Lounais-Hämeen Pirtti

Perinteikästä ruokailua Lounais-Hämeen Pirtissä

Lounais-Hämeen Pirtti on Tammelassa, Saaren kansallispuistossa toimiva perinneravintola. Pirtti tarjoaa vaikuttavat ja ainutlaatuiset puitteet juhlille, poikkeuksellisesta tunnelmasta tinkimättä.

Tarjolla on paljon erilaisia ruokapalveluita, joista voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan niin yksityisille kuin yrityksillekin.

Luontoaktiviteetteja hyvän ruoan kera

Lounais Hämeen Pirtti järjestää erilaisia luontoaktiviteetteja ja räätälöitäviä ruokaelämyksiä ryhmille.

Fatbike-retkellä tutustutaan ensin pyöriin tutustumisella ja koeajolla, joten kokemusta fatbikeistä ei tarvitse olla etukäteen. Ajoreitti Saaren kansanpuiston harjumaisemissa määritellään ryhmän toiveiden ja taitotason mukaisesti. Retkeen sisältyy myös ruokailu Pirtillä.

OHaulikkoammuntaa & Patikointia-aktiviteetti sisältää nimensä mukaisesti haulikolla ampumista ja patikan Torronsuon kansallispuistossa. Osallistujat pääsevät kokeilemaan savikiekkojen ammuntaa kahdessa eri lajissa, eikä aiempaa kokemusta tai aseenkantolupaa vaadita. Patikalla liikutaan enimmäkseen pitkospuita ja metsäpolkua pitkin kuullen samalla Torronsuon luonnosta. Kaiken kruunaa nokipannukahvit ja pullat tulipaikalla. Retkeen sisältyy myös ruokailu Pirtillä.

Lumiseen aikaan paras tapa kokea luontoa on lähteä lumikenkäretkelle. Retki toteutetaan Pirtin lähimaastossa ammattioppaan johdolla, aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Retken lomassa pidetään tauko, jonka aikana nautitaan kuksasta kuumaa juomaa. Vähälumisessa tilanteessa retki voidaan korvata patikalla. Retkeen sisältyy myös ruokailu Pirtillä.

Villit Vihannekset -retkellä liikutaan Pirtin lähimaastossa ja tutustutaan luonnosta kerättäviin villiyrtteihin. Yrtit opetellaan tunnistamaan ja ymmärtämään niiden hyödyntämisestä ruoanlaitossa. Ohjelman päätteeksi osallistujat saavat villiyrttimaistiaiset.  Retkeen sisältyy myös ruokailu pirtillä.

Ympäri vuoden tarjolla on Metsämieli -retki, jossa osallistuja saa rentoutua ja opettella rauhassa hetkessä läsnäolemista. Noin kahden kilometrin pituisen patikan aikana tutustutaan luonnon hyvinvointivaikutuksiin, tehdään mielentaitoharjoituksia sekä tehdään hieman metsäjoogavenyttelyä. Retkeen sisältyy myös ruokailu pirtillä.

Pökkelöjoogassa rentoudut hengityksen ja fyysisten harjoitteiden avulla. Liikkeet mukautetaan ryhmän tason mukaan, joten tämä jooga sopii ihan kaikille. Lopuksi tehdään läsnäoloharjoitus ja rentoutusharjoitus.  Retkeen sisältyy ruokailu pirtillä.

Kesän leikkimieliset olympialaiset ovat monen mieleen ja Saaren olympialaisissa kisailu onnistuu mutkattomasti. Valittavana on liuta lajeja ja ohjelma voidaan toteuttaa vuodenajasta riippumatta. Aktiviteettiin sisältyy ruokailu pirtillä.

Lue lisää Lounais-Hämeen Pirtin aktiviteeteista tästä!

Pirtti kutsuu herkuttelemaan

Lounais-Hämeen Pirtti toimii tilausravintolana, jossa on tarjolla useita eri kokonaisuuksia. Pirtti tarjoaa valmispaketteja, mutta vierailu voidaan räätälöidä myös asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Menuita on niin pidempään kuin lyhyempäänkin ruokailuun. Hämäläinen pitopöytä on Pirtin perinteinen, monenlaisia ruokia sisältävä, Pirtin omilla resepteillä valmistettu kokonaisuus. Edelfeltin pöytä on runsas tuulahdus historiaa ja herkullisuutta. Yksinkertaisempaan ruokailuun sopii loistavasti Forsmannin lohikeitto, johon kuuluu lisäksi herkullinen pannarijälkkäri.