Pohjolan Pirtti & Kievari

Pohjola sijaitsee Vuotungin kylässä, noin puolen tunnin automatkan päässä Rukalta ja ja Kuusamon keskustasta itään. Vuotunki on yksi Kuusamon vanhimpia suomalaisten uudisasukkaitten asuttamia kyliä. Ensimmäiset tarinat tilalta kantautuvat jo 1680-luvulta, jolloin esi-isät hiihtelivät törmälle Sotkamon suunnalta. Vuotungin kylän ja Pohjolan historia Venäjän rajan pinnassa antavat meille monta mielenkiintoista tarinaa kerrottavaksi.

Pohjolan Kievarissa voit viettää ikimuistoiset juhlat, maalaisromanttiset häät tai vaikkapa arktiset puutarhajuhlat keskellä talvea! Pohjolan Kievarissa voi järjestää tapahtumia ympäri vuoden, mutta olemme auki vain tilauksesta.

Kauniissa maalaismaisemassa sijaitseva Pohjolan Pirtin miljöö tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisille aktiviteeteille jokaisena vuodenaikana. Tekemistä löytyy niin pienille kuin isommillekin seurueille ja rakennamme mielellämme juuri teidän ryhmällenne sopivan kokonaisuuden.
Saunailta ja päivällinen maaseudulla

Tervetuloa viettämään iltaa maaseudulla perheemme vieraana! Isoäidin vanhaan navettaan rakennetussa saunarakennuksessamme pääsette nauttimaan kolmen erilaisen saunan lämpimistä löylyistä ja paljusta saunatonttumme johdolla. Saunalla tarjoillaan paikallista yrttiteetä ja kotitekoista punaherukkamehua. Myös muita virvokkeita on mahdollista ostaa. Pakettiin sisältyy pyyhkeet, saunatakit ja -myssyt sekä tossut.

Illan kruunaa maukas maalaispäivällinen tilan yli 100 vuotta vanhassa pirtissä. Ruokailun lomassa isäntäväki kertoilee tarinoita tilan ja kylän elämästä ennen ja nyt.

Hinta sisältää kuljetukset, saunan ja päivällisen. Ohjelman kesto n. 5 h.

Päivä paikallisena

Tervetuloa perheemme vieraaksi yli 100 vuotta vanhaan maalaispirttiin. Ohjelman aluksi nautitaan tervetulojuomat kodassa, jossa tutustutaan tunnelmallisen tulen äärellä alueella vuosisatoja sitten asuneiden saamelaisten elämään. Pirtissä leivotaan ohrarieskaa ja makea leivonnainen jälkiruuaksi. Leivonnan lomassa kuullaan tarinoita tilan ja Vuotungin kylän elämästä ennen ja nyt.

Leivonnan jälkeen nautitaan lounaaksi talon herkullinen hirvikiusaus ja itsetehdyt rieskat. Jälkiruuaksi herkutellaan tuoreilla pullilla!

Ohjelma on varattavissa keskiviikkoisin klo 10:00. Ohjelma on mahdollista järjestää yksityistilaisuutena myös muina viikonpäivinä ympäri vuoden.

Arktinen puutarhajuhla

Kievarin takapiha muuttuu talvipakkasilla kylän viileimmäksi juhlapaikaksi lumisine baareitiskeineen ja tanssilattioineen. DJ huolehtii tapahtuman musiikista ja tanssilattian valaistuksesta. Tanssi tähtitaivaan alla, pidä itsesi lämpimänä kuumilla juomilla ja lämmittele kodassa tulen äärellä. Arktinen Puutarhajuhla on ryhmille suunnattu elämystapahtuma, johon voi osallistua kerrallaan jopa 160-180 henkeä.

Pohjolan Pirtin tilausravintola sijaitsee idyllisessä yli 100 vuotiaassa päärakennuksessa Vuotunkijärven rannalla.

Pohjolan Pirtissä pidettiin kestikievaria vuosisadan alussa ja niiltä ajoilta juontuu myös nykyinen ruokaideologiamme. Haluamme tarjota vierailemme ainutlaatuisia ruokaelämyksiä, joiden perustana ovat paikalliset raaka-aineet, villiruoka sekä perinteet. Keittiömme loihtii maittavia lounaita ja päivällisiä, minkä lisäksi 50 asiakaspaikan pirttimme on oiva paikka myös erilaisten juhlien järjestämiseen.

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Isokenkäisten Klubi

Keski-Suomi, Kuusamo

Tutustu