Taste of Häme-makumatkalle Hämeeseen

Blogit

Häme tarjoaa mitä mielenkiintoisempia ja maistuvimpia tutustumis- ja käyntikohteita ympäri vuoden, lähellä. Taste of Häme -sivulle on koottu hämäläisiä lähiruokakohteita, jotta vierailu niissä olisi meille kaikille mahdollisimman helppoa.

Miksi sitten lähteä ruokamatkalle Hämeeseen?

1. Tutustu lähiseutuun
Hämeen maaseutu on täynnä mitä ihanimpia tutustumiskohteita ympäri vuoden! Tällä sivustolla esittelemme kohteita, jotka kertovat hämäläisestä ruuasta ja ruuantuotannosta, ja johon sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan! Haluamme nostaa esiin paikallisuutta, alueellista ruokakulttuuria ja erikoisuuksia.

2. Koe ruokaelämyksiä
Herkuttele sesongin parhailla antimilla – auringon kypsyttämillä marjoilla, lähitilan burgerilla, maukkailla juomilla, härkäpapuvohveleilla tai vaikkapa itse tehdyllä jäätelöllä. Tätä ja paljon muuta tarjoaa Häme.

3. Suosi paikallista
Ostamalla lähituotteita tai vierailemalla paikallisissa kohteissa, tuet maanviljelijöiden ja heidän perheidensä lisäksi myös muita hämäläisiä ruoka-alan yrittäjiä, maaseutua ja koko Hämeen elinkeinoelämää. Hämäläinen ruoka työllistää!

4. Säästä luontoa
Mitä lähempänä Mansikki on lypsetty, sitä vähemmän tarvitaan kuljetuskilometrejä. Suomalaiset ja hämäläiset maatalouden tuotantoyksiköt ovat edelleen kansainvälisessä vertailussa pieniä, ihmisen ja perheviljelmän kokoisia. Lähellä tuotettu ja sieltä myös ostettu ruoka säästää luontoa.

5. Lähimatkailu on vastuullista
Hämeessä voit kiertää ruokakohteesta toiseen vaikkapa pyörällä! Tämä jos mikä on vastuullinen valinta. Myös autolla kuljettaessa etäisyydet ovat lyhyet ja aikaa ei tarvitse käyttää autossa istumiseen – paljon nähtävää, lähellä!

6. Nauti aidoista asioista
Hämäläinen maaseutu tarjoaa kokonaisvaltaisen elämyksen kaikille aisteille. Koe viljavat vainiot, lainehtivat niityt, metsäiset harjut, avarat järvenselät tai vaikkapa historialliset kartanot ja perinteikkäät torpat. Rapsuttele eläimiä, tee ostoksia tai vain tutustu elämään maaseudulla. Tätä tarjoaa Taste of Häme!

7. Nauti kohtaamisista
Vaikka hämäläisiä kuvaillaan usein hitaaksi ja harkitsevaksi, on tunnelma Hämeen maaseudulla ja lähiruokakohteissa välitön ja rento! Sinut otetaan vastaan aina yhtä vieraanvaraisesti – tervetuloa kokemaan aitoja elämyksiä!

Lähellä sinua tuotettu – Enjoy the taste of Häme!

Löydät Taste of Hämeen myös Facebookista: Taste of Häme!
#tasteofhäme #RuokaMatkallaHämeessä

Katso lisää ja mukana olevat kohteet Taste of Häme-sivustolta. 

Tervetuloa mukaan!