Ilolan maatilamatkailu

Iloista maatilamatkailua Metsäkansan Ilolassa jo 40 vuoden ajan, vuodesta 1983 Ilolan perheen voimin !

Majoitusta, ruokaa, juhla- ja kokouspalvelut, savusauna, saunat ja paljut, ratsastuskoulu, Country Escape Ilola-maatilapakopeli.

 

Aktiviteetteja luonnossa

Lähiympäristön luonto metsineen ja järvineen tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja nauttia suomalaisesta luonnosta parhaimmillaan. Kesällä Ilolasta voi vuokrata käyttöönsä kanootteja,kajakkeja ja polku/läskipyöriä  sekä sähköavusteisia polku/maastopyöriä ,Kontio Sähköskoottereita ja talvella vuokrattavissa liukulumikenkiä, lumikenkiä ja potkukelkkoja. Ilolassa on mahdollisuus harrastaa geokätkeilyä. Omatoimisesti on myös mahdollista retkeillä lähellä sijaitsevalle Mökömajalle paistamaan makkaraa ja vaikkapa vaahtokarkkeja.Metsäkansan kylältä löytyy myös idyllinen Metsäkansan kirkko, joka toimii tiekirkkona sekä alpakkatila,jonne voi varata vierailuja.

Ratsastuskoulu ja maatilan eläimet

Hevoset ovat oleellinen osa Ilolan maatilaa. Tilalla on mm.suomenhevosia ja poneja. Talutuksia ja ratsastustunteja varattavissa . Myös ratsastusleirejä.

Ilolan maatilalta löytyy rapsuteltaviksi ja välillä myös ruokittaviksi, eri eläimiä. Hevosia, Aberdeen Angus-lihanautoja, vuohia, myskiankkoja, kissoja, lampaita ja kanoja. Maatilapiha-alue avoinna kesäaikaan  (pieni  maatilapihamaksu). Talvikaudella tutustuminen eläimiin ennakkoonsovittuina ajankohtina ohjatusti.

Ratsastushinnat: irtotunti ryhmässä 38 e, yksityistunti 70e, pariyksityistunti 50e/hlö (yht.100e) , talutukset puolituntisia 35e, ratsastusleirit 3 pv alk.350 e(2 yön yli arki).

Kokouspäivä ja ryhmät Ilolassa

Maatilalla on tarjolla erilaisia kokouspaketteja, päiväksi ja yön yli. Ryhmille Ilola tarjoaa ohjelmana leikkimielisen NuotioMasterchef –kisailun, ohjattua geokätkeilyä, opastetun kävelyretken kenkätehtailija Eemil Aaltosen jalanjäljillä tai Maatilan Prinsessa –sarjan innoittaman hillittömän maatilarallin, hiljentymistä metsässä tai Metsästä Voimaa-retken.

Ilola on suosittu ryhmäruokailupaikka bussiryhmille, Noutopöydän herkut lähellä tuotetuista raaka-aineista itse tehtynä maistuvat.

Country Escape Ilola- maatilapakopeli varattavissa www.naturescape.fi kautta tai suoraan Ilolasta info@ilolanmaatila.fi

Bussiryhmän ruokailu alk. 15 e

Päiväkokouspaketti alk. 40e/hlö. yön yli kokouspaketti alk. 125 e.

Savusauna-paketti alk. 500 e/ryhmä

Juhlat ja tapahtumat

Meillä järjestät juhlat ja tapahtumat toiveidesi mukaan. Häät, sukujuhlat, kokoukset, kaste- ja muistotilaisuudet, rippi- ja ylioppilasjuhlat, leirikoulut, seminaarit, saunaillat, pikkujoulut ja lemmikkieläinten tilaisuudet kuten koirakisat.

Juhlaruokailut alk. 28 e

Lähiruokaa Ilolassa

Wanha Asema-kaffilan tarkemmat kesän aukioloajat facebookissa tai www.ilolanmaatila.fi.

avoinna talvikaudella  ympärivuotisesti tilauksesta , vaikkakin saatamme olla tilan alueella päivittäinkin.

tarjolla on itse tehtyjä suolaisia ja makeita kastettavia, Pehmyt-jäätelöä sekä jäätelöitä, limunadeja, mocktaileja, plättykestejä, lähiruokaa, päivän ruoka-annoksia…

Samalla voi tehdä ostoksia lähipuodissa, missä tarjolla on lähituotteita kuten hunajaa, luomujauhoja ja kanamunia sekä käsitöitä -mm. oman tilan lampaanvillaa/lankaa. Lähialueen tuotteita mm. Ilolan oman maatilan Angus-pihvilihaa, lähihunajaa (pesät Ilolan mailla), juustoja, Metsärannan makkaroita ja lihajalosteita (satunnaisesti).

Ilolan ravintolatilat;

Metsäkansan Wanha Asema . Alasalissa asiakaspaikkoja 55 kpl eli bussiryhmien suosittu ruokailupaikka, alasali soveltuu myös erilaisten koulutus/kokoustilaisuuksien sekä juhlatilaisuuksien/muistotilaisuuksien pitopaikaksi. Vaarin kammari sekä puotihuone, joissa molemmissa pöytäpaikat 6-10 hlölle. Lisäksi katettu ulkoterassi, jonne mahtuu kesäaikaan pari-kolmekymmentä.

Lisäksi Wanhan aseman pihapiirissä Metsäkansan Navetta, jossa tällä hetkellä toimii Navetan kirppis, toisessa päässä rakennusta Country Escape Ilola-maatilapakopelihuone. Wanhan Aseman pihassa myös aidattu leikkialue,jossa mm. muumimainen leikkimökki, juna, keinut, hiekkalaatikko, liukumäkiä.

Ilolan ravintola/pitopalvelu palvelee tilauksesta ja tarjoaa lähellä tuotetuista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Ilolassa käytetään paljon oman tilan tuotteita kuten tai Ilolan Angus -pihvilihaa, jota tuotetaan luomuviljalla ruokitusta nautakarjasta. Ilolasta saat juhliisi myös pitopalvelua muuallekin. Myös astiavuokraus 100 hlön ruoka- ja kahviastiasto.

Päätilalla asemarakennukselta piha-alueella maatilan vanha päärakennus; Ilolan Juhla- ja Kokoustalo, jossa asiakaspaikkoja 5-30hlölle. Kesäajalla myös ulkoterassi jossa asiakaspaikkoja max 35. Vieressä Lystinkikatos, jossa pelejä, palapelejä, kuntolaitteita, kirjoja, toimii mukavasti leikkipaikkana sateella.

Päätilalta kilometrin päässä Pietolan pitokartano sekä Pietolan navetta. Pietolan pitokartanolla asiakaspaikkoja yht. 20-125 , pihassa Navetalla asiakaspaikkoja kesällä max 70 hlölle, muuten kesäaikaan mahdollista juhlien ohjelmatilana.

Majoitusta Ilolassa päätilalla ympärivuotisesti n. 40 vuodepaikkaa yhteensä.

Majoitusta Ilolasta löytyy sekä huonemajoitusta että teltta/caravanpaikkojakin ympärivuotisesti. Majoitushinnat 65-150 e/vrk riippuen huoneesta/ajankohdasta/henkilömäärästä huoneessa/ajankohdan pituudesta. Kysy erikseen pidemmän ajan majoitus/ryhmätarjous.

Vierastupa (10+4hlö)

 • Alakerrassa on kaksi 2 hlön huonetta, toisessa minikeittiö varustelu, toisessa junnusänky ja pinnasänky. Suihku ja WC on huoneilla  yhteiskäytössä.
 • Yläkerrassa on kaksi 2 hlön huonetta,1 kpl 3hlön huoneita, lisävuodemahdollisuus. Suihku ja WC yhteiskäytössä kerroksessa, jääkaappi ja aulatilassa tv.
 • Myös koko rakennus on mahdollista vuokrata kokonaan tai koko kerros omaan käyttöön. Vierastupaa vastapäätä grillikatos ja saunarakennus.

Wanha Aseman yläkerta (8-12 hlö)

 • Wanhan aseman alakerrassa on ravintolatilat sekä pieni lähipuoti.
 • Yläkerrassa yhteensä 4 majoitushuonetta (2hh, 3hh, 3hh ja 4hh)
 • Iso aulatila, jossa sohvaryhmä, tv sekä keittonurkkaus (jääkaappi pakastinlokerolla, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni, keittolevy)Wc ja suihku aulassa huoneille yhteisenä, alakerrassa lisää wc-tiloja. Saunalle/vierastupa-rakennukselle välimatka 100 m.
 • Wanhan aseman vieressä pikkutupa-aitta 2 hlölle, kesämajoitusaitta (ei mukavuuksia)
 • Wanhan aseman pihaan mahtuu isommatkin autot, myös rekat.

Maatilan vanhan päärakennuksen huoneet (8-12 hlö)

 • Alakerrassa kahden hengen wcllinen huone
 • Yläkerrassa on kaksi isoa perhehuonetta (vuoteita 4-6lle) huoneissa tv-sohvaryhmä. huoneissa wc (toisessa suihku)
 • Yläkerrassa 2 hlön huone, jolle alakerrassa wc aulassa , suihku viereisellä rakennuksella

Pietolan pitokartano

 • Rakennus toimii pääasiallisesti juhla/kokoustilausravintolana, jota on vuokrattavissa tilavuokrauksella tai pitopalvelun kera. Tilavuokra arkipäivä alk. 95 e/pv, viikonloppu alk. 290e/pv, lisäksi kesäaikaan Pietolan navetta tilavuokra talon lisäksi alk +50 e/pv. Astiavuokrauksesta, pitopalvelusta ja majoituksesta tiedustelut sähköposti info@ilolanmaatila.fi tai p. 0405968027
 • päätilalta 1 km Metsäkansan Kirkon vieressä.

Pikkutupa (2 hlö)

 • Pikkutupa on Wanhan Aseman vieressä aittarakennus, jossa on sähköt.
 • Suihku ja WC yhteiskäytössä toisella rakennuksella, lähin wc asemarakennuksella.

Marjan mökki 3+1 hlö)

 • Kesäajan viikko/viikonloppuvuokrauksella 42-neliöinen sähköistetty järvenrantamökki saunalla 3 hengelle. Ulkohuussi, tynnyrisauna pihassa, soutuvene ja sähköwc.
 • Päätilalta 2 km, Vanajaveden rannassa.
 • Perusviikkovuokra alk. 400 e , viikonloppu pe-su alk. 275 e

Laguunan mökki (6+2 hlö)

 • KESÄ 2024 VARATTU !
 • Kesäajan  80-neliöinen 6 hlön järvenrantamökki omalla saunarakennuksella
 • Päätilalta 3 km,Vanajaveden rannassa.

Ilolassa lomapaketteja, puoli- ja täysihoitolomia.

Valkeakosken vesistöviikolla tarjouksessa vuokravälineet -30%

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Koulutintti Oy

Länsi-Suomi, Punkalaidun

Tutustu

Laurilan Lomamökit

Länsi-Suomi, Lempäälä

Tutustu

Haapaniemen Pidot Ky

Länsi-Suomi, Sastamala

Tutustu