Ylä-Tuuhosen maatila

Lämpimästi tervetuloa majoittumaan
Ylä-Tuuhosen maatilalle

Tervetuloa rentoutumaan Ylä-Tuuhosen maatilalle, Ruoveden Tuuhoskylän kuvankauniisiin maalaismaisemiin. Kohta 400 vuotta vanha sukutilamme sijaitsee Tarjanneveden, tuuheiden kuusimetsien ja viljavien peltojen ympäröimänä.

Tilan isäntäväen lisäksi maatilalla asuu suomenlapinkoira Käpy, kolme arkaa maalaiskissaa: Kaino, Lylle ja Mustasormi sekä pieni lammaskatras. Lampaat laiduntavat tilamme pihapiirin läheisyydessä sijaitsevia perinnebiotooppialueita.

Majoitu maatilalla

Tunnelmalliset ja perinteikkäät majoitustilamme kutsuvat nukkumaan levollisia unia. Yövy vierastalon viehättävässä kamarissa tai varaa yösijasi vanhasta aitasta. Aito ja idyllinen maalaiskokemus odottaa!

Herkuttele kotiruoalla

Herkullinen maalaisaamiainen on katettu muun muassa oman tilan luomukaurapuurolla ja emännän leipomilla sämpylöillä. Päivällispöydässämme tuoksuvat perinteiset ja maukkaat kotiruoat. Ruokalistamme on suunniteltavissa myös erityisruokavaliosi mukaan, varaathaan ruokailun aina etukäteen.

Rentoudu saunoen

Kesäaikaan rentoudut rantasaunoissamme kirkkaasti välkehtivän Tarjanteen rannalla. Talviaikaan sauna lämpiää pihapiirin Saunatuvassa. Polttopuut saunojen lämmitykseen saadaan tilan omasta metsästä. Anna perinteisen savusaunamme viipyilevien löylyjen karistaa kiireet harteilta!

Tekemistä lähiseudulla

Lainaa maatilan venettä ja ihastu Pohjois-Pirkanmaan järvimaisemiin. Vaella Helvetinjärven kansallispuistossa tai Siikanevan suolla ja vaikutu Ruoveden monipuolisesta luonnosta. Koe kulttuuria, taidetta sekä musiikkia Ruovedellä sekä lähikunnissa. Suosittelemme lämpimästi vierailua tilan emännän lapsuudenmaisemiin, Mänttään, sekä tutustumista alueen monipuolisimpiin taidenäyttelyihin Serlachius-museoissa. Verkkosivullemme olemme koonneet aktiviteetteja, nähtävää ja koettavaa maatilan välittömästä läheisyydestä lähikuntiin saakka. Suunnittele lomaasi etukäteen tai kysy meiltä vinkkejä!

Tekemistä Ylä-Tuuhosen tilalla

Rantamme sijaitsee noin 400 metrin päässä tilan pihapiiristä. Kun haluat tutustua Tarjanteen luonnonkauniiseen järvimaisemaan, rannasta löytyy soutuvene ja leveäpohjainen kanootti, jotka ovat vapaasti käytössäsi. Jos haluat vuokrata soutuveneen tai kanootin koko päiväksi, perimme siitä pienen lisämaksun.

Talvella sään suosiessa tilalla on käytettävissä muutama perinteinen potkukelkka.

Herkuttele puhtailla ja perinteisillä mauilla

Aloita päiväsi tilan herkullisella maalaisaamiaisella tai istahda perinteikkääseen päivällispöytäämme – tilan väen valmistamat herkut ovat tarjolla vain tilauksesta. Sekä aamiais- että päivällispöytä katetaan tilan päärakennukseen noutopöytätarjoiluna. Kesäisin soitamme päivälliskutsuna tilan vanhaa vellikelloa, jonka iloinen sointi kutsuu nauttimaan pöydän antimista.

Ruokapöydässä hyödynnämme mahdollisimman paljon oman tilan ja paikallisten tuottajien raaka-aineita, joista valmistamme herkullisia ja perinteisiä tarjottavia. Lisäksi osa käyttämistämme raaka-aineista on luomua.

Majoitu maatilalla tunnelmallisessa hirsirakennuksessa

Ylä-Tuuhosen maatilalla majoitut lämminhenkisessä ja talonpoikaistyylisessä kamarissa, joka huokuu menneen ajan tunnelmaa. Historian siipien havina sulautuu saumattomasti nykyajan mukavuuksiin, jotta majoittumisesi meillä olisi mahdollisimman kotoisa ja miellyttävä. Tilan rakennuksista on huolehdittu jo useiden sukupolvien ajan. Rakennukset on kunnostettu luonnonmateriaaleilla perinteitä kunnioittaen, jolloin ne ovat säilyneet terveinä ja hengittävinä. Mummolatunnelmaiset kamarit ja viehättävät, vanhoista ajoista muistuttavat aitat kutsuvat sinut nukkumaan levollisia unia tilallemme.

Lisätietoa kamareistamme ja aitoistamme löydät verkkosivuiltamme. Majoituskohteiden tarkemmat kuvaukset, kuvat, varaustilanteen sekä hinnat löydät varausjärjestelmästämme. Majoitushintamme sisältävät lakanat ja pyyhkeet sekä loppusiivouksen. Haluamme kiittää sinua pidempiaikaisesta majoituksesta tilallamme ja tarjoamme vähintään kahden yön majoitukseen -10% alennuksen majoitushinnasta. Tämän lisäksi kahden yön majoittuminen sisältää yhden tunnin saunavuoron jatkuvalämmitteisessä saunassa. Juhlapyhät, kuten juhannus ja joulu, hinnoittelemme erikseen.

Tervetuloa rentoutumaan tilallemme!

Haluamme kiittää sinua pidempiaikaisesta majoituksesta tilallamme ja tarjoamme vähintään kahden yön majoitukseen -10% alennuksen majoitushinnasta. Tämän lisäksi kahden yön majoittuminen sisältää yhden tunnin saunavuoron jatkuvalämmitteisessä saunassa.

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Jakolan tila

Pääjärvi

Tutustu

Vanha Väätänen

Länsi-Suomi, Väätäiskylä

Tutustu

Hotelli Tarjanteen majoitus

Länsi-Suomi, Virrat

Tutustu