Vehkaniemen loma- ja juhlatila

Historiallisen sukutilan lumoa

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä sukutila, jonka historia juontaa 1500-luvun puolen välin tienoille, luonnonkauniissa ympäristössä tarjoaa viihtyisät puitteet majoitukseen, juhliin ja kokouksiin.

Rantasaunamökkiä vuokrataan kesäsesongilla. Luhtiaitan elämyksellisissä majoitustiloissa nukut makoisat yöunet. Majoitustilat yhteensä 33 hengelle. Uimaranta, laituri ja soutuveneet sekä grillit majoittujien käytössä. 35-150 hengen juhla- ja kokoustilat sopivat moneen.

Pihapiirin tiloissa järjestetään myös tapahtumia, kuten taidenäyttelyitä. Kahvilaterassi kesällä. Ryhmille ateriat tilauksesta.

ELÄMYKSELLISTÄ MAJOITUSTA

Kaikkiaan 31 mukavaa vuodepaikkaa ja lisätilaa runsaasti tarvittaessa.

1) RANNAN PANORAAMA -majoitusaittarakennus 2 aikuiselle – 4 hengen perheelle, ympäri vuoden.  

Sijaitsee uniikilla näköalapaikalla näkymin pitkälle Vehkajärvelle. Rakennettu vuonna 2022. Ulkosuihku lämminvesivaraajalla. Kuntoportaat alas rantaan, oma hiekkaranta, soutuvene ja pelastusliivit sisältyvät majoituksen hintaan, samoin kaasugrillin omatoiminen käyttö.
Maisemasauna (v. 2023) lisämaksusta, tyyliltään minimalistinen designsauna samoin näköalapaikalla Panoraaman ja Pikku-Aitan yhteydessä.
Lisätilana Panoraaman yhteydessä Pikku Aitta -1-2 hengelle.

2) RANTASAUNAMÖKKI 1-2 aikuiselle -3 hengen perheelle, ympäri vuoden.

Pienen perheen tai kahden hengen rauhallinen lomanviettokohde. Kesäsesonkina ollut pääosin viikkovuokralla, josta lyhyemmätkin ajat joustavasti neuvoteltavissa. Oma sauna, hyvä lapsi- ja lemmikkiystävällinen, kallio-hiekkapohjainen uimaranta, soutuvene pelastusliiveineen. Rannan tuntumassa katettu grillikatos-nuotiopaikka-kesäkeittiö.

3) VÄENTUVAN PERHEHUONEET, pääosin kesäisin

Iso perhehuone ’Roosa Room’ 4 hengen perheelle
Pieni perhehuone ’Valkea Kammari’ 3 hengen perheelle

4) LUHTIAITAN MAJOIITUSHUONEET, pääosin kesäisin

Luhtiaittaan on kunnostettu 5 kpl 2 hengen aittamajoitushuoneita, yhteensä max. 10:lle.
Ylhäällä luhdissa sijaitsee kolme aittahuonetta, joissa on runkopatjasängyt laitettavissa yhteen tai erikseen.
Alhaalla on kaksi parisängyllistä majoitushuonetta.

Varustelut
Kaikkialla majoitustilojemme yhteydessä  on vaihtelevan tasoiset omatoimikokkailumahdollisuudet. Aamiaista ja muuta tarjoilua tilauksesta. Pääpihapiirissä entisen hevostallin päätypatiolla on käytössä kaasugrilli.
Pihapiirin sivustalla on ulkosuihku lämminvesivaraajalla. Rannassa 150 m päässä sijaitsee pieni lämpökäsiteltyä puuta oleva, puuöljytervattu tynnyrisauna, laituri, uimamahdollisuus ja soutuvene. Näiden käyttö omatoimisesti (puukiuas, kantovesi järvestä) sisältyvät majoitusten hintaan.

Saapuminen ja lähtö
Normaali saapumisaika on klo 15-18 välillä, myöhäisempi saapuminen sopimuksen mukaan ennalta informoiden.
Huoneiden luovutus lähtöpäivänä klo 12 mennessä.

Lemmikit 
Olemme lemmikkiystävällisiä. Lemmikit ovat sallittuja ennakolta varaten, osan huoneista ollessa allergiavapaita.
Lemmikkimaksu on 12 €/majoitusajalta.

MUUTA

Kivinavetan tilausravintolasta saa ruokatarjoilua ryhmille ennalta tilaten.
Karjakeittiön Taidekahvila on avoinna yleisölle päivystetysti heinäkuun sunnuntaisin, mutta majoittujille erittäin joustavasti muulloinkin. Myynnissä pikkupurtavaa ja juomia, A-oikeudet. Kesäterassilla maistuu virkistävä drinkki, huom. saunajuomatkin saa.täältä.
Vehkaniemen Taidekesän näyttelyihin on majoittujilla vapaa pääsy joka päivä. Myynnissä taidetta sekä hieman suomalaista designia ja käden taitoja.

OLEMME KESTÄVÄN MATKAILUN KOHDE

Kierrätystä kautta aikojen

Vehkaniemessä on kautta vuosisatojen harjoitettu kierrätystä, kompostointia ja omavaraisuutta. Aikoinaan täällä on kaikki otettu talteen ja hyödynnetty. Pula-ajoista muistuttavat esille ripustetut matot, jotka on tehty hevosen tai lehmän karvoista! Rakentamisessa monet hirsikehikot voivat olla jo aikoinaan useaan kertaan puretut, merkatut ja uudelleen hyödynnetyt.

Ekologisuus

Olemme valinneet ekologiset energia- ja jäteratkaisut aurinkopaneleineen ja mm. erottelevine, kompostoivine ekovessoineen. Tarjoiluissa suosimme lähi- ja luomuruokaa. Vuodevaatteissa on saatavilla kotimaiset luomupuuvillaiset vaihtoehdot, suosimme suomalaista designia. Rakennusmateriaalit ovat pääosin omasta metsästä, puusepän valikoimista runkopuista, omin käsin kaadettuja, itse sahuutettua ja pitkään kuivatettua materiaalia. Tarvittu lisäostopuu on enimmäkseen lämpökäsiteltyä puuta tai lehtikuusta. Tervattuja päreitäkin.

Aitous

Kaikki kudonnaiset ovat talon omia perinnetekstiilejä, onhan päärakennuksen tuvassakin talon entisen edellisen emännän, Anna Vehkaniemen, omin käsin kasvatetuista pellavista kutomansa verhot. Vanhan Väentuvan puolella on hänen muistokseen esillä kutomiaan ryijyjä sekä suvun vanhoja muita kudonnaisia. Niin naisten kuin miesten käden ja menneen elämän jäljet ovat täällä kaikkialla nähtävissä, näillä seinillä, näillä poluilla, näillä pelloilla, näillä rannoilla

 

Vehkaniemen loma- ja juhlatila
Salmentakasentie 308
42850
Pohjaslahti

050 5206 451

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Jakolan tila

Pääjärvi

Tutustu

Ylä-Tuuhosen maatila

Länsi-Suomi, Ruovesi

Tutustu

Pummilan maatila

Keski-Suomi, Keuruu

Tutustu