Koskenkorvan Trahteeri

Pohjalaisen maiseman äärellä, viinatehtaan vieressä sijaitsee Koskenkorvan tila ja talo, joka on Koskenkorvan perheen koti. Lisäksi tilalla on vuodesta 1997 toiminut Koskenkorvan Trahteeri.

Koskenkorvan Trahteeri tarjoaa sauna-, juhla- ja majoituspalveluja. Pihapiirissä sijaitsee Koskenkorva Museo ja kesästä 2021 alkaen myös Könnimuseo, jossa on esillä paikallisten kellomestareiden tarinaa sekä aikaansaannoksia.  Olemme Museokorttikohde! Kesäaikaan sisäpihallamme palvelee kesäkahvila koskenkorvalaisin herkuin sekä koskenkorvalainen matkamuistomyymälä.

Sauna-alueella saunoo leppoisasti jopa 50 hengen ryhmä päällään koskenkorvalaiset sauna-asut eli saunatrikoot. Saunatrikoissa siveellinen sekasaunominen miesten ja naisten kesken on taattu! Sauna-alueen aitokiuassaunan lauteille menee väkeä 30 henkeä ja Iki-saunan lauteille 8 henkilöä. Ylpeydellä lämmitämme myös sauna-alueemme uusinta tulokasta – eli viskisaunaa! Lisäksi sauna-alueella on kylmäkaivo sekä lämminallas.

Yksityiskierrokset Koskenkorva- sekä Könnimuseoissa onnistuvat vuoden ympäri. Koskenkorva Museossa kierrokseen on luonnollista yhdistää myös maistelut kylän omien juomien parissa.

Keittiö hyödyntää lähialueen raaka-ainetarjontaa sekä sipaisee ruokaan omat mausteensa ja omaleimaisuutensa esim. naapurin viinatehtaan tuotteista. Kaikilla ruoilla on tarina, josta mielellään kerrotaan perusteellisesti. Kesäaikaan mahtuu ruokailemaan 100 vierasta, talviaikaan ruokailut hoituvat Koskenkorva Museossa max. 30 hengelle. Kesäaikaan vieraita palvelee sisäpihan kahvila, josta saatavilla muiden suolaisten ja makeiden herkkujen lisäksi myös Kossupossun pallit eli koskenkorvalaiset munkkipalloset!

Ympäri vuoden majoitusta on tarjolla viinatehtaanjohtajan vanhassa kotitalossa. Upea, historiallinen Tehtaanjohtajan Talo sijaitsee aivan Koskenkorvan kuulun tislaamon ja Koskenkorvan Trahteerin vieressä. Talo tarjoaa hulppeat tilat illanviettoihin, yöpymisiin ja kokouksiin. Sänkypaikat 10 hengelle.

Kesällä vanhassa vilja-aitassa jykevien hirsien suojassa on rauhallista nukkua. Aitassa on kaksi kahden hengen huonetta sekä viiden ja kuuden hengen aittoja. Yhteensä makuupaikkoja on 21. Aittamajoitus on varattavissa ainoastaan ryhmille.

Koskenkorvan Trahteeri
Trahteerintie 3
61330
Koskenkorva

050 3005 530

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Lakeuden Luontopalvelut

Länsi-Suomi, Ilmajoki

Tutustu

Maatilamatkailu Ilomäki

Länsi-Suomi, Peräseinäjoki (Seinäjoki)

Tutustu