Åland expeditions and events

Åland Expeditions and Events eli Ahvenanmaan retket ja tapahtumat on matkatoimisto Ahvenanmaalla. Me haluamme esitellä ja näyttää kaikille Ahvenanmaan saaristoa tuomalle luonnon lähelle ihmisiä. Matkatoimistomme kokoaa yhteen Ahvenanmaan aktiviteetteja ja tapahtumia. Keskeisimpiä arvojamme ovat vastuullisuus, rehellisyys ja iloisuus. Tule metsästämään kanssamme kokemuksia.

Tule kokemaan kanssamme Ahvenanmaan iso viisi: merimiesten elämäntapa, viikingit, linnat ja rauniot, meren elämä ja kivet sekä kalliot.

Merimiesten elämäntapa

Ahvenanmaa yhdistyy veden avulla. Meri on antanut paljon meille, mutta myös ottanut. Kaikki ahvenanmaalaiset tietävät jonkun joka työskentelee merellä ja kaikki meistä ovat matkustaneet merellä jossain vaiheessa. Tule ja tutustu ahvenanmaalaiseen elämäntapaan vierailemalla Ahvenmaan merimuseossa.

Viikingit

Suurimmat ja isoimmat todisteet viikingeistä Suomessa on löydetty Ahvenanmaalta. Ahvenanmaa oli tärkeä kauppasatama viikingeillä ja portti Suomeen. Meidän kanssa saat mahdollisuuden yöpyä alueilla mistä muistoesineitä ja hautoja on löytynyt. Voit myös juhlia viikinkien tapaan.

Linnat ja rauniot

Vuosien aikana Ahvenanmaata on hallinnut useat eri maat ja kuningaskunnat. Ensin Ahvenanmaa oli Ruotsin vallan alla, sitten Venäjän, ja nykyään Ahvenanmaa on autonominen osa Suomea. Molemmat hallitsijat ovat rakentaneet hienoja linnoja ja mahtavia rakennuksia, ja moni niistä on yhä olemassa tänäkin päivänä. Ja niihin on mahdollista päästä vierailulle.

Meren elämä 

Ahvenanmaan ympärillä vesistössä pystyy tapaamaan monia eri kaloja kuten, ahvenia, silakkaa, taimenta ja haukea. Lisäksi saaristossa ja merellä on mahdollisuus tavata useita eri lintuja ja hylkeitä. Ota osaa opastetuille kalastusretkille, vuokraa vene tai mene meren rantaan kävelemään yksin tai oppaan kanssa.

Kivet sekä kalliot

Ahvenanmaalla on paljon erityisiä kivilajeja, kuten punaista rapakivi graniitti. Melkein minne vain menet voit kohdata kauniita punaisen värisiä kiviä ja kielekkeitä. Voit tutustua näihin ja oppia lisää oppaaltamme.

Varaukset: +358 406 745 290 tai alandexpeditions@gmail.com

Olemme rekisteröity matkatoimisto, ja osa Suomen matkatoimistot yhdistystä.

Åland expeditions and events
Västra Kvarnbovägen 20
20 22410
Saltvik

040 674 5290