Maatilamatkailu VillaValkea

VillaValkea on tarina, jossa arki ja juhla kohtaavat. Perinteet, muistot ja historia kohtaavat sinut astuessasi sisään VillaValkean tuvan ovesta. Vanhat ajan patinoimat, tumman ruskeaksi muuttuneet hirret huokuvat rauhaa ja tunnelmaa. Kammareiden kaunis ja yksilöllinen sisustus kutsuvat pysähtymään ja nauttimaan juhlakahvia ystävien kanssa.

VillaValkeassa yövyt tunnelmallisissa kammareissa tai kesäaikaan perinteisessä luhtiaitassa. Nautit aamiaisen aitan kuistilla tai puutarhassa omenapuun alla. VillaValkeassa pääset kulkemaan pellon poikki savusaunaan sekä pulahtamaan paljun lämpöön tähtitaivaan alla. Aamulla lämmitetään matkailijoille elämyssauna, jossa voi nauttia mielimusiikista.

VillaValkeassa vietät unohtumattomat ja yksilölliset perhejuhlat Villan tuvassa. Kesäkaudella juhlia voi viettää myös puutarhassa tai tunnelmallisessa Navetan vintissä. Kokouksia voi viettää työporukan kanssa rauhallisessa kokoustilassa Ilmarissa. VillaValkeassa toteutetaan erilaisia tapahtumia yhteistyökumppaneiden kanssa. VillaValkean tapahtumat ja toiminta pohjautuu luonnon ja vuodenkierron mukaisiin teemoihin.

Kurkkaa meidän TikTok tästä ja YouTube tästä!

Vuokrattavat sauna ja palju

Viivähdä lempeissä löylyissä ja rentoudu aidon savusaunan lauteilla. Nauti tähtitaivaan alla lämpimässä paljussa. Talvella puhdas hanki kutsuu saunan lomassa tekemään lumienkeleitä.

VillaValkeassa pääset kokemaan aidon savusaunan ja aisteja hellivän elämyssaunan. Saunanautinnon kruunaa henkilökohtainen saunatuotteita sisältävä saunakaveri ja saunomisen lomassa nautittavat saunaherkut kahvin kera.

Emolehmänavetta Navettavalkea

Navettavalkea on Tohmajärvellä toimiva luomu emolehmätila. Tilallamme on noin satapäinen Hereford- ja Hf-risteytys karja. Navettavalkea tilalla pääset tutustumaan emolehmätuotantoon, nykyaikaiseen maatalouteen itäsuomalaisessa ympäristössä. Palvelupaketteihimme kuuluu yritysvierailut ammattilaisille ja opiskelijoille, erilaiset maatilavierailut ryhmille ja perheille sekä luomunaudan lihan suoramyynti.

Navettavalkean kotisivut löydät tästä ja GoogleMapsissa tästä.

Maatilavierailut

Miltä maatilalla näyttää ja mitä kaikkea siellä on? Tunnistaako emolehmä vasikkansa? Onko jokaisella lehmällä oma nimi? Tutustutaan yhdessä maatilan koneisiin ja laitteisiin sekä opitaan mitä tarkoittavat mm. auma, siilo, hieho sekä mikä eroa on sonnilla ja härällä. Jutellaan miltä maatila ja eläimet tuntuvat sekä tuoksuvat.

Keksitään ihania nimiä vasikoille ja haistellaan, miltä lehmän rehu tuoksuu. Kutsutaan tyttöjä laitumella tai sonnia nimellä; tulevatkohan ne luoksemme? Kerromme eläimistä yksilöinä ja kerromme niiden luonteesta sekä millaisia tarinoita eläimiin liittyy.

Maatilakävelyt

Tule tutustumaan maatilan arkeen leppoisan kävelyn ohessa. Toteutamme päivä- ja yökävelyitä maatilan pihapiirissä sekä ympäristössä ympäri vuoden – säävaraus.

Noin 3 km mittainen kävelyreitti kulkee metsässä, peltoteillä, laitumella tai mahdollisesti metsälaitumella. Reitin varrella tutustumme metsälaitumen eliöstöön ja laitumen antamaan suojaan eläimille. Seuraamme laiduntavia eläimiä ja emolehmien elämää. Ihmettelemme aitakilometrejä ja riista-aidan tarpeellisuutta. Talvisin reitti kävellään lumikengillä.

Kummivasikkatoiminta

Haluatko kummiksi vastasyntyneelle vasikalle? Kummiudessa pääset seuraamaan eläimen elämää ja kyselemään kuulumisia sekä voit tulla tervehtimään kummieläintäsi sovitusti. Pääset samalla kanssamme toteuttamaan ja vaikuttamaan ilmastomme ja ympäristömme hyvinvoinnin lisääntymiseen. Maatilana me tarvitsemme tähän yhteiseen työhömme sinua; kummina.

Harjoittelijat ja työhön tutustujat

Tarjoamme työharjoittelupaikkoja innokkaille maatalousalan opiskelijoille. Opiskelijana pääset tutustumaan maatalouteen ja yrittäjyyteen sekä emolehmätilan toimintaan. Meillä opit pihvikarjatuotannosta, emolehmän elämästä, hoidosta ja ruokinnasta. Lisäksi pelto-, kone- ja metsätyöt voivat kuulua harjoittelusi aiheeksi.

VillaValkeassa nautitaan lähi- ja luomuruoasta valmistettuja herkkuja ja hyvästä palvelusta perinteisessä maalaisympäristössä. Tuvan pöydän ääreen kokoonnutaan nauttimaan paikallisia makuja.

Juhlapalvelut

Vietä unohtumattomat ja tunnelmalliset juhlat VillaValkean kauniisti ajanpatinoimassa ympäristössä. Nauti tunnelmasta kiireettömästi ja viihdy vieraittesi kanssa!

Juhlapöydässä on tarjolla paikallisia raaka-aineita, aitoja ja sesongin parhaita makuja. Herkuttele pitopöydästä, valitse oma juhlamenusi tai pyydä tarjous juuri sinun näköisiisi juhliin.

VillaValkean eri juhlapaketteihin pääsee tutustumaan täällä: https://villavalkea.fi/palvelut/juhlapalvelut/

Kokous- ja koulutuspalvelut

Meillä voit järjestää kokouksen tai koulutuksen ainutlaatuisessa ympäristössä. Aito maalaispihapiiri tarjoaa loistavat puitteet työporukoille ja TYHY-toiminnoille. Tarjoamme rauhallisen miljöön kokous- ja koulutuspäiviin.

Kokoustilan vuokraan sisältyy projektori, tv, tietokone, fläppitaulu, kynät ja paperit sekä kokousisännän palvelut. Kokouspäivää rytmittää herkulliset tarjoilut ja aktiviteetit ympäröivässä luonnossa. Päivän päätteeksi voit rentoutua savusaunassa tai nauttia maalaismaisemasta lämpimässä paljussa.

VillaValkean kokoustila Ilmari

Meillä voit järjestää kokouksen tai koulutuksen ainutlaatuisessa ympäristössä. Aito maalaispihapiiri tarjoaa loistavat puitteet työporukoille ja TYHY-toiminnoille. Tarjoamme rauhallisen miljöön kokous- ja koulutuspäiviin.

Kokouspäivää rytmittää herkulliset tarjoilut ja aktiviteetit ympäröivässä luonnossa. Päivän päätteeksi voit rentoutua savusaunassa tai nauttia maalaismaisemasta lämpimässä paljussa.

Navettavalkean kokoustila Sevilla

Tarjoamme rauhallisen ja erilaisen miljöön kokous- ja koulutustarpeisiin. Navettavalkean tiloissa voit seurata kokoustilan ikkunasta emolehmien elämää ja maatilan arkea. Tilaan mahtuu hyvin 30 henkilöä.

Valmiit kokouspaketit

Sovittu vuokratun tilan käyttö: VillaValkean Ilmari tai Navettavalkean Sevilla. Vuokraan sisältyy projektori, tv, tietokone, fläppitaulu, kynät ja paperit sekä kokousisännän palvelut. Paketit on suunniteltu 10-40 hengelle.

VillaValkean eri kokouspaketteihin pääsee tutustumaan täällä:
https://villavalkea.fi/palvelut/kokous-ja-koulutuspalvelut/

VillaValkea tarjoaa maatilan päärakennuksessa majoitusta 1-15 hengelle. VillaValkean päärakennuksessa on kolme erikokoista majoitushuonetta sekä Emännän salonki, jonne mahtuu seitsemän henkilöä yöpymään. Huoneet ovat savuttomia, lemmikkiystävällisiä ja käytössäsi on ilmainen wifi. Majoittujilla on käytössään yhteiset wc- ja peseytymistilat. Majoittujilla on mahdollisuus aamusaunaan sisätiloissa sekä savusauna lämmitetään lisähinnasta ennakkovarauksella.  

Aamupalatarvikkeet ovat vapaasti saatavilla päärakennuksen asiakaskeittiössä, joten voit nauttia aamupalasi puutarhassa, Hiljan Salissa tai huoneessasi oman aikataulusi mukaan. Saatavilla on myös valmiita aamupalapaketteja. Petivaatteet ja pyyhkeet sekä aamupalatarvikkeet sisältyvät hintaan. Lisähintaan mahdollisuus iltapalatarvikkeisiin. 

Kesäkaudella luhtiaitassa tarjolla aittamajoitusta erikokoisissa ja -teemaisissa aitoissa. Nauti perinneyöpymisestä aidossa ja ainutlaatuisessa maalaistalon pihapiirissä. Idyllinen 1800-luvun luhtiaitta sijaitsee kauniin ja rönsyilevän puutarhan keskellä. Alakerran aittojen perinteinen tunnelma ja yksilöllinen sisustus kutsuu matkailijaa lepäämään. Lämpimänä kesäyönä on ihana rauhoittua viileän aitan hämärään.

Aittamajoitus sisältää wc- ja suihkutilat sekä pienen keittiön pihanpiirin vanhassa navetassa. Pihapiirissä myös grillikota. Aittoihin myös lemmikit ovat tervetulleita.  Aamu- ja iltapalatarvikkeet varattavissa etukäteen. 

Maatilamatkailu VillaValkea
Karvolanmäentie 102A
82350
Tikkala

+358 50 306 5832