Tervalepikon torpat

Tervalepikon Torppien mukavissa hirsihuviloissa on tilaa olla, levätä ja nauttia maaseudun rauhasta. Mökit soveltuvat monenlaiseen tarkoitukseen, ja naapureitakaan ei ole näköetäisyydellä. Vuokramökeillä on oma ranta puhtaalla ja kirkkaalla Suojärvelllä, sekä tilava piha-alue.

Laadukasta majoitusta ympäri vuoden tarjoavat vuokramökit Sysmässä sijaitsevat kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Lahden ja Heinolan läheisyydessä. Järvimaisemassa, luonnon hiljaisuudessa sijaitsevilta vuokramökeiltä on 10 minuutin automatka Sysmän kauppoihin ja alueen erilaiset aktiviteetit ovat lähellä.

Huvilat ovat saaneet mahtavia arvosteluja muun muassa TripAdvisor sivuilla 100/100 ja Booking.comin sivuilla 96/100.

Kohteet toimivat vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen. Yritys on sitoutunut vaikuttamaan luontoon, yhteiskuntaan ja talouteen, ja se pyrkii jättämään mahdollisimman pienen jalanjäljen ja kunnioittamaan paikallisia kulttuureja. Siitä merkkinä yritykselle on myönnetty arvostettu kansainvälinen ECEAT-sertifikaatti (European Centre for Ecological and Agricultural Tourism).  ECEAT edistää ja kehittää ympäristövastuullista matkailua, joka tukee luomuviljelyä, luonnon- ja ympäristönsuojelua, kestävää maankäyttöä, kulttuuriperinnön ja -maisemien suojelua sekä maaseudun ekologisia toimeentulomahdollisuuksia.

Talviaktiviteetteja

Mökkien pihasta lähtee talvella kuusi kilometriä pitkä hiihtolatu sekä perinteiseen että luisteluhiihtoon. Maasto on vaihtelevaa tasaisine ja mäkisine osuuksineen. Järven jäällä voi pilkkiä, ja Sysmän keskustassa voi luistella. Laskettelua tarjoaa Purnuvuori, Messilä ja Himos. Uimahalli lämpimine porealtaineen ja kuntosaleineen on Sysmän keskustassa, kylpylät sijaitsevat parin tunnin automatkan päässä.

Kesäaktiviteetteja

Kesäkaudella mökillä majoittuva löytää luonnosta metsämansikoita, vadelmia ja mustikoita, sienestäjä iloitsee kanttarelleista ja herkkutateista. Lenkkipolku lähtee mökin vierestä. Mökin laiturilta on helppo pulahtaa uimaan. Veneellä on mukava soudella järvellä. Ahti voi antaa kalastajalle saaliiksi ahvenia, haukia, kuhaa ja lahnoja. Ympäristön aktiviteetit on kesällä ratsastus, golf, luontopolut Kammiovuorella ja Päijätsalon kansallispuistossa ja erilaiset kulttuurimenot.

Lammaslomat

Villa Ebban viereisessä perinnebiotoopissa asustaa kesäisin parikymmenpäinen lammaslauma. Kaikkien mökkien vieraat saavat hoitaa, rapsuttaa ja syöttää lampaita. Apuna on ammattilainen lammaspaimen eli paimenkoira Pike. Isäntäväki kertoo mielellään lampaista ja niiden hoidosta. Tervalepikossa voit tutustua lampaiden elämään ja lammaslomallasi vaikka testata kaveruutta ennen omien lampaiden hankkimista.

Villiyrittiretki

Villiyrttiretkellä opit tunnistamaan, keräämään ja valmistamaan yleisimpiä syötäviä ja lääkinnällisiä kasveja koulutetun ja asiantuntevan luonnonyrtti- ja marjaneuvojan kanssa. Nauti Suomen kesän lumoavasta vihreydestä, puhtaasta ja raikkaasta ilmasta ja ympäristöstä, ja samalla kun liikut luonnossa, opit metsässä ja niityillä kasvavien luonnonyrttien perinteisestä käytöstä ja hyödyistä. Retkillä kasvit valitaan oppaan avulla oman mielentilan ja fyysisen ja henkisen tarpeen mukaan.

Hinta sisältää opastetun villiyrttiretkin koulutetun luonnonyrttineuvojan kanssa ja mukaan tietopaketin luonnonyrteistä ja niiden käytöstä.

Ryhmän koko: 4-10 henkeä.
Kesto: 2 tuntia
Aika: Touko-syyskuu
Kielet: Suomi, englanti, ranska, portugali
Varustus: Osallistujilla on hyvä olla säänmukainen vaatetus ja saappaat.
Hinta: 55,00 € / henkilö

Pyöräily

Kesällä alueella on eri tasoisia maastoreittejä. Myös soratiet maaseutumaisemassa tarjoavat mahdollisuuden pyöräretkiin. Talvella Tervalepikon huipputasoisilla luisteluladuilla voi pyöräillä latua rikkomatta. Pyörävalikoimassamme on perinteisten pyörien lisäksi maasto-, läski- ja sähköavusteisia pyöriä. Myös ammattitaitoinen pyörähuolto on saatavilla.

Harrastusvälineet
sukset, sauvat, monot settinä – 25 €/vrk, 80 €/vko
potkukelkka – 10 €/vrk, 50 €/vko
lumikengät – 10 €/vrk, 50 €/vko
luistimet – 5 €/vrk, 25 €/vko
pilkkisetti – 10 €/vrk, 25 €/vko
moottori veneeseen – 15 €/vrk, 90 €/vko
kanootti – 20 €/vrk, 80 €/vko
onki – 10 €/vko
virveli – 30 €/vko
sähköpyörä – 60 €/vrk
maastopyörä – 30 €/vrk
polkupyörä – 15 €/vrk, 75 €/vko
Liukulumikengät – 25 €/vrk

Tainan tupa 6+2

Lahden seudulla Päijät-Hämeessä Sysmässä mäntykumpareella sijaitseva Tainan Tupa lomamökillä on oma ranta, piha, soutuvene ja laituri, Ilta-aurinko paistaa mökin terassille kesällä. Talvella sekä luistelu- että perinteinen hiihtolatu lähtevät mökin pihasta. Vuonna 2004 rakennettu 120 neliöinen ympärivuotiseen käyttöön soveltuva hirsihuvila on mukavuuksin varusteltu. Tainan Tupa lomamökin taso ja varustelu saivat viisi tähteä MALO-laatuluokittelussa.

Mökissä on koneistettu tupakeittiö, jossa on perusastiasto, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni, sähköliesi uunilla, jää- pakastekaappi, astianpesukone. Wi-Fi on käytettävissä ja maksuton. Makuutiloja on kolme makuuhuonetta (6+2 vuodetta ja lastensänky). Ylä- ja alakerrassa on WC, alakerrassa on puulämmitteinen sauna, pesuhuone ja pukuhuone sekä varaava takka. Takka- ja saunapuut sisältyvät vuokraan. Loman aikana pyykinpesukone pesee pyykit ja ne kuivuvat kuivauskaapissa. Ulkona terassilla on pallogrilli, grillihiilet asiakas hankkii tarpeensa mukaan.

Vesan villa 6+2

Viihtyisä vuokramökki sijaitsee männikkörinteessä metsälammen rannalla. Talvisin lumiseen aikaan mökin pihasta lähtee sekä vapaan että perinteisin hiihdonladut. Latu-ura polveilee männikkömetsässä ja sulan maan aikaan keväästä syksyyn tarjoaa lenkkeilyyn ja kävelyyn rauhallisen ympäristön ja luontoelämyksen. Vesan Villasta on Sysmän keskustan kauppoihin  vain seitsemän kilometrin matka.

​Vuonna 2006 rakennettu Vesan Villa on ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu viiden tähden hirsimökki. Kaksikerroksisessa, kooltaan 120 m2 viihtyisässä mökissä majoitutte mukavasti kolmessa makuuhuoneessa ja yläaulan lisävuoteessa. Lisäksi mökistä löytyy lastensänky. Astiasto on kahdelletoista henkilölle, keittiö on koneistettu. Puulämmitteisessä saunassa saunomisen jälkeen tuvassa on mukava katsella televisiota takkatulen ääressä. Langaton nettiyhteys on käytettävissä maksutta.

Metsälampi Vesan Villan vierellä saa raikkaan vetensä lähteistä, vesi jatkaa kulkuaan pienenä solisevana purona järveen. Laiturilta on mukava hyppiä veteen, sillä laiturin päässä lammen syvyys on kolmisen metriä.

Villa Ebba 2+1

Villa Ebban viereisessä perinnebiotoopissa asustaa kesäisin parikymmenpäinen lammaslauma. Mökkien vieraat saavat hoitaa, rapsuttaa ja syöttää lampaita. Apuna on lammaspaimen eli paimenkoira Pike. Isäntäväki kertoo mielellään lampaista ja niiden hoidosta. Tervalepikon lampaat elävät perinteisissä olosuhteissa niityn ja metsän keskellä.

Kohteessa on Dropallas, puilla lämmitettävä kylpypalju kesäkeittiön yhteydessä olevalla katetulla terassilla. Lisäksi Villa Ebbasta löytyy kaikki tarvittavat tarvittavat mukavuudet sähkön, kuivauskaapin ja tv:n väliltä. Matkasänky ja syöttötuoli tuodaan tarvittaessa paikalle. Uimaranta on 0,8 km päässä. Rannassa on myös vene. Tervalepikon Saunarannassa, noin 3 km automatkan etäisyydellä, on matala ranta ja erikseen vuokrattavissa oleva rantasauna. Ulkoilureitit lähtevät pihalta.

Lemmikit ovat tervetulleita Villa Ebbaan, mutta muistathan ilmoittaa varauksen yhteydessä mikäli mukananne tulee lemmikkejä.

Varaa siis heti vuokramökki Lahden seudulla Sysmässä soittamalla numeroon 0400 371 291 tai laittamalla viesti osoitteeseen taina@tervalepikontorpat.fi.

Hinta alk.

  • -200 €/vrk
  • -511 €/viikonloppu.
  • Lomasesonkien ulkopuolella alk. 1100 €/viikko
  • -kesän sesonki 1500 €/viikko
  • -vuodenvaihteen sesonkiviikot (52-2) 1500 €/viikko.

Lisämaksusta:• liinavaatteet 20 €/henkilö
• elintarvikekori loman alkuun vaihtoehtoisesti 50 € tai 100 € (esim. aamupalatarvikkeet ja muita elintarvikkeita tai tuotteita)
• kalastuslupa MMM:n taksan mukaan
• ison rantasaunan lämmitys tilauksesta 100 €/kerta
• siivous 150 €