Valtakunnallinen lähiruokapäivä on täällä taas 11.9.

Artikkelit

Kuva: VisitFinland/Julia Kivelä

Lähiruokapäivänä 11.9. juhlistetaan ruoantuottajia, lähiruokaa ja maaseutua!

Lähiruokapäivän aikana on mahdollisuus tutustua maaseudun toimijoiden monipuoliseen osaamiseen. Lähiruokapäivä on oiva mahdollisuus tehdä makumatka kotimaisten tuottajien ääreen ympäri Suomea. Joukosta löytyy muun muassa leipomoja, hillon tekijöitä, pienpanimoita, makeistenvalmistajia kuin maatiloja sekä paljon paljon muuta. Tuotteiden lisäksi paikoissa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa!

Lähiruokapäivä on siis kaiken kokoisten ja näköisten tuottajien, tilojen, yrittäjien ja monien muiden juhlapäivä. Kurkkaa lisätietoa tästä linkistä, ja sinua lähinnä olevat toimijat löytyvät Lähiruokapäivän hakukoneesta.

Tässä muutamia meidän jäseniä, jotka ovat mukana lähiruokapäivässä

Wanha Kanala, Loimaa

Wanhan Kanalan pihapiirissä ja sisätiloissa on lähiruokapäivänä avoimet ovet. Kahvila-ravintolassa valmistetaan herkullinen kotiruokalounas ja ihanat kotileipomotuotteet sekä marjasima. Näitä voi ostaa myös kotiin. Myynnissä on myös oman tilan kananmunia, gluteenitonta leivontaseosta sekä puodista löytyy erilaisia tuottajien tuotteita. Näitä ovat muun muassa savuporosinappi, mermelaadi, fudge ja ruusunterälehtihilloke.

Wanhassa Kanalassa voi myös 13 – 16 pistää jalalla koresta Kuiwurisalissa tai terassilla.

Kuva: VisitFinland/Risto Puranen

Aholafarm, Hamina

Aholafarm on aitoa maalaismiljöötä parhaimmillan. Lähiruokapäivänä julkaistaan uusi lounasvaihtoehto: Aholafarmin riistalounas. Kaikki tarjoilut valmistuvat emännän omassa keittiössä ja niiden raaka-aineet ovat lähtöisin omalta tilalta, omasta kylästä, lähimetsistä, sekä muualta oman maakunnan alueelta.

Aholafarmin riistalounas:

  • Ylikypsää villisikaa kuusenkerkällä, katajanmarjoilla ja muilla villiyrteillä marinoituna
  • Keitettyjä paikallisia perunoita.
  • Lähimetsän puolukkasurvosta, Tuulan kurkku-sipulisalaattia, mehukasta porkkanaraastetta.
  • Ehtaa paikallista ruisleipää ja emännän nokkossämpylöitä,  sienilevitettä, lähijuustoa.
  • Ruokajuomina vesi, emännän valmistama kotikalja ja lähimarjamehu.
  • Marjainen jälkiruoka ja kahvi

Aikuisilta 43,50€ ja alle 12 v. 20,00€

Varaathan paikkasi viim. 8.9.2021 klo 18

Kuva: VisitFinland/Julia Kivelä

Koskenkorvan trahteeri Oy, Ilmajoki

Trahteerin sisäpihan terassilla on myynnissä koskenkorvalaisia herkkuja, kuten Ilmajoen Makkaramestarien valmistamat kylän omilla juomilla maustetut Koskenkorva-makkarat sekä makiat kaffilaherkut. Myymälästä voi ostaa mukaan paikallisten panimoiden sekä muiden juomavalmistajien juomat (alle 5,5%).

Pihapiiriä saa tutkia vapaasti ja käydä tutustumassa esimerkiksi maankuuluun sauna-alueeseen.

Kuva: VisitFinland/Julia Kivelä

Ilolan maatilamatkailu, Valkeakoski

llolan maatilalta löytyy runsain mitoin lähiruokaa. Tarjolla on muun muassa tilan omaa Angus-naudanlihaa, sekä lähihunajaa, kananmunia ja leivonnaisia. Kioskilta löytyy niin Pehmyt-jäätelöt kuin muurinpohjaletut ja hodarit, joten Ilola toimii myös ihanana pysähdyspaikkana. Maatilalla on myös kotieläimiä ja talutusratsastusta

Kuva: VisitFinland/Julia Kivelä

Psst: Voit myös kurkata meidän Pohjois-Savon ruokareitin!