Uusia maaseutumatkailun matkamaalle.fi kohteita

Artikkelit

Kuva: Jusala Ranch Facebook -sivut

Maaseutumatkailu avartaa. Ota suunnaksi maaseutu, maatila tai vuokraa mökki. Tässä meidän ihania uusia maaseutumatkailun kohteita. Uudet kohteet tuovat monipuolisuutta tarjontaamme, nytkin mukana on uusia kohteita ympäri Suomen. Jos lampaat, hevoset, ylämaankarja tai perinteinen mökkiviikonloppu kiinnostaa, ota nämä kohteet talteen. Nämä kohteet ja monet muut löydät matkailupalveluhaustamme.

Jusala Ranch, Varsinais-Suomi

Jusala Ranch sijaitsee Salossa Suomusjärven kylässä. Jusalassa eletään yhdessä eläinten kanssa keskellä kaunista maaseutua. Meille tärkeää on eläimet, niiden eettinen kasvatus sekä ympäristösuojelu. Nautimme myös elämästä maaseudulla, oleilusta puhtaassa luonnossa. Kasvatamme terveitä alkuperäisrotuisia eläimiä eettisellä otteella mahdollistaen niille lajinomaisen käyttäytymisen. Edesautamme yhdessä eläintemme kanssa myös perinteisen maaseutumaiseman säilymistä sekä ympäristönhoitoa ja lähijärvien suojelua.

Jusalassa asustelee Ylämaan karjaa, lampaita, hevosia, poneja possuja, kanoja, koiria ja kissa.

Lue lisää kohteesta täältä tai Facebook- sivuilta.

Hienosen lomamökit, Etelä-Savo

Tarjoamme vuokralle ympärivuotiseen käyttöön lameli- ja pyöröhirsi huviloita Puruveden rannalla. Kesällä vuokralla on myös kaksi tunnelmallista aurinkosähköistettyä mökkiä.

Hyvin varustellut ja kodikkaat huvilat ja mökit lähellä luontoa tarjoavat puitteet rauhalliselle ja rentouttavalle lomalle. Kirkas Puruvesi on loistava paikka kalastukseen ympäri vuoden ja luonto tarjoaa mitä mahtavimpia herkkuja kuten marjoja ja sieniä.

Lue lisää kohdekortista tai verkkosivuilta.

Hakamaan lammastila, Keski-Suomi

Hakamaan Lammastila sijaitsee Keski-Suomessa, täällä saat kokea maaseudun rauhan aitona ja koruttoman kauniina. Meillä saa puuhastella maatilan askareissa, ulkoilla lampaiden ja muiden tilan eläinten kanssa sekä oppia kestävän kehityksen mukaisesta lampaankasvatuksesta. Valmistamme sinulle maittavan aterian lähialueella tuotetuista raaka-aineista. Voit nauttia sen tunnelmallisen puotimme suojassa. Kotiin viemisiksi voit ostaa tilamme ja muiden lähituottajien tuotteita tilapuodistamme.

Keskeisimpiä arvojamme ovat eettisyys, turvallisuus, reiluus ja aitous. Esimerkiksi elintarvikkeissamme tavoittelemme aitoutta ja herkullisuutta, mahdollisimman vähällä sokerilla ja mieluiten täysin ilman säilöntäaineita. Voit tulla piipahtamaan puodissamme aukioloaikojen puitteissa, osallistua kursseillemme, varata ryhmällesi tilausruokailun tai viettää vaikka kokonaisen päivän maatilalla.

Lue lisää kohteesta täältä tai yrityksen omilta verkkosivuilta.

Suopirtin tila, Keski-Suomi

Suopirtti on vain kilometrin päässä kantatie 69, joten meille on helppo tulla.
Suopirtin tila on perinteinen rintamamiestila 50-luvulta. Maatilan pihapiirin ympärillä laiduntavat Ylämaan karja sekä islanninhevonen ja valloittava poni. Helga ja Niki koirat ilmoittavat haukkumalla tulevat vieraat ja kissat pitävät pihan hiirivapaana vyöhykkeenä. Olet tervetullut majoittumaan rauhalliseen maatilan pihapiiriin.

Lue lisää sivuiltamme tai yrityksen omilta verkkosivuilta.

Hevoslaakson talli, Uusimaa

Ratsastuskoulu Hevoslaakson ihanat ponit ja hevoset odottavat mukavia ratsastajia, isoja ja pieniä. Lämpimästi tervetuloa Pohjois-Vihtiin täydenpalvelun ratsastuskouluun.

Tallimme on tunnelmallinen paikka. Opettajamme ovat osaavia, kannustavia ja innostavia. Pidämme hevosistamme hyvää huolta, ja kohtelemme niitä osana perhettä. Meillä kesällä halukkaat hevoset pääsevät laitumelle nauttimaan. Palveluitamme on helppo varata suoraan verkkosivuiltamme. Näet sieltä palvelun hinnan sekä keston. Meiltä löytyy mm. istuntakouluja, ponikoulu, eläkeläisryhmä ja ryhmätunteja.

Tutustu kohteeseen täältä tai yrityksen omilta verkkosivuilta.

Häyrilän maatilamajoitus, Etelä-Savo

Häyrilän luomutila sijaitsee Juvalla Etelä-Savon kauniissa maalaismaisemassa Tuusjärven rannalla.

Majoittumisvaihtoehtoina ovat romanttiset hirsiaitat kesällä ja päärakennuksen kaksi huoneetta ympäri vuoden.  Aamiaista nautitaan talon tunnelmallisessa hirsituvassa, tarjolla on muun muassa ”vanhanajan” kaurapuuroa luomu-mansikoiden kera.

Rantasauna lämmitetään asiakkaille tilauksesta ja samalla voi virkistäytyä pulahtamalla Tuusjärven aaltoihin. Kesäisin pihapiirissämme hiirikissa Inkeri on pitämässä seuraa. Iltapalaretki mansikkapellollemme kruunaa lomapäiväsi. Häyrilä on sopiva majoituspaikka maalaisromantiikkaa ja maalaistalon tunnelmaa kaipaaville.

Tutustu kohteeseen lisää täältä tai yrityksen omilta verkkosivuilta.

Eräkolkka, Keski-Suomi

Eräkolkka on rakennettu 1950, ja talo tarjoaa hyvät puitteet isompaankin tapaamiseen. Meillä on 39 vuodepaikkaa, sali ja toisen kerroksen tunnelmallinen kokoontumistila. AV-tekniikka löytyy eli 65 tuuman televisio, äänentoistolaitteet jne. Kaksi keittiötä, kaksi saunaa – puulämmitteinen ja sähkösauna.

Lisäksi meillä on iso nurmipiha, jossa pieni jalkapallokenttä. Tiloihin kuuluu myös kota, laavu sekä lampi.

Tutustu kohteeseen lisää täältä.