Wiurilan Kartano

Tervetuloa Wiurilaan kokemaan elämyksiä. Halikossa sijaitsevan upean kartanon mailta löytyy runsaasti katsottavaa ja koettavaa kaikenikäisille. Kartano sijaitsee lähellä 110-tietä, vain seitsemän kilometrin päässä Salosta, joten Wiurilaan on helppo poiketa viihtymään. Wiurilan kartano sijaitsee upealla paikalla. Kartanon uusklassinen päärakennus ja miljöö huokuvat arvokkuutta.

Wiurilan kartano on ollut suomalaisen Armfeltin aatelissuvun omistuksessa vuodesta 1787 lähtien, ja on edelleen, vaikka sukunimi onkin vaihtunut Aminoffiksi. Maatalouskartanosta tila on muuttunut moderniksi matkailukohteeksi, jossa historia saa vapaasti hengittää.

Tervetuloa Studionäyttelyyn!

Wiurilan kesän historian ensimmäinen Studionäyttelykesä käynnistyy 14.6.2024. Näyttelyssä ovat mukana kuvataiteilija Erik Creutziger, kuvanveistäjä ja kuvataiteilija Kim Jotuni, taiteilija ja valokuvaaja Kreetta Järvenpää sekä kuvataiteilija Jenni Vakkilainen. Katso lisää: Wiurilan kesä.

Tulevan kesän näyttelyssä korostuvat ilo, huumori ja keveys. Kasvu, kypsyminen, kukoistus ja kuivuminen seuraavat sekä kesän kulkua että elämän vaiheita. Taiteilijoiden teokset muodostavat teemallisesti ja teknisesti toisiaan tukevan monimuotoisen kokonaisuuden. Taiteilijat kutsuttiin näyttelyyn kuraattorien toiveiden mukaisesti, julkista hakua Studionäyttelyyn ei järjestetty.

Näyttely sijaitsee Wiurilan talouskeskuksessa, Kaariholvin Galleriassa ja Galleria Pääskyssä.

Avoinna päivittäin klo 11-18, juhannuksena suljettu.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.


Wiurilan Museot

Koti- ja hevosvaunumuseo

Wiurilan koti- ja hevosvaunumuseoissa pääset aikamatkalle kartanon historiaan sekä osalliseksi Armfeltien perheen kartanoelämään. Wiurilan koti- ja hevosvaunumuseot sijaitsevat upeassa C. L. Engelin suunnittelemassa talousrakennuksessa. Museokierroksia tehdään ryhmille opastuksella ja museoihin voi tutustua myös omatoimisesti.

Yksittäisvierailu ilman opastusta 10 €/hlö.

Aateliskartano

Wiurilan päärakennus on avautunut nyt myös yleisölle opastetuilla kierroksilla.
Kartanon on piirtänyt arkkitehti C.F.Bassi.

Katso lisää: Museot

Katso Wiurilan ajankohtaiset tapahtumat täältä: https://wiurila.fi/tapahtumat/

Wiurilan Juhlatilat

Wiurilan juhla- ja kokoustilat tarjoavat kauniit puitteet erilaisiin tilaisuuksiin ympäri vuoden. Wiurila on upea paikka elämäsi juhlien järjestämiseen. Sympaattiset kabinetit, suuri ja kaunis juhlasali sekä Wiurilan yksityiskartanon sali on varattavissa erilaisiin tilaisuuksiin.

Katso lisää: https://wiurilanjuhlatilat.fi/

Wiurilan Sigrid

Persoonallinen ravintola Wiurilan Sigrid sijaitsee Wiurilan kartanon 1835 rakennetussa talouskeskuksessa. Ravintolaa ympäröi kauniit golfkentät ja kartanoidylli. Ja mikä parasta ravintolan viihtyisälle terassille paistaa aurinko koko päivän.

Ravintola palvelee buffet-lounaan merkeissä ja tarjolla on myös muuta rentoa ja maukasta purtavaa. Listalta löytyvät niin klubileivät, lehtipihvit kuin pizzatkin.

Tule nauttimaan iloisesta palvelusta ja rennosta meiningistä Wiurilan Sigridiin!

Katso lisää: https://wiurilansigrid.fi/

Wiurila Guest Housen majoitustilat sijaitsevat Golfklubin yläkerrassa. Hostellissa on viisi viihtyisää kahden hengen huonetta kylpyhuoneineen. Aulassa yhteinen oleskelutila sekä monipuolinen keittiönurkkaus. Mukava yöpymisvaihtoehto kauniissa ympäristössä, lähellä Salon keskustaa (6 km).

Gasthaus Wiurilan varaukset ja tiedustelut Booking.com kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan Wiurilaan.

Koko Gasthaus 8 hlö 500 €/vrk.

Varaukset: