Särkijärven Majat

Muoniossa, Särkijärven rannalla neidon kainalossa ja maailman puhtaimman ilman alla.

Wanha talo on toiminut monenlaisissa tehtävissä historiansa aikana. Talossa on ollut kestikievari, osuuskauppa ja koulu, ja tilalla on ollut aina viljelyä, lehmiä ja hevosia. Karjaa ei enää ole, mutta viljelyä harrastetaan vieläkin omiksi tarpeiksi.

Wanha talo on ollut Särkijärven suvun omistuksessa koko ajan, luoden uusia tarinoita tullessaan nyt uusille nuorille omistajille.

Majoitustoimintaa jatketaan, ja perinteisen mökkimajoituksen rinnalle on rakennettu hyvin varusteltuja uusia huoneistoja. Ruokapalveluissa tullaan hyödyntämään mahdollisimman pitkälle tilan tuotteita, kalaisan järven kaloja ja puhtaan luontomme antimia.

Laajat ohjelmapalvelut

Talvella liikutaan laduilla ja umpihangessa

Särkijärven ympäristö on kuin luotu lumessa liikkumiseen: hiihtäminen ja lumikenkäily esimerkkeinä. Myös huskyvaljakkoajelut, mikä onkaan mukavampi tapa liikkua Lapin luonnossa kuin matkustaa koiravaljakossa. Vielä perinteisempi kulkupeli Tunturi-Lapin talvessa on pororeki. Jääpeite ei estä kalastusta. Moottorikelkkailu, jäänveisto ja perinteet jouluna sekä uuden vuoden vaihtuessa kuuluvat myös majojen talveen.

Kesä on kalastuksen, patikoinnin ja grillauksen aikaa

Puhtaista järvistä saa siikaa, ahventa, haukea ja monia muita kaloja. Joet ja purot puolestaan tarjoavat harria, taimenta ja jopa lohta. Särkijärven ympäristö tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Grillaa isäntäväen kanssa kalaa, lihaa, kasviksia ja saunajuomien seuraksi makkaraa. Kalaa voidaan myös loimuttaa nuotiolla tai keittää nokikahvit. Särkijärven majojen kesään kuuluvat myös monenlaiset tapahtumat.

Uutena palveluna Emännän ratkaisukeskeiset työnohjaukset ja valmennukset.
Koronavuosina 2020-2022 kouluttauduin työnohjaaja valmentajaksi ja teen pienimuotoisesti työnohjauksia ja valmennuksia majoilla. Kysy lisää omalle työporukallesi, jos kiinnostuit. Ennaltaehkäisevä työhyvinvointi on meidän kaikkien etu, pyydä tarjous palvelen mielelläni.

Aitoa lappilaista lähiruokaa Apajan tapaan

Ravintola Apaja tarjoaa aitoja lappilaisia makuelämyksiä ja kotoisen maukkaita leivonnaisia itse tehden. Marjat piirakoihin poimivat Särkijärven majojen väki.

Täällä on aina luotettu lähiruoan voimaan: poronliha tulee oman alueen poromiehiltä, siika ja muikku kotijärvestä Ritvan, Raimon ja kumppaneiden pyytäessä, peruna omasta maasta ja Ylitornion alueelta. Hilla lähijänkiltä ja muut marjat Särkitunturin tunnetusti antoisilta mättäiltä. Etelän herkkujakin kuten suppilovahveroita, mustaa torvisientä, kanttarelleja ja omenia saadaan toisinaan tuliaiseksi, ihanilta asiakkailta.

Rentoudu ja viihdy mukavissa majoissa

Vuokrattavana paritalohuoneistoja, rivitalohuoneistoja sekä punaiset mökit. Pari- ja rivitalohuoneistot ovat hyvin varusteltuja. Perinteisesti sisustetuissa mökeissä viihdyt omassa rauhassasi.

Rantasaunassa voit nauttia kunnon löylyistä kauniissa maisemassa. Särkijärven ranta on hyväpohjainen, puhdasvetinen ja lapsiystävällinen. Talvella saunarannassa on mahdollisuus avantouintiin.

Rantasauna toimii myös tilaussaunana suuremmallekin joukolle.

Särkijärven Majat
Särkijärventie 40
99300
Muonio

400905863