Lomakivi

Matkailutila Lomakivi

Radansuun kannaksella Kausalassa sijaitseva matkailutila on vastaanottanut vieraita jo vuodesta 2005. Viihtyisissä hirsirakennuksissa majoittuvat mukavasti lomalaiset, kokous- ja retkiryhmät, urheilijat, yritykset ja perheet.

Päärakennuksessa on toimivat kokoustilat sekä ateriapalvelut tilauksesta. Tilan lähiympäristössä on paikallista asutusta, Iitti Golf, jousiammuntarata, käsityöläisten myymälä, taidenäyttelyitä, puinen ristikirkko, uimaranta, hevostallit, kyläkauppa, tanssilava, jäätelökioski, kesäteatteri ja nuotiopaikkoja.

Lomakivi sijaitsee Lahden ja Kouvolan välissä, Kausalassa. Paikkakunta tunnetaan ravimies Kaarlo Partasesta. Hänen raviura on tunnettu Vieteri nimisellä hevosella, heidän yhteistyön muistoksi on näköispatsas Ravilinnan sisäänkäynnin edessä.

Kausalassa ravataan kesän helluntairavit aina helluntaina. Lomakivessä on usean vuoden ajan jo valmennettu raviponeja ja talon tytär ajaa niillä kisoja. Ponin elämään pääsee tutustumaan maasta käsin ja kärryjen kyydissä. Kaikki tämä ja paljon muuta pääset seuraamaan majoittumisen lomassa.

Maalaismiljöössä koulutusta ja rentoutumista

Lomakiven tila on rauhaisa maalaismiljöö koulutuspäiville. Majoitustiloja on ryhmän koon mukaan yhdestä talosta useampaan. Kaikki talot sijaitsevat samassa pihapiirissä. Kodikas kokoustila sijaitsee tilan päärakennuksessa.

Vieraile Radansuun kylässä, missä sijaitsevat avarat näkymät kohti Iitti Golfin rinnettä ja vieressä puhdas vesistö. Mahdollista on vaikkapa käväistä Radansuun kyläkaupassa tai Kaulushaikaran pitkospuureitillä.

Ohjelmapalveluina kylältä löytyy kirkkovenesoutua, jousiammuntaa, ratsastusta, golfia, värikuulasotaa metsän siimeksessä tai ohjattua kahvakuulajumppaa.

Herkkuruokaa

Lomakiven keittiössä tehdään ruokaa, joka on tunnistettavissa omina makuina ja väreinä.

Vastustamaton makuelämys syntyy usein jo alkupalakalojen ja paikallisen kotijuuston siivittämällä iittiläisellä ruisleivällä, ja lasten herkkua on tunnetusti Lomakiven maalaisleipä. Huomioimme mielellämme erikoisruokavaliot.

Nuku kuin tukki

Lomakivessä on vuokrattavana viihtyisiä, hyvin varusteltuja, hirsisiä lomataloja maatilan pihapiirissä.

Jokaisessa talossa on kolmesta neljään majoitushuonetta, olohuone-keittiö, pyykinhuoltotilat, sauna ja satelliitti-TV. Huoneissa on erilliset vuoteet, ja yhteensä kustakin talosta löytyy vuodepaikkoja 40+10 vieraalle. Hostel Lomakivessä tarjolla viihtyisää huonemajoitusta. Aamupala tilauksesta.

 

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Mustila Viini

Etelä-Suomi, Elimäki

Tutustu