Hennijoen wanha kansakoulu

Wanha kansakoulu

Hennijoen kansakoulu on ydinmaaseudulla peltojen, metsien ja jokimaisemien keskellä sijaitseva idyllinen ja erilainen lomanviettopaikka. Koulu on rakennettu alunperin 1800-luvun lopulla maalaistalon päärakennukseksi ja kouluna se toimi 60-luvun lopulle saakka. Kiinteistö on kylän kantatalo ja tilavalla tontilla on runsaasti elävää historiaa. Koululla on omaa tilaa, niin sisällä kuin ulkona.

Hennijoen kylä on erinomaisten liikenneyhteyksien päässä Helsingin, Tampereen, Turun ja Porin muodostaman neliön keskipisteessä. Pikavuoropysäkille valtatie kahden varrella on neljä kilometriä. Koululla on runsaat ja valoisat tilat. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi kimppamatkailuun perhekunnittain tai erilaisten yhteisöjen tapahtumiin.

Oma metsälampi (halkaisija noin 100 metriä) hirsisaunoineen on koulun helmi. Tontilla on sijatisevat myös vanha aitta, upea kivikellari ja vanha makasiini. Näkymät etelään johtavat Hennijoen rantamaisemiin. Kylällä on mainiot marjastus-, sienestys- ja pyöräilymaastot.

Piispasen vanha torppa

Piispasen vanha torppa metsälammen rannalla on vuokrattavissa ympäri vuoden. Torppa on vuonna 1937 rakennettu ja kokonaisena paikalleen lammen rantaan siirretty hirsitorppa. Tontilla on myös hirsiaitta, jossa on tilava puusauna ja parvi kesämajoittujille.

Vanhan ajan henki huokuu sisustuksesta, mutta torppa on varustettu kaikilla nykyajan mukavuuksilla. Torpassa on vesikeskuslämmitys, keittiössä jää- ja pakastekaappi, keraaminen liesi, kahvin- ja vedenkeittimet, mikroraaltouuni ja astioita jopa kymmenelle hengelle. Lisänä puuhella ja kamarissa kamina. WC ja suihkuhuone ovat tyyliin sopivat mutta ajanmukaiset, lämpimältä lasikuistilta voit ihailla lammen yli kaartuvaa vuodenaikojen maisemaa.

Hennijoen wanha kansakoulu
Alinentie 31
32440
Alastaro

505121886

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Ala-Orvola Maatilamatkailu

Länsi-Suomi, Vesilahti

Tutustu

Laurilan Lomamökit

Länsi-Suomi, Lempäälä

Tutustu

Ilolan maatilamatkailu

Länsi-Suomi, Metsäkansa

Tutustu