Koskipirtti ja Museotalo

Elämyksellinen käyntikohde

Koskipirtti ja Museotalo tarjoavat kaikenikäisille kävijöille ainutlaatuisen historiallisen elämyksen ja aikamatkan talonpoikaiseen työympäristöön. Koskipirtti ja Museotalo edustavat aitoa talonpoikaista rakennuskulttuuria. Koskipirtti oli ennen muuttumistaan suosituksi kulttuurimatkailukohteeksi Kuuskosken kartanon 1860-luvulla rakennettu jykevä väentalo. Museotalo toimi aiemmin meijerinä ja nyt siellä on esillä laaja kokoelma eri aikakausien esineistöä ja interiöörejä 1900-luvun alkupuolelta.

Koskipirtti on avoinna tilauksesta touko-syyskuussa retkiryhmille. Käynnin lisäksi ryhmillä on mahdollisuus tilata kahvitarjoilu tai keittolounas.

Komea talonpoikaistalo erilaisiin tilaisuuksiin

Nykyisin talon tupaan, pirttiin ja neljään kamariin mahtuu parhaimmillaan jopa 120 henkeä. Siitä on tullut suosittu juhla- ja kokoustalo sekä kiinnostava kulttuurimatkailukohde, jossa Lauri Jäntin vanhojen talonpoikaisesineiden kokoelma on aidossa miljöössä esillä.

Museotalo 

Kanslianeuvos, kirjailija Lauri Jäntin intohimoinen kiinnostus vanhojen tavaroiden keräilyyn on saanut täyttymyksensä Koskipirtin pihapiirissä toimivassa Museotalossa, jossa on esillä yli 2000 esinettä hänen lähes 3000 esineen kokoelmastaan. Niillä kaksikerroksiseen Museotaloon on sisustettu kymmenen eri aikakausia esittelevää osastoa, mm. ensimmäisessä kerroksessa: maitotaloushuone, lasihuone, posliinihuone, kuparihuone.

Yläkerroksessa ovat mm. Ajoneuvot ja työvälineet -osasto, Vitriini- ja Jugend-huone, Talonpoikainen tupa sekä työläisperheen koti, herrasväen olohuone, sotamuistojen korsu, ylioppilaan boksi.

Koskipirtti ja Museotalo
Riihikoskentie 36
21380
Aura

0407209101

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Katiskanmäki / Kahvila-ravintola Firabeli

Länsi-Suomi, Ylönkylä

Tutustu

Ilmaristen Matkailutila

Länsi-Suomi, Ilmarinen

Tutustu

Nautelan kartano

Länsi-Suomi, Lieto as

Tutustu