Koivuniemen Herran farmi

Tervetuloa lypsylle ja lomalle!

Koivuniemen Herran farmi tarjoaa lapsille, koululaisille sekä heidän perheilleen ja kouluilleen toiminnallisen maaseutukokemuksen, jossa voi tutustua talonpoikaiseen suomalaisuuteen leppoisasti ja mielenkiintoisesti eläen mukana maalaisuutta.

Koivuniemen Herran tilan pihapiirissä koet maaseudun arkea yhdessä isäntä-ja työväen kanssa. Lasten maatilan monipuolisista aktiviteeteista löytyy tekemistä ja koettavaa kaiken ikäisille, lapsista aikuisiin.

Aktiviteetit

Koivuniemen Herran tilan pihapiirissä koet maaseudun arkea yhdessä isäntä-ja työväen kanssa. Lasten maatilan monipuolisista aktiviteeteista löytyy tekemistä ja koettavaa kaiken ikäisille, lapsista aikuisiin. Kaikki aktiviteetit sisältyvät pääsylipun hintaan sekä majoittujille.

Eläinkaverit

Meillä pääsee ihmettelemään eläinmaailman otuksia perinteisistä maatilan eläimistä vähän erikoisempiinkin eläinystäviin. ”Talutettavasta siasta silkkiseen chinchillaan ja elävään sukkanauhaan”.

Ohjattua ohjelmaa

Lehmänkello soi tai emäntä huutelee päiväohjelman pariin tasatunnein. Haluaisitko lypsää lehmää? Hyppäisitkö ponikärryn tai traktorin kyytiin? Tai kurkkaisitko kanalaan kanalakierroksella? Pitkin päivää pihassa vierailee eläinkavereita, joita pääsee silittelemään ja saattaapa saada vaikka kanan syliin.

Leikkipaikat ja vesiaktiviteetit

Monipuolisissa leikkipaikoissa voi tehdä hiekkakakkuja, huristella traktoribaanalla tai ratsastaa keppihevosella. Pahanapeuhula odottaa hyppimään, Outo onkalo ja merirosvolato hauskoihin mielikuvitusleikkeihin. Rannassa voi pulahtaa vilvoittelemaan, tai tehdä vaikka souturetken Merikarvianjoella.

Perinnepajat

Päivittäin vaihtelevissa perinnepajoissa pääsee perinnepiian ja -trengin opastuksella vaikkapa kirnuamaan voita, tekemään lankaa tai kiipeämään pärekatolle.Opiskele vaikka Merikarvian murretta hölmöläissadun avulla!

Maalaismajoitusta ja lomia ympäri vuoden

Rentouttava ilmapiiri sekä tarinaa huokuva maalaispiha tekevät pienestä lomasta ison virkistyksen.
1800-luvun lopun suurmaatilan rakennukset ja majoitustilat on uudistettu kodikkaasti vanhaa muistaen. Oman lisänsä majoittumiseen antaa persoonalliset yksityiskohdat ja kaikki vanhojen rakennuksien kommervenkit.
Aamiaiselle on katettu monipuolinen aamiaispöytä maakuntaa ja Merikarviaa maistellen. Tavoitteena maalaisen konstailematon tarjoilu ja palvelu.
Koivuniemen Herralla on kolme eri majoituskohdetta maatilan piha-alueella, maalaishotelli ja -hostelli sekä leiritalo.
Majoituksen varaukseen kuuluu lisäksi mahdollisuus osallistua eläinten aamuhoitoihin. MuuMaa-landeteemapuiston aukioloaikoina majoittujat  voivat lunastaa kokopäivän rannekkeet alennetulla hinnalla.
Osa majoituksesta toimii myös esteettömän majoituksen tarvitseville, kysy lisätietoja.

Maalaishotelli Hanna & Magnus

Tilan vanhassa päärakennuksessa on 10 hotellihuonetta, joihin mahtuu yöpymään 2-5 henkilöä. Kaikkiin kamareihin mahtuu lisäksi lasten matkasänky. Hotellihuoneet on nimetty maatilan perustajaperheen mukaan. Kamarit ovat erilaisia ja sisustettu kodikkaaseen maalaistalon henkeen. Huoneissa on yöpyjien omassa käytössä WC ja suihku. Herkullinen maalaisaamupala tarjoillaan päätalon tuvassa ja sisältyy hotellimajoituksen hintaan.

Hostelli ”Vanha navetta”

Tilan kivinavetta toimii hostelli Vanha navettana. Hostellissa on 5 erilaista huonetta (2- 6 henkilöön). Kaikkiin huoneisiin mahtuu lisäksi lasten matkasänky. Jykevien kiviseinien huoneet on nimetty perinteisillä suomalaisilla lehmien nimillä. Hostellin suihku- ja wc-tilat ovat käytävän varrella.

Leiritalo ”Väentupa”

Maatilan vanha työväen asunto on kunnostettu tilausleirien ja leirikoulujen käyttöön. Kahdessa kerroksessa on 10 majoitushuonetta (2-5 henkilöä). Käyttötarkoitus tulee esiin mm. oppipisteissä ,joita on eripuolilla 2-kerroksista taloa. Majoitustilat soveltuvat niin liikuntaseurojen leireille kuin ystäväryhmille. Suihku- ja wc-tilat ovat käytävällä. Toteutamme mielellämme monipuolisen leiriohjelman yhdessä tilaajan kanssa, mutta majoitus on mahdollista varata myös erikseen. Kysy lisää.

Lomapaketit

Ympärivuotiset maalaislomaset ovat rentoutusta Merikarvian tapaan. Helposti varattavan lomapaketin ohjelmassa on valmiiksi paketoituna tekemistä luonnon ja farmin maisemassa. Majoitusvaihtoehtoina ovat maalaishotellin tunnelmalliset kamarit sekä hostellin ja leiritalon leppoisat huoneet. Kaikkiin lomasiin sisältyy aina tarjoilua (joko aamiaiset tai puolihoito) sekä kertaalleen saunominen suolammen sauna-alueella.

aikuisille                                    ”Kahden kesken” tai ”Merikarvialainen rentoutus” – lomanen, 2vrk

lapsiperheelle                           ”Isät ja lapset” -lomanen (2vrk), ”Ihan eri kuin kotona”- lomanen (2vrk) sekä
”Ihan maalla”– kesälomanen (3vrk)