pääjärvi

Tutustu