Maatilamatkailu VillaValkea

VillaValkean tarina on vuodelta 2019, kun talon emäntä ja isäntä ostivat naapurista kauniin pihapiirin. Sen perinteitä huokuva 150-vuotias hirsinen päärakennus, luhtiaitat ja savusauna kertovat omaa tarinaansa menneisyydestä ja itäsuomalaisesta historiasta. Taloa siivotessa ideat syntyivät kuin itsestään. Tarinan rakennusaineiksi muotoutuivat historia, unelmat, intohimo sekä villa ja valkea.

Villa, perinteinen suomalainen luonnontuote joka lämmittää, on pehmeää, ilmavaa ja joustavaa. Se imee hyvin kosteutta, hylkii likaa, ja on erinomainen raaka-aine käsillä tekemiseen. Villa viittaa myös korkeatasoiseen huvilaan tai asumiseen. Valkea, valkoinen väri, puhdas, puhdistaa, peseytyä, puhdistua, valoisa, valo, tuli, nuotio, kynttilän liekki, leivinuunin tuli, saunan uuni, saunan sielu, savusauna. Näistä raaka-aineista syntyi Maatilamatkailu VillaValkea.

VillaValkeassa voit nukkua ja syödä hyvin, levätä ja rentoutua savusaunan lempeissä löylyissä. Kokoustaa, ideoida ja liikkua upeissa vaaramaisemissa. Olla vaan.

Navettavalkea tilalla pääset tutustumaan emolehmätuotantoon, nykyaikaiseen maatalouteen itäsuomalaisessa ympäristössä. Palvelupaketteihin kuuluu yritysvierailut ammattilaisille ja opiskelijoille, erilaiset maatilavierailut ryhmille ja perheille. 

Maatilakävely

Tule tutustumaan maatilan arkeen leppoisan kävelyn ohessa. Tilalla toteutetaan päivä- tai yökävelyitä maatilan pihapiirissä ja ympäristössä ympäri vuoden, säävarauksella. 

Noin 3 km mittainen kävelyreitti kulkee metsässä, peltoteillä, laitumella tai mahdollisesti metsälaitumella. Reitin varrella tutustutaan metsälaitumen eliöstöön ja laitumen antamaan suojaan eläimille. Seurataan laiduntavia eläimiä ja emolehmien elämää. Ihmettellään aitakilometrejä ja riista-aidan tarpeellisuutta. Talvisin reitti kävellään lumikengillä.  

Sauna

Viivähdä lempeissä löylyissä, rentoudu aidon savusaunan lauteilla, nauti tähtitaivaan alla paljussa. VillaValkeassa ppäset kokemaan aidon savusaunan tai aisteja hellivä elämyssaunan.  Saunanautinnon kruunaa henkilökohtainen saunatuotteita sisältävä saunakaveri sekä saunomisen lomassa nautittavat saunaherkut kahvin kera. Talvella puhdas hanki kutsuu saunan lomassa tekemään lumienkeleitä. 

Kummivasikka toiminta

Haluatko kummiksi vastasyntyneelle vasikalle? Saat seurata eläimen elämää, kysellä kuulumisia ja tulla tervehtimään kummieläintäsi. Pääset samalla yhdessä kanssamme toteuttamaan ja vaikuttaa ilmastomme ja ympäristömme hyvinvoinnin lisääntymiseen.

Harjoittelut ja työhön tutustuminen

Tila tarjoaa työharjoittelupaikkoja innokkaille maatalousalan ja matkailualanopiskelijoille. Opiskelijana pääset tutustumaan maatalouteen, yrittäjyyteen sekä emolehmätilan toimintaan. Lisäksi on mahdollisuus oppia pihvikarjatuotannosta, emolehmän elämästä, hoidosta ja ruokinnasta. Kaiken päälle pelto-, kone- ja metsätyöt voivat kuulua harjoittelusi aiheeksi.

 Navettavalkean tilat tarjoavat rauhallisen ja erilaisen paikan koulutuspäiville ja kokouksille. Vietä meillä unohtumattomat ja tunnelmalliset perhejuhlat.  

Juhlapalvelut

VillaValkea tarjoaa asiakkaille käytettäväksi kauniisti ajan patinoiman VillanTuvan, kesäisin perinteisen runsaan pihapiirin aittoineen sekä Navetan vintin suurempiin kesäjuhliin. Karvolanmäen aitassa voi tanssia häävalssin tai nauttia aitan tunnelmasta kesäsateelta suojassa. Navetan vintin tunnelmassa koet romantiikkaa ja rouheutta. Juhlatilan viereinen alakerran tila muuttuu tarpeen mukaan vaikkapa yökerhoksi.   

VillaValkeasta saat lämminhenkisen ja vieraanvaraisen henkilökunnan palvelemaan juuri teidän tarpeitanne. Tilalla voit suunnitella persoonalliset ja yksilölliset juhlat, johon kuuluu maistuva ruoka ja vieraanvarainen, hyvä palvelu. VillaValkeassa käytetään mahdollisimman paljon sesongin mukaista luomu- ja lähiruokaa. Tilan kautta saat kattaukseen ja somistuksiin sopivat tuotteet. Tilalle mahtuu vieraita 40 henkeen saakka. 

Leikkisät lastenjuhlat

Maatilapihapiirissä löytyy monta mielenkiintoista piilopaikkaa ja touhuamista lasten juhliin. Riehakkaat ohjelmalliset lastenjuhlat. Turvallinen, lapsien kanssa koko ajan mukana vähintään kaksi aikuista. Ohjelmassa mm. leikkejä, perinteisiä ulkoleikkejä, arvoituksia, pakohuonepeli. Palveluun sisältyy myös koristelu, nimikortit, värikäs kattaus, lorupussi, leikit 

8-20 lapselle / 3 h

Kokous- ja koulutuspalvelut

Valmiit kokous- ja koulutuspaketit, sisältävät tilat, ruokailut, kokouslaitteiston ja –materiaalit sekä kokousjohtajan palvelut. Tietenki on myös mahdollisuus muihin lisäpalveluihin, kuten: yritysvierailun, tai ajankohtaisen teeman mukaan toiminnallinen ohjelmapalvelu, ja päivän päätteeksi sauna ja palju ja vaikkapa yöpyminen aamupalatarvikkeilla.

Tiloja voit vuokrata käyttöösi myös ilman palveluita. Käytössä keittiö.

Valmiit kokouspaketit

Kokouspaketit sisältävät: projektori, tv, tietokone, fläppitaulu, kynät, paperit, tarvittavan ja sovitun vuokratun tilan käyttö VillaValkean tiloissa sekä kokousisännän palvelut. Paketit ovat 10-40 henkelle.

Kahvit ja kokous

Kokouspaketti sisältää: Kokoustilavuokran Kokoustilassa, Mummon kammarissa tai Emännän salissa, Kokousvälineet ja internetyhteyden (projektori, tv, tietokone, fläppitaulu, kynät ja paperit) 

Kahvin ja teen makea tai suolainen leivonnaisen kera 

Hedelmä – tai kasvisvati 

Vesi ja talon sadonkorjuumehu 

19,50 € /hlö (Kokoustilassa tai kammarissa, 8-25 henkilölle)

VillaValkea tarjoaa maatilan päärakennuksessa majoitusta 1-15 hengelle. VillaValkean päärakennuksessa on kolme erikokoista majoitushuonetta sekä Emännän salonki, jonne mahtuu seitsemän henkilöä yöpymään. Huoneet ovat savuttomia, lemmikkiystävällisiä ja käytössäsi on ilmainen wifi. Majoittujilla on käytössään yhteiset wc- ja peseytymistilat. Majoittujilla on mahdollisuus aamusaunaan sisätiloissa sekä savusauna lämmitetään lisähinnasta ennakkovarauksella.  

Aamupalatarvikkeet ovat vapaasti saatavilla päärakennuksen asiakaskeittiössä, joten voit nauttia aamupalasi puutarhassa, Hiljan Salissa tai huoneessasi oman aikataulusi mukaan. Saatavilla on myös valmiita aamupalapaketteja. Petivaatteet ja pyyhkeet sekä aamupalatarvikkeet sisältyvät hintaan. Lisähintaan mahdollisuus iltapalatarvikkeisiin. 

Kesäkaudella luhtiaitassa tarjolla aittamajoitusta erikokoisissa ja -teemaisissa aitoissa. Nauti perinneyöpymisestä aidossa ja ainutlaatuisessa maalaistalon pihapiirissä. Idyllinen 1800-luvun luhtiaitta sijaitsee kauniin ja rönsyilevän puutarhan keskellä. Alakerran aittojen perinteinen tunnelma ja yksilöllinen sisustus kutsuu matkailijaa lepäämään. Lämpimänä kesäyönä on ihana rauhoittua viileän aitan hämärään.

Aittamajoitus sisältää wc- ja suihkutilat sekä pienen keittiön pihanpiirin vanhassa navetassa. Pihapiirissä myös grillikota. Aittoihin myös lemmikit ovat tervetulleita.  Aamu- ja iltapalatarvikkeet varattavissa etukäteen. 

Maatilamatkailu VillaValkea
Ohvanantie 520
82200
Joensuu

+358 50 306 5832