Uusia Matkamaalle.fi -kohteita

Pohjolan Pirtti ja Kievari, Kuusamo: tunnelmallinen kievari

Pohjola sijaitsee Vuotungin kylässä, noin puolen tunnin automatkan päässä Rukalta ja ja Kuusamon keskustasta itään. Vuotunki on yksi Kuusamon vanhimpia suomalaisten uudisasukkaitten asuttamia kyliä. Ensimmäiset tarinat tilalta kantautuvat jo 1680-luvulta, jolloin esi-isät hiihtelivät törmälle Sotkamon suunnalta. Vuotungin kylän ja Pohjolan historia Venäjän rajan pinnassa antavat meille monta mielenkiintoista tarinaa kerrottavaksi.

Pohjolan Kievarissa voit viettää ikimuistoiset juhlat, maalaisromanttiset häät tai vaikkapa arktiset puutarhajuhlat keskellä talvea! Pohjolan Kievarissa voi järjestää tapahtumia ympäri vuoden, olemme auki vain tilauksesta.

Tässä esimerkki aktiviteetti:

Saunailta maaseudulla

Isoäidin vanhaan navettaan rakennetussa saunarakennuksessamme pääsette nauttimaan kolmen erilaisen saunan lämpimistä löylyistä ja paljusta saunatonttumme johdolla. Saunalla tarjoillaan paikallista yrttiteetä ja kotitekoista punaherukkamehua.  Pakettiin sisältyy pyyhkeet, saunatakit ja -myssyt sekä tossut. Illan kruunaa maukas maalaispäivällinen tilan yli 100 vuotta vanhassa pirtissä. Ruokailun lomassa isäntäväki kertoilee tarinoita tilan ja kylän elämästä ennen ja nyt.

Ohjelman kesto n. 5 h.

Tutustu meihin lisää tästä

Meille joulu on lähellä sydäntä. Tule meille viettämään ikimuistoinen joulu, vieraile joulupukin mökillä, tule syömään joulumuorin herkullisia ruokia tai tule vaikka joulusaunaan porukalla.

Retki joulupukin mökille

Ohjelma alkaa tonttujen opastamalla mäenlaskulla, joten muistakaa pukeutua lämpimästi! Pulkkailun jälkeen nautimme makkarat ja kuumat mehut kodassa. Joulupukki ja Muori kutsuvat vieraat pirttiin, jossa Joulupukki kertoilee tarinoita elämästään. Tarinoiden jälkeen lapset nimitetään tontuiksi ja he pääsevät kokeilemaan tonttutaitojaan piparien ja pullan leivonnassa sekä joulukorttien askartelussa. Jouluaskareiden lomassa nautimme kupposen kuumaa. Pipareita ja suklaata saa syödä niin paljon kuin jaksaa! Joulupukin postin pienestä sivukonttorista voi ostaa tuliaisia sekä matkamuistoja ja lähettää postikortteja. Ohjelman lopuksi laulamme yhdessä Joulupukille hänen suosikki joululaulunsa. Pukki palkitsee uudet tontut ahkerasta työstä pienellä lahjalla. Itse tehdyt leivonnaiset pakataan mukaan kotiin vietäväksi.

Järjestämme kuljetukset Rukalta ja Kuusamosta, joista matkaa mökille on noin 30 minuuttia.

Lisätietoa meidän joulun tarjonnasta

Hotelli Tarjanteen majoitus, Virrat: edullista majoitusta palvelujen keskellä

Tiedätkö, että viihtyisän Hotelli Tarjanteen majoitus sijaitsee aivan Virtain kaupungin keskustassa, palvelujen keskellä? Meillä yövyt mukavan siististi ja edullisesti aina. Majoituksestamme on reilun puolen tunnin matka Tuurin kyläkauppaan tai Ähtäri Zoo:n karvaisia pandoja ihmettelemään. Olemme todella upeiden kansallispuistojen ja luontokohteiden äärellä.

Kaikissa huoneissamme on oma suihku & wc, minikeittiö, jääkaappi, keittolevyt, mikroaaltouuni ja paljon muita mukavuuksia. Lisäksi lemmikit ovat sallittuja.

Hinnat

1 hlö huone/yö: 55€ alkaen

2 hlö huone/yö: 66€ alkaen

3 hlö huone/yö: 88€ alkaen

4-6 hlö huone/yö: 109€ alkaen

Tutustu meihin tästä

Åland expeditions and events, Saltvik: Tutustu Ahvenanmaahan kuin paikallinen

Åland Expeditions and Events eli Ahvenanmaan retket ja tapahtumat on matkatoimisto Ahvenanmaalla. Me haluamme esitellä ja näyttää kaikille Ahvenanmaan saaristoa tuomalle luonnon lähelle ihmisiä. Matkatoimistomme kokoaa yhteen Ahvenanmaan aktiviteetteja ja tapahtumia. Keskeisimpiä arvojamme ovat vastuullisuus, rehellisyys ja iloisuus.

Tule kokemaan kanssamme Ahvenanmaan iso viisi: Merimiesten elämäntapa, Viikingit, Linnat ja rauniot, Meren elämä ja Kivet sekä kalliot.

Merimiesten elämäntapa

Ahvenanmaa yhdistyy veden avulla. Meri on antanut paljon meille, mutta myös ottanut. Kaikki ahvenanmaalaiset tietävät jonkun joka työskentelee merellä ja kaikki meistä ovat matkustaneet merellä jossain vaiheessa. Tule ja tutustu ahvenanmaalaiseen elämäntapaan vierailemalla Ahvenmaan merimuseossa.

Viikingit

Suurimmat ja isoimmat todisteet viikingeistä Suomessa on löydetty Ahvenanmaalta. Ahvenanmaa oli tärkeä kauppasatama viikingeillä ja portti Suomeen. Meidän kanssa saat mahdollisuuden yöpyä alueilla mistä muistoesineitä ja hautoja on löytynyt. Voit myös juhlia viikinkien tapaan.

Linnat ja rauniot

Vuosien aikana Ahvenanmaata on hallinnut useat eri maat ja kuningaskunnat. Ensin Ahvenanmaa oli Ruotsin vallan alla, sitten Venäjän, ja nykyään Ahvenanmaa on autonominen osa Suomea. Molemmat hallitsijat ovat rakentaneet hienoja linnoja ja mahtavia rakennuksia, ja moni niistä on yhä olemassa tänäkin päivänä. Ja niihin on mahdollista päästä vierailulle.

Meren elämä 

Ahvenanmaan ympärillä vesistössä pystyy tapaamaan monia eri kaloja kuten, ahvenia, silakkaa, taimenta ja haukea. Lisäksi saaristossa ja merellä on mahdollisuus tavata useita eri lintuja ja hylkeitä. Ota osaa opastetuille kalastusretkille, vuokraa vene tai mene meren rantaan kävelemään yksin tai oppaan kanssa.

Kivet sekä kalliot

Ahvenanmaalla on paljon erityisiä kivilajeja, kuten punaista rapakivi graniitti. Melkein minne vain menet voit kohdata kauniita punaisen värisiä kiviä ja kielekkeitä. Voit tutustua näihin ja oppia lisää oppaaltamme.

Varaukset: +358 406 745 290 tai alandexpeditions@gmail.com

Tutustu meihin lisää tästä

Wolf trail, Rovaniemi: Unohtumaton kokemus lumoavassa Lapissa

Olemme ranskalainen perhe, joka on asunut Suomessa vuodesta 2010 alkaen. Täällä meitä kiehtovat valjakkokoiramme, vapaus ja Lapin kaunis luonto. Toivotamme sinut tervetulleeksi koiratilallemme tutkimaan talvista Lappia koko talven ajan pienissä ryhmissä.

Koiratilamme sijaitsee Vanttauskoskella, pienessä kylässä noin 55 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Asumme metsän sydämessä koiriemme kanssa ja elämme vuodenaikojen mukaan.

Perheellämme on oma rytmi, joka perustuu intohimoon koiriamme ja koiratiimiämme kohtaan. Toivotamme ihmiset tervetulleiksi tutkimaan Lapin luontoa, sen upeita maisemia sekä sen tuomaa vapauden tunnetta, järviä ja metsiä, paikan rauhallisuutta ja autenttisuutta.

Suosimme 2-6 hengen pienryhmiä.

Tutustu meihin tästä