Vinkit vapun ja äitienpäivän herkutteluun ja tekemiseen

Artikkelit

Kuva: Amanda leipoo

Tästä artikkelista löydät hyödyllisiä vinkkejä maaseutumatkailun vappuun ja äitienpäivään, take-away vappuruokabokseista mukaviin aktiviteetteihin. Lisää mielenkiintoisia yrityksiä alueeltasi löydät matkailupalveluhaustamme.

Ilmaristen Matkailutila, Ilmarinen

Ilmaristen matkailutilalta on mahdollista tilata maittavia vapun takeaway grilliboxeja 28.4 mennessä. Grilliboxit sisältävät suolaisia herkkuja perunasalaatista ribseihin, jonka lisäksi tilattavissa on @amandaleipoo tekemiä vappumunkkeja! Katso lisätiedot allaolevasta kuvasta tai vieraile Ilmaristen Matkailutilan facebook-sivuilla tai verkkosivuilla. Tilaukset joko sähköpostilla info@matkailu.fi tai soittamalla 0400 674 185. Facebookissa kannattaa myös laittaa sivu seurantaan, sillä myöhemmin tulossa infoa myös takeaway äitienpäivämenusta!

   

Ilolan Maatilamatkailu, Valkeakoski

Ilolasta voi tilata niin vapuksi kuin äitienpäiväksi herkkuja. Vapun herkut tulee tilata 23.4 mennessä ja äitienpäivän ruoka- ja kakkutilaukset tulee tehdä 4.5 mennessä. Vapuksi tilattavissa muun muassa  simaa, kotikaljaa, munkkeja, saaristolaisleipää, kermatäytekakkuja, juustokakkuja, perunasalaattia, angus-naudanlihatuotteita, kinkku/savulohikiusausta, savulohta, katkarapu-unelmaa ja Heikkilän Juustolan juustoja. Äitienpäiväksi yllä olevien herkkujen lisäksi voi tilata lahjakortteja ratsastunnille, puotiostoksiin, mökkilomaan tai saunahetkeen. Tilaustoiveita on myös mahdollista tehdä! Ennakkotilaukset sähköpostiin info@ilolanmaatila.fi tai puh/whatsupp/tekstari p.0405968027.  Nouto Metsäkansasta tai kotiinkuljetus erikseen sovitusti (kotiinkuljetus + 5e Valkeakoski/Toijala/Viiala/Lempäälä -keskustaan). Lisätietoja löydät Ilolan Maatilamatkailun facebook-sivuilta.

Hevossilta, Forssa

Hevossillassa järjestetään herkuttelua niin vappuna kuin äitienpäivänäkin, 50% asiakaspakoilla, joten aikainen ennakkovaraus molempiin on erittäin suositeltavaa. Molempiin juhliin saatavilla myös takeaway-kassit.

Vappuna 1.5 klo 11-14  Hevossilta järjestää vohvelibrunssin, jossa tarjolla runsas valikoima laktoosittomia suolaisia ja makeita vohveleita, kahvia, teetä, kaakaota, tuoremehua ja kuohuvaa(holiton). Myös gluteeniton vohveli saatavilla. Brunssin hinta aikuisilta 20e/hlö, lapsilta 8e (alle 4v maksutta aikuisen kanssa). Takeaway-kassi 15e/hlö sis. 4kpl vohveleita/hlö ja täytteitä. Noudot klo 10/15.

Äitienpäivänä 9.5 tarjolla on maittava lähiruokabuffet kahdella kattauksella, klo 12 ja klo 15. Ainoastaan pöytävarauksella pääsee herkuttelemaan. Menu on pääosin laktoositon ja gluteeniton, sisältäen muun muassa runsaan kalapöydän, salaatteja, tilliperunoita, maalaislimppua, mureaa palapaistia, hunaja-yrttipossua, lihapullia ja runsaan jälkiruoka- sekä leivosbuffetin. Menun voit lukea kokonaisuudessaan tästä. Saatavilla myös take away-kassi, joten nauttia voi myös kotona. Tilaukset tehtävä viimeistään 5.5 ja nouto äitienpäivänä klo 11/16. Hinta buffetille 38e/hlö ja take away-kassille 25e/hlö.

Lisätietoja voit lukea Hevossillan facebook-sivuilta tai verkkosivuilta. Tiedustelut, tilaukset ja varaukset 044-2957525/Sonja Virolainen tai hevossilta@hevossilta.fi.

Iloranta, Hauho

Äidille irtiotto arjesta 7.5-9.5. 

Lämpimästi tervetuloa rentoutumaan maaseudun rauhaan, nauttimaan keväisestä luonnosta sekä täysihoidosta ja ennen kaikkea valmistautumaan rauhassa äitienpäivään.

Metsä houkuttelee retkelle, keväinen luonto istahtamaan alas ja kuuntelemaan uskomatonta sirkutusta, ruokapöydät pursuavat herkkuja sekä lapsilla riittää tekemistä, helppoa ja mukavaa valmistautumista äitienpäivän juhliin.

Piha- ja ulkoalueet ovat toukokuussa jo täydessä käytössä. Lapset voivat pomppia trampoliinilla ja touhuilla leikkipaikalla, tenniskentällä voi tenniksen lisäksi pelailla sählyä, fudis- ja koriskentät myös käytössä. Aikuiset voivat treenailla kuntosalilla tai ulkotreenipaikoilla traktorinrenkaineen, lekoineen, rekineen ja renkaineen. Saunat lämpeävät viikonlopun aikana normaalisti, myös savusauna.
Naksu ja Molli kaipailevat leikkikavereita, samoin lampaat ja pienet karitsat rapsuttelijoita.

Viikonlopun hinta Omenatarhassa, mökeissä ja isossa aitassa 240 € / aikuinen. Voit varata tai ostaa viikonlopun paketin oheisesta tästä. Voit myös varata perinteisesti sähköpostilla osoitteesta myynti@iloranta.fi tai puhelimella 050-343 7770

Koskenkorvan trahteeri, Koskenkorva

Lähde viettämään ikimuistoista vappua Koskenkorvan Wapputereassille. Koskenkorvan trahteerin sisäpihan terassi on avoinna vappuaaton perjantaina 30.4. Tietenkin kaikkia hallituksen ohjeita noudattaen. Anniskelu on sallittu klo 22 saakka. Seremoniamestari on loihtinut erilaisia drinkkejä vappua varten, kuten jallusimaa ja hilpeitä cocktaileja. Syötävääkin on tarjolla.

Koskenkorvan thrateerissa on myös mystinen salakapakka 1931 vuoden kieltolain ajoilta. Alueelta löytyy myös Koskenkorvan museo, joka kertoo kylän ja viinatehtaan sekä alkoholinhistoriasta. Voit myös poiketa Koskenkorvan lahjaputiikissa. Putiikista voi ostaa 5,5% vahvuisia tuotteita ulos.

Countryhomes Silmälä, Tammela

Silmälästä voit varata mökin ja viettää vappua tai äitienpäivää rauhallisesti luonnon keskellä, veneillen vesillä. Maaseutumökeillä  Hilupilttuu  ja Villa Vuorenpää on omat veneet ja venevalkama vapaasti käytettävissä. Turvaliivit löytyy ja on moneen kokoon. Lähde nauttimaan mökkeilystä, saunomisesta ja kokeilemaan kalaonneasi ! Lisätietoja löydät Countryhomes Silmälän verkkosivuilta, facebook-sivuilta tai ota yhteyttä ja kysy lisää 0400 249558.

   

Kavalton tila, Piikkiö

Hae herkullinen vappukassi Kavalton tilalta tai muuten vain suussa sulavaa arkiruokaa. Ruokalista vaihtuu viikottain.

Vapuksi koti-tekoiset herkut keittiöstä 2021 (4 hengelle):

  • 1 litra kotitekoista simaa
  • 800 g käsin pyöritettyjä lihapullia
  • 1 kg perunasalaattia

Yhteishintaan: 34 €

Laita viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@kavaltontila.com, ja hae herkkusi ke 28.4.2021 klo 15. -17.00. Muutkin arkiruoat voi tilata samasta sähköpostista ja hakea keskiviikkona.

Kiurunkangas, Sievi

Vappu kolkuttelee jo ovella, ja onkin aika miettiä siman valmistusta. Kiurunkankaalta simaa 1€/1 litra ja munkit 1€/kappale. Vappuherkkujen lisäksi Kierukankaalta voi tilata viikoittain vaihtuvaa kotiruokaa. Ruokia on varmasti jokaisen makuun. Ennakkotilaa soittamalla numeroon 0503064514 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen kiurunkangas@gmail.com.