Hanhenlento tähtihetket- ja retket

Hanhenlento tarjoaa mökki- ja elämysmajoitusta,  ohjelmapalveluita, retkeilypaikkoja, sekä vuokraa tiloja juhliin ja illanviettoihin. Tule ja koe historian havinaa Tarinaliiteri-kotimuseossa tai tutustu ihastuttaviin kotieläimiin. Lähiympäristöstä löydät mahtavat sieni- ja marja maastot, sekä retki- ja nuotiopaikat, joissa pääset tunnelmoimaan nuotion äärellä.

Tilalla toimii myös kotieläinpiha.

Tyhy -päivät, polttarit tai muut kekkerit

Haluatko viettää elämyksellisen juhlan tai hauskan ja voimaannuttavan työpaikan tyhy-päivän keskellä kaunista maaseutumiljöötä?  Ohjelmassa voi olla esimerkiksi: eläinesittely, elämyksellinen eläinkävely,  tarinointi kuulijan vastuulla Tarinaliiterissä vanhojen tavaroiden ympäröimänä, porukallenne mieluinen kilpailu, suopungin heittoa tai jotain aivan muuta.

Lisäksi tilauksesta esim. purtavaa, nuotiokahvit, tikkupullan paistoa,  sauna ja palju.

 

Kotieläinpiha

Hanhenlennon kotieläinpihan eläimelliset terapeutit, kesyt asukit ottavat sinut iloisesti vastaan aitauksissaan. Rakkaudella kasvatetut ja hoidetut kotieläimet odottavat sinua rapsuttamaan ja hoitamaan. Nauti kiireetöntä aikaa eläinten parissa, idyllisessä ja rauhallisessa maalaismiljöössä, irti kaupungin kiireestä.

Sisukas ja pieni minipossu, persoonallinen laamapariskunta, poro, lempeät ja pehmoiset maisemanhoitajalampaat, aasi varsoineen, kyyttö-lehmä sekä touhukkaat kanit. Iloiset siivekkäät:  riikinkukot, ankat, kanat ja viiriäiset.

Kotieläinpihalla on myös lapsille tarkoitettu leikkipaikka ”Retroaitta”. Aitassa on aitoja -70 luvun leluja, joilla lapset saavat leikkiä aikuisen valvonnassa. Voit ostaa myös eväspaketin ja paistaa makkaraa nuotiopaikoillamme tai nauttia omia eväitä.

Kotieläinpiha: 8 € / hlö, ryhmät 7 € / hlö (ryhmän koko yli 10 hlö, ennakkovaraus).

Elämyksellinen eläinkävely

Elämykselliselle elänkävelylle tutustutaan kumpuilevaan maaseutumiljööseen Elsa-laaman ja Tuisku-poron kanssa. Samalla voit kokea luonnonrauhan Ukon tai Akan tarinoidessa eläimistä ja tilasta. Jokainen kävely on ainutlaatuinen, luonto muuttuu vuodenaikojen mukaan eikä koskaan tiedä mitä muita eläimiä kohtaat retkelläsi.

Kävelyretken kesto on n. 1,5 tuntia. Halutessasi saat taluttaa Elsaa tai Tuiskua itse ja kokea eläimen vahvan läsnäolon keskellä aitoa luontoa. Eläimen läheisyys vähentää stressiä ja antaa voimaannuttavan kokemuksen. Tällä retkellä nautit kävelystä luonnonrauhassa. Reitin pituus on n. 2 km vaihtelevassa maastossa. Retki ei sovi liikuntarajoitteisille.

Ennen kävelyä opastetaan eläinten käsittelyyn ja käydään läpi ohjeet turvalliseen liikkumiseen. Lapset saavat taluttaa eläimiä joko vanhemman tai työntekijän avustamana. Taluttajaa ja eläimiä voidaan myös vaihdella matkan varrella. Varusteeksi kannattaa valita hyvät, maastoon sopivat jalkineet sekä pukeutua vallitsevan sään mukaan.

Elämyksellisen eläinkävelyn hinta 100 €, sisältää 4 hlö, lisähenkilöt 25 €.

 

Hanhenpesä -mökki

Hanhenpesä sijaitsee järven läheisyydessä, ikkunoista avautuu järvinäköala, johon auringonlaskun aikaan maalutuu kaunis näkymä. Mökki on 1½ -kerroksinen ja rakennettu 90-luvulla kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Alakerrassa on tupakeittiö ja puulämmitteinen sauna, sekä kuisti. Yläkertaan johtaa jyrkähköt portaat. Yläkerrassa on makuuhuone, aula ja parveke. Makuuhuoneessa on petipaikkoja runsaasti.

Hanhenpesän varustukseen kuuluu ilmalämpöpumppu. Vuokralaisten käytössä on soutuvene ja kanootti. Vuokrattavissa sup-lauta (2 kpl), perämoottori, lumikengät (2 kpl). Lisäksi terassilla on pieni ruokapöytä, jonka ääreen mahtuu neljä ruokailijaa.

Vuokralaisilla on mahdollisuus käyttää myös pihasaunaa. Käytöstä sovitaan erikseen (talvisin maksullinen). Lakanat ja pyyhkeet vuokraaja tuo mukanaan tai etukäteen sovittuna liinavaatteet voi myös vuokrata.

Piisaminpesä -elämysmaja

Piisaminpesä on nimensä mukaisesti pesä, pääset kokemaan kierrätysmateriaaleista rakennetun elämysmajan ja ympärillesi kietoutuvan luonnon kaikilla aisteillasi. Avarista ikkunoista voit nähdä tuulessa keinuvan järven selän, kuulla joutsenen laulun tai haistaa heilimöivän heinän ja tuntea pesän rouhean pinnan. Voit aistia luonnon turvallisesti, omassa pesässä.

Piisaminpesän vuokraan kuuluvat grillikatos, jossa  jääkaappi ja kaasugrilli, puucee sekä sulan maan aikaan ulkosauna sovittuna ajankohtana.

Sauna ja palju

Hanhenpesän ja Riihipirtin välissä on tilava ulkosauna terasseineen sekä palju. Kesäaikaan Hanhenpesän ja Piisaminpesän vuokralaisilla on mahdollisuus käyttää erillistä ulkosaunaa.Talvisin sanaan ei tule juoksevaa vettä ja sen käyttäminen on maksullista. Omatoimisesti lämmitettynä sauna 10€/krt. Valmiiksi lämmitettynä 30€/krt. ; sisältää lämmityksen, valmiiksi kannetut vedet, pefletit ja sytytetyt kynttilät.

Saunassa ei ole sähköjä, vaan valaistus toteutetaan kynttilöin ja patterivaloin.

Paljun voi vuokrata Riihipirtin, Hanhenpesän tai Piisaminpesän vuokrauksen yhteydessä. Paljun hinta on 95€/vrk tai 115€/ 2 vrk. Vuokraan sisältyy valmiiksi laskettu vesi, puut ja paljun pesu.

Hanhenlento tähtihetket- ja retket
Hanhiniementie 13
73140
Iisalmi

+358405641502