Hämeenniemen lomahuvilat

Vuokrahuviloita ja mökkejä

Maaseudulla, jonne ei ole tuntien ajomatka, sijaitsee siistejä huviloita, puhtaan vesistön äärellä. Hämeenniemen huviloilla et tunne olevasi yksin, vaikka keskellä maaseutua olisitkin, palvelu pelaa ja lomaviihtyvyydestäsi huolehditaan, lähes 20 vuoden kokemuksella.

Kaikissa huviloissa on käytössä aurinkoenergiaa, korvaamaan verkkosähköä. Tavoitteena on tuottaa ympäristöystävällisempää energiaa vieraidemme käyttöön. Aurinkovoimala kuuluu maaseudun kehittämisinvestointeihin ja sitä on tukenut EU:n maaseuturahasto.

Huviloiden lisäksi Hämeenniemen huvilat tarjoavat tilaussaunoja ja useita harrastusmahdollisuuksia. Näiden lisäksi sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan luomuviljelyymme ja tilanhoitoon. Tilan kiinteistöt ja luonto luovat parhaat kokousolosuhteet aidolle maaseutukokoukselle. Ohjelmaa on vesillä ja metsässä liikkumisesta luomupelloille herukanpoimintaan.

Lomahuvilamme tarjoavat myös unohtumattomat puitteet juhlaan, niin juhlatilan kuin aterioidenkin suhteen.

Karl, 4hlö

Huvila Karl on valmistunut vuonna 2006 ja remontoitu 2020. Huvila on nimetty talon vanhan isännän mukaan. Karl on etelärannan valoisa ja kaunis huvila, jossa parvi kutsuu lapsia leikkimään ja patiolle paistaa aurinko koko päivän. Huvilassa on kaksi makuuhuonetta, molemmissa parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Pinnasänky on saatavissa tarvittaessa.

Villa Ester, 4hlö

Villa Ester on ihana, korkealla kalliolla sijaitseva moderni huvila, joka on valmistunut vuonna 2011. Huvilalta on näkymä kahdelle järvelle Ala-Räävelille ja Keskiselle sekä niitä yhdistävälle Kuorekoskelle. Kosken kohina kuuluu aina, voimakkaimmin keväällä ja syksyllä.

Huvila on nimetty talon vanhan emännän Esterin mukaan. Hän hallitsi taloa vuodesta 1945 aina 80-luvulle saakka rautaisin ottein.

Kallen tupa, 12hlö

Kuorekoski-nimisellä tilalla oli 1900-luvun alkukymmenyksellä punainen tupa, jota torpaksi myös kutsuttiin. Tällä pienellä asuinsijalla oli neljän lehmän navetta ja pieni pelto. Kosken rannalla sijaitsi sauna ja toisella puolella virtaa myös kylän mylly. Mäenrinteessä kohosi pieni riihi – kaikki tarpeellinen oli lähellä.

Vuodet vierivät ja sukupolvet vaihtuivat, kosken vierellä kiivaana käynyt elämän kuhina hiljeni maaseudun muutosten edessä. Punainen tupa jäi , navetta ja riihi raunioituivat tarpeettomina. Pellolle kasvoi koivuja suojaamaan vanhaa pihapiiriä. Kuorekoski nukkui 40 vuotta.

Vuonna 2011 – koski kohisee yhä. Keväisin ja syksyisin lujasti, hiljentyen hieman kesän lämmön ja talven kylmyyden myötä. Myllyn padot ovat poissa, samoin sauna virran partaalta. Navetan kiviseinät seisovat paikoillaan ylpeänä ja muistona menneistä ajoista. Vanhat syreenipensaat jaksavat kukkia vieläkin joka vuosi.

Punaisen tuvan paikalla seisoo uusi, taloa 1945 – 1984 hallinneen isäntä Kallen mukaan nimetty Kallen Tupa. Pihakoivujen alla olevalla nurmikentällä on lapsilla ja lapsenmielisillä tilaa juosta sekä pelata. Kosken yläjuoksun rauhaan on kohonnut kelosauna, jossa aidot, tunnelmalliset löylyt.

Elämä on palannut Kuorekosken historiallisiin maisemiin. Tervetuloa!

Ferdinand

 

Hämeenniemen lomahuvilat
Paistjärventie 261
19260
Paaso

044 581 9441

Tutustu myös muihin lähiseudun kohteisiin

Pitkäniemen Lomamökit Ky

Keski-Suomi, Joutsa

Tutustu

Peijaiset Oy (Hollolan Hirvi)

Etelä-Suomi, Hollola

Tutustu

Puharniemi, Villa Metso

Etelä-Suomi, Vesivehmaa

Tutustu