Kujalan Tila

Perämerellä, Hailuodon saaressa, sijaitsee monipuolinen matkailukohde Kujalan Tila, jossa sinut vastaanottaa yli 200 päinen emolehmäporukka vasikoineen. Tilalla on lihan ja muiden lähiruokatuotteiden suoramyyntiä, majoitusta, välinevuokrausta sekä elämyksiä. Tilan emäntä Susanna Kujala ja isäntä Timo Kujala toivottavat tutustumaan Kujalaan.

Kujalan Tilalla on 100 emolehmää, jotka laiduntavat kesäisin vasikoidensa kera Hailuodon merenrantalaitumilla toteuttaen perinnemaiseman hoitoa. Luonnonlaidunnus parantaa luonnon monimuotoisuutta ja karja voi hyvin.

1500-luvulla alkunsa saanut Kujalan tila on kasvattanut lehmiä viidenkymmenen vuoden ajan. Maanviljely ja kaupankäynti ovat aina olleet tilan elinkeinoja ja kalastuskin pysyi pitkään mukana sen loppuessa vasta 1980-luvun loppupuolella. Suoramyynti aloitettiin 1990-luvulla ja aluksi myynnissä oli ryynejä ja hiutaleita. Lihan suoramyynti aloitettiin 2013 ja seuraavana vuonna Löökikastikkeet siirtyivät myös tilan valikoimiin.

Kujalan Tilan sivuilla on verkkokauppa, jonka kautta voit tilata tuotteita www.kujalantila.fi/kauppa

Kujalan Tilan Kujala Outdoor-elämyspalveluita ympäri vuoden toteuttaa tilan emäntä ja luonto-ohjaaja Susanna Kujala.

Kesän ohjatuilla retkillä tehdään laidunkierros Kutukarille, jossa kesäpäiviään viettävät tilan emolehmät vasikoineen. Retki toteutetaan kävellen ja lisämaksusta on mahdollisuus järjestää ruokailu nuotiolla. Kesän välinevuokrausrepertuaariin kuuluu SUP-lautoja, kanootti, FATbike- ja mummopyöriä sekä minicrossi.

Talven ohjatut retket toteutetaan lumikenkäillen tai liukulumikenkäillen. Näillä retkillä tutustutaan haluttuihin Hailuodon osiin. Lisämaksusta mahdollisuus ruokailuun nuotiolla tai tilalla. Talvisin välinevuokrausvalikoimasta löytyy lumikengät, liukulumikengät sekä murtomaasukset.

Retkien lisäksi on tarjolla lähiruoka-tasting, jossa toiveiden mukaisesti tilan omista tuotteista kasattu setti. Maistelu voidaan toteuttaa tilalla, kodalla tai vaikka omalla mökillänne.

 

Kujalan Tilalla voit majoittua Pikku Kujalassa, söpössä mummonmökissä, jossa on nukkumapaikkoja jopa viidelle hengelle. Mökissä on yksi makuuhuone, tupa, keittiö sekä erillinen kylpyhuone. Piha-alue on myös majoittujan käytössä.

Lisäpalveluina saatavana vuodevaatteet, loppusiivous, lemmikin majoitus sekä pihasauna.

Kujalan Tila
Pölläntie 137
90480
Hailuoto

0405059635
0400230614