Pölkinvuori

Pölkinvuori on unohtumaton kokemus luonnonkauniissa maisemissa. Pölkinvuoressa on elämyspuutarha, sipulikukkapuisto, laajat taimistopalvelut sekä tietenkin hyvät kahvilatuotteet. Koettavaa riittää keväästä syksyyn, myös nelijalkaisille jotka ovat kytkettyinä tervetulleita.

Alueelta löytyvät monet luontotyypit vesistöstä karuun kallioon, ja korkeuseroakin löytyy lähes sata metriä. Pölinvuorelta löytyy myös mahdollisuus tutustua paikallisiin patikka/ latureitistöihin. Pölkinvuori ei ole syrjässä vaan aivan keskellä urjalalaista korpea.

2022 sesongin varsinainen palveluaika on 13.5. – 31.10., jolloin Pölkinvuori on avoinna joka päivä klo 10-18. Säiden salliessa ja tilanteiden mukaan tila saatetaan avata aiemminkin.

Kevään sipulikukkasesongin aikana on kukkapuistoon ja lampialueelle asiakkaiden toiveesta 5 €:n sisäänpääsymaksu kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä. Puutarhamyymälään ja kahvila-alueelle pääsee ilman sisäänpääsymaksua, ja myöhemmin kukkapuiston sesongin päätyttyä pääsymaksun määrä on vanhaan tapaan suuruudeltaan omavalintainen. Pääsymaksut käytetään puiston laajentamiseen. Puiston lipunmyynnissä toimii sesonkiaikana uutuutena myös kioskikahvila, josta saa virvokkeet, kuumat juomat ja pikkupurtavat vaikkapa puiston näköalapaikalla nautittaviksi. Laajempi valikoima löytyy yhä varsinaisesta kahvilasta.

Pölkinvuoren Elämyspuutarha

Sisältää monipuolisen metsäpuutarhan, kukkapuiston, kauppapuutarhan, taimiston, luonnon, kahvilan ja parkkipaikkojen muodostaman yli 6 hehtaarin alueen yhdistelmän. Pölkinvuoresta löytyvät monet luontotyypit vesistöstä karuun kallioon, ja korkeuseroakin löytyy lähes sata metriä. Pölkinvuoresta löytyy myös mahdollisuus tutustua retkeilyreitteihin, jotka lähtevät pihalta.

Sipulikukkasesonki 13.5.-15.6.

Kevään sipulikukkasesongin aikana on kukkapuistoon ja lampialueelle asiakkaiden toiveesta täsmällinen 5 €:n sisäänpääsymaksu kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä. Puutarhamyymälään ja kahvila-alueelle pääsee ilman sisäänpääsymaksua, ja myöhemmin kukkapuiston sesongin päätyttyä pääsymaksun määrä on suuruudeltaan omavalintainen. Pääsymaksut käytetään puiston laajentamiseen. Puiston lipunmyynnissä toimii sesonkiaikana uutuutena myös kioskikahvila, josta saa virvokkeet, kuumat juomat ja pikkupurtavat vaikkapa puiston näköalapaikalla nautittaviksi. Laajempi valikoima löytyy yhä varsinaisesta kahvilasta.

Tilalta löytyy myös:

  • Kukkapuisto
  • Näköalapaikka
  • Alppiruusupuisto
  • Kauppapuutarha
  • Metsäpuutarha
  • Lempilampi
  • Eväsmäki

Kesäkahvila

Yläkerran viherkahvilatilaan pääsee ulkorappuja pitkin kiertämällä kahvilarakennus. Tilassa voi nautiskella kahvilan antimia viher-, vihannes- ja kukkakasvien lomassa. Kasveja löytyy niin lattiatasosta, seiniltä kuin kattoamppeleistakin. Tilasta on myös avoin näkymä alakerran kahvilaan. Hellepäivinä suuret oviaukot sekä ala- että yläkerrassa viilentävät mukavasti.

Viherkahvilasta on suora yhteys kuuden hengen parvekkeelle, jossa voi nauttia juomansa ylellisen pehmeällä sohvakalustolla. Parvekkeelta näkee hienosti taimikasvatuspelloillemme, puutarhaamme ja siitä alas jokilaaksoon, jonka takana siintää horisontti lähes 40 kilometrin päässä.

Viherkahvilan kummallakin puolella löytyy vielä yläkerrassa, porrasta korkeammalla olevat kasvihuoneet, joista itäpääty on tarkoitettu taimien alkukasvatukseen maaliskuusta syksyyn ja länsipääty huhti-syyskuun taimikasvatukseen.

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Iloranta

Etelä-Suomi, Hauho

Tutustu

Maivian pidot

Länsi-Suomi, Längelmäki

Tutustu

Hykkilän Huvilat

Etelä-Suomi, Tammela

Tutustu