Ajakka

Aktiviteetit

Hyppää järveen tai lähde kalaan. Ruoki porot ja lähde pilkille. Tutustu erilaisiin aktiviteetteihin pihapiirissä tai lähde oppaan kanssa yrttiretkelle lähimaastoon tai patikoimaan lähiluolalle.  Ajakassa on myös yli 100-vuotias Sauna, savusauna, palju ja kuppausta.

Tekemistä Ajakassa

 • Maatilakierros 116,00 €

  Maatilakierros – Tutustu tilan elämään ja eläimiin, lypsä vuohi, ruoki lampaat, muut eläimet ja kerää kananmunat Kanalasta. Laavulla lounaaksi vuohenmaitovohveleita herkullisilla täytteillä, tuoretta marjamehua, kahvia ja Ajakan yrttiteetä. 100 – vuotias sauna lämpenee kauniilla hiekkarannalla ja talvella avanto odottaa sinua maatilapäivän päätteeksi. Sisältää maatilakierroksen, laavulounaan, saunan, pyyhkeet ja tuoreen marjamehun. (kesällä ja talvella) Minimi 2 osallistujaa. Ohjelman kesto 3,5 tuntia.

 • Talvikalastusretki I 82,00 €

  Talvikalastusretki I – Lähdemme pilkille! Kalastetaan ahvenia ja katsotaan onko saalis uinut verkkoihin. Nautimme nuotiolounaaksi herkullista sienikeittoa, talon leipää, kahvia tai Ajakan yrttiteetä. Minimi 2 osallistujaa. Ohjelman kesto 3 tuntia.

 • Talvikalastusretki II 65,00 €

  Talvikalastusretki II -Lähdemme pilkille Ajakkajärvelle ja katsomme onko saalis uinut verkkoon. Nautimme pikniklounaan nuotion äärellä. Minimi 2 osallistujaa. Ohjelman kesto 2 tuntia.

 • Lumikenkäretki89,00 €

  Lumikenkäretki – Lumikenkäilemme kauniiseen metsään tutkimaan eläinten jälkiä ja upeaa luontoa. Tutkimme myös luonnosta löytyviä parantavia ainesosia ja nautimme herkullisesta nuotiolounaasta. Minimi 2 osallistujaa . Ohjelman kesto 3 tuntia.

 • Ajakan Olympialaiset (KYSY TARJOUS)

  Ajakan olympialaiset – Tule kilpailemaan ystävien kanssa hauskoissa lajeissa Ajakan olympialaisissa. Esimerkiksi eläinten tunnistaminen, tandemhiihto ja monet muut tarkkuutta, sekä älykkyyttä vaativat urheilulajit. Olympialaisten jälkeen nautimme ulkolounaan nuotion äärellä, sis. keittoa, talon leipää, marjamehua, vohveleita, kahvia ja Ajakan yrttiteetä. Minimi 4 osallistujaa (2 joukkuetta). Ohjelman kesto 3 tuntia. Jokainen saa palkinnon! (Sama aikataulu talvella ja kesällä) KYSY TARJOUS!

 • Kesäkalastusretki 82,00 €

  Kesäkalastusretki – Tule kokeilemaan perinteisiä kalastusmuotoja, onkimista ja katiskalla kalastusta. Valmistamme saaliin lounaaksi ja kuinka hyvää se onkaan! Retki sisältää lounaan saaliista riippumatta! Minimi 2 osallistujaa. Ohjelman kesto 3 tuntia.

 • Melontaretki kanootilla Parsavaaraan 136,00 €

  Melontaretki kanootilla Parsavaaraan – Melomme kauniin Ajakkajärven poikki ja vaellamme Parsavaaralle ihailemaan upeita maisemia. Nautimme puhtaasta luonnosta, kesän tuoksuista ja väreistä ja syömme herkullisen piknik lounaan. Minimi 2 osallistujaa. Ohjelman kesto 3,5 tuntia.

 • Kesäyön retki lähiluontoon 92,00 €

  Keskikesällä vaeltelemme läheisille vaaroille ihailemaan keskiyön aurinkoa, maisemia ja samalla tutustumme puhtaaseen luontoon. Retkellä nautimme yöeväät laavulla, samalla kun opas kertoo alueen historiasta. Minimi 2 osallistujaa. Ohjelman kesto 3,5 tuntia.

 • Yrtti/marjaretki kesä -elokuussa 119,00 €

  Yrtti/marjaretki heinä-elokuussa – Tule tutustumaan luontoon kanssamme. Keräämme yrttejä ja kasveja, sekä oppimme hyödyntämään luonnon kasveja. Heinäkuussa metsä on täynnä marjoja ja sieniä. Valmistamme raaka-aineista pikniklounaan. Minimi 2 osallistujaa. Ohjelman kesto 3 tuntia.

 • Opastettu eläinten ruokinta 35,00 €

  Opastettu eläinten ruokinta – Ruokitaan pihan eläimet,sekä tutustuaan tilan elämään ja eläimiin. Sisältää opastuksen ja tilaesittelyn. Minimi 2 henkilöä. Kesto 1 tunti.

Varaa retken päätteeksi paikallisista raaka-aineista valmistettu illallinen Ajakan ravintolasta ja nauti löylyistä illan päätteeksi Ajakan 100 vuotiaassa rantasaunassa. Ps. Kesäkahvila Laavu avoinna ti-la kesä-heinä -elokuun ajan , klo 11-17 (säävarauksella myös syyskuussa)

Saunamaailma

Ajakkajärven rannasta, majoituksen kupeesta löydät perinteisen kuusamolaisen saunakokemuksen. Nauti savusaunan tunnelmasta ja istu ystäviesi kanssa paljussa tähtitaivaan alla. Varaa majoituksesi yhteyteen hetki löylyissä.

Kesäkahvila

Kesäkahvila ja Kirppis Ajakka on avoinna 31.8. saakka ti-la klo 11-17! Kahvilassa suositut vohveliannokset suolaisella tai makealla täytteellä, herkulliset makeat piirakat vaikkapa jäätelöpallon kera. Runsas valikoima kauden jätskejä + jäätelöannoksia, sekä kylmiä ja kuumia juomia. Kirppisnurkassa käyttöasioita (Arabian sarjaa kahvikuppeja tasseineen, matalia ja syviä lautasia), kuohuviini- ym. lasitavaraa, keittiötarvikkeita sekä vaatteita. Jaossa veloituksetta myös hetekoita. Pihapiirissä myös kotieläinpiha, tule rapsuttelemaan kaikki meidän karvakuonot, ruokintasangon voi ostaa Kesäkahvilasta.

Tervetuloa!

Ravintola

Paikalliset raaka-aineet saavat upeita muotoja ja makuja talon emännän käsittelyssä.
Tule maistamaan upeita annoksia myös isommalla porukalla!

Ravintola on auki tilauksesta.


Majoituspalvelut

Tervetuloa majoittumaan Säkkilän vanhaan koulurakennukseen keskelle luontoa. Pehmeät lakanat ja hiljaiset yöt takaavat maittavimmat unet. Varasithan itsellesi etukäteen tilan emännän maittavan aamiaisen € 22 / hlö . Ota ystäväsi mukaan ja nauttikaa Ajakan taiasta!

Ajakka sijaitsee Kuusamossa, ja sen mukavuuksiin kuuluvat grillausvälineet. Keittiössä on mikroaaltouuni, jääkaappi, liesi ja vedenkeitin. Bed & breakfastissa on päivittäin tarjolla buffetaamiainen. Ajakan ravintolassa tarjoillaan paikallisia ruokia. Pyynnöstä saatavilla on myös gluteenittomia sekä kasvis- ja vegaaniruokia.

Majoituspaikassa on aurinkoterassi. Ajakan asiakkailla on käytettävissään yksityinen ranta-alue, ja lähistöllä voi harrastaa patikointia, pyöräilyä ja hiihtolajeja. Ruka on 17 km:n päässä bed & breakfastilta, ja Nissiin on 24 km. Lähin lentoasema on Kuusamon lentoasema, joka sijaitsee 43 km:n päässä Ajakalta.