Jusala Ranch

Jusala Ranch on eettinen eläintila Suomusjärvellä

Me Jusalassa elämme aitoa maalaiselämään yhdessä hevosten, lampaiden ja ylämaankarjan kanssa.  Jusala Ranch sijaitsee Salossa Suomusjärven kylässä. Jusalassa eletään yhdessä eläinten kanssa keskellä kaunista maaseutua. Tila sijaitsee kallioisissa maisemissa järven rannalla. Alue on perinteistä kivikautista asuinseutua vain tunnin päässä Helsingistä ja Turusta.

Muutimme kaupungista maalle vuonna 2004 ja olemme luoneet tilamme toiminnan alusta alkaen meidän arvomaailmaan sopivaksi. Meille tärkeää on eläimet, niiden eettinen kasvatus sekä ympäristösuojelu. Nautimme myös elämästä maaseudulla, oleilusta puhtaassa luonnossa.

Nämä asiat ovatkin ohjanneet valintojamme ja olemmekin onnellisia siitä, että saamme elää maaseutuelämää yhdessä eläintemme kanssa keskellä kaunista Järvi-Saloa. Kasvatamme terveitä alkuperäisrotuisia eläimiä eettisellä otteella mahdollistaen niille lajinomaisen käyttäytymisen.

Edesautamme yhdessä eläintemme kanssa myös perinteisen maaseutumaiseman säilymistä sekä ympäristönhoitoa ja lähijärvien suojelua.

Ylämaankarja, Highland Cattle, tai tuttavallisemmin Haikku on Skotlannista lähtöisin oleva alkuperäisrotu. Haikut elävät ympäri vuoden ulkona ja saavatkin elää hyvin lajinomaista elämää laumatovereiden kanssa. Ne ovat terveitä ja saavat elää sellaisena kuin ovat, säilyttäen komeat sarvensa ja hoitaen vasikoita aina vierotusikään asti. Meidän mielestä haikun kasvatus onkin eettistä ja sen vuoksi sen valitsimme. Ja toki ne ovat kerrassaan mainioita persoonia, joiden tempauksia on kiva seurata.

Eettisyyden lisäksi haikkuja kasvatetaan ympäristö huomioiden. Haikut elävät pienissä laumoissa ulkona vapaana liikkuen ja ympäristöä hoitaen. Meille haikut tulivatkin maisemanhoitoon perinnebiotoopeille sekä suojavyöhykkeille järven rannoille ja edelleen niillä on tärkeä rooli tilamme ympäristönhoidossa.

Lampaat

Jusalassa asustelee myös maisemanhoito-lampaita. Lampaat ovat hyvä lisä haikkujen suorittamaan maisemanhoitoon ja laiduntavatkin yhdessä haikkujen kanssa, sulassa sovussa. Jusalan lampaat ovat Ahvenanmaan lampaita tai Dorper-sukuisia lampaita.

Hevoset ja ponit

Jusalan eläinkatraaseen kuuluu myös hevosia ja poneja. Hevosroduksemme olemme valinneet harvinaisen kiharakarvaisen American Bashkir Curly- rodun, joka on haikun tavoin vähemmän jalostettu alkuperäisrotu.Curly on luonteeltaan älykäs, lempeä ja rauhallinen ja ne on helppoja kouluttaa. Rotu on myös hypoallerginen ja sopii useimmille hevosallergikoille.

Lisäksi Jusalassa asustelee possuja, kanoja, koiria ja kissa.

Jusala Ranch
Karjalohjantie 520
25410
Suomusjärvi

0401347676

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Pukkilan kartano

Länsi-Suomi, Salo

Tutustu