Rantalan Lomamökit

Yhdeksän koiraystävällistä lomamökkiä järven rannalla

Rantalan lomamökit sijaitsevat Hartolan kuningaskunnassa Päijät-Hämeessä, vain parin tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Olemme vuokranneet lomamökkejä jo yli 40 vuotta.

Rauhallisen ja kalaisan Iso Paljo-järven rannalta löytyy kahdeksan ympäri vuoden käytössä olevaa vuokramökkiä. Osassa mökeistä pääset nauttimaan vuosisatojen saatossa kertynyttä historian havinaa ja toisissa mökeissä henkii moderni tunnelma.

Nykyajan mukavuuksin varustetuissa vuokramökeissä sinä nautit lomastasi – siitä me Rantalan isäntäväki tahdomme pitää hyvää huolta. Viihtyisät vuokramökit Hartolassa sopivat niin lapsiperheille kuin vanhemmillekin lomailijoille, myös koirat ja kissat haukutaan tervetulleiksi rentoutumaan luonnonrauhaan.

Tekemistä ja näkemistä lomalla

Iso Paljo-järvellä sinun on leppoisaa soudella kuunnellen kesäillan hiljaisuutta tai narrata ahventa luodon kupeesta. Meillä pääset eroon kaupungin kiireestä ja hälinästä, rentoudut ja tunnet kuinka akut lataantuvat uusia seikkailuja varten. Suoraan mökiltä patikoit hetkessä vaikkapa kyläseuran kodalle makkaraa paistamaan. Samalla reissulla saat koppaasi marjat ja sienet, joita Rantalan metsät ovat pullollaan.

Rantalan maatila

Rantalan maatila sijaitsee kävelymatkan päässä mökeiltä ja vieraiden on helppo tulla tutustumaan tilan arkipäivään ja nykyaikaisiin viljelymenetelmiin. Tällä hetkellä Rantalassa viljellään kauraa, ohraa ja kuminaa, osa pelloista on maisemapeltoja.

Mökit järven rannalla

Kaikki 9 mökkiämme sijaitsevat kalaisan ja linturikkaan puhtaan Iso Paljo -järven rannalla. Järveä ympäröi rauhallinen maalaismaisema, jossa vaihtelevat peltoaukeat ja sekapuuvaltaiset ja kumpuilevat metsäalueet.

Iso-Paljo-järveltä taitavimmat kalastajat ovat onnistuneet narraamman veneeseen jopa 10-kiloisen hauen ja lähes 2-kiloisen ahvenen. Jos tuuri käy, niin onkeen, verkkon tai vieheeseen saattaa tarttua myös made, siika, lahna tai jopa karppi.

Mökeiltä on 10-40 m matkaa omaan hiekkarantaan, jossa on laituri ja soutuvene. Tarvittaessa lainaamme myös pelastusliivejä niin pienille kuin isommillekin vieraille.

Kaikki Rantalan lomamökit on peruskorjattu ja varustettu kaikilla nykyajan mukavuuksilla 2000-luvun aikana. Poikkeuksena vain Manunsaari -mökki, joka on peruskorjauksenkin yhteydessä haluttu säilyttää omanlaisenaan, erämaahenkisten vieraiden tyyssijana.

Rantalan Lomamökit
Rantalankuja 20
19600
Hartola

0440 428 232

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Aurinkoranta

Etelä-Suomi, Vääksy

Tutustu

Lehmonkärki

Etelä-Suomi, Asikkala

Tutustu

Peijaiset Oy (Hollolan Hirvi)

Etelä-Suomi, Hollola

Tutustu