Talvisia maastoretkiä, ralliautoilua, huskyajeluita ja paljon muuta Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa

Kuva: Kievari Rantapirtti

Tästä artikkelista löydät vinkkejä talvisiin aktiviteetteihin Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueilla. Lähde viettämään hiihtolomaa, viikonloppua tai muuta vapaata maatilamatkailuyritysten hauskojen palveluiden pariin!  Alta löydät erilasia aktiviteetteja joka lähtöön, ja lisää voit tutkia matkailupalveluhakumme kautta täältä.

Luomajärven kievari, Ikaalinen

Luomajärven kievari on monipuolinen maaseutumatkailukohde, jossa yhdistyy viihtyisä majoitus, rauhallinen ja kaunis ympäristö,  paljon mieluista puuhaa, maittava ruoka ja mahdollisuus järjestää erilaisia tapahtumia, juhlia ja kokouksia. Luomajärven kievarin keskeisessä osassa ovat maatilaneläimet, suomenhevoset sekä pikkuponit, joiden kanssa puuhastelemaan ja retkeilemään kauniissa maastossa. Hiihtolomalle löytyy useita erilaisia aktiviteettipaketteja talviseen tekemiseen:

  • Poni Patikkaretki 35€ sis. kiltin Aleksi-ponin patikointikaveriksi max 2h. Lisähinta eväistä satulalaukkuun +13€/hlö (sis.halsterileipiä, makkaran paistoa, kahvia/teetä/mehua kastettavan kera). Mukaan voi pakata myös omat eväät
  • Koko perheen Päivä Maatilalla -ohjelma alk. 22€ aikuinen/ 15€ /lapsi sis. heppojen, lampaiden, aasin, minipossun, kanojen ja pupujen ruokkimista, hoitoa ja rapsuttelua. Talutusratsastusta ja hevosajelukierros. Ohjelmakesto 1,5h.
  • Lumikenkäilyretki satumaiseen metsään, ja makkaranpaistoa laavulla nuotion lämmössä 25€ /aikuinen, 15,00€/lapsi, ohjelmakesto on n.1,5h. Hinta sis. oppaan lumikengät aikuisille ja lapsille. –Säävaraus. (Lumikenkävuokra omatoimiseen retkeilyyn 15€ / 3h –sis. kartan ja opastuksen.)
  • Maalaisromanttinen rekiretki laavulle nauttimaan makkaraa, halsterileipiä ja nauttimaan aidot pikipannukaffet / teet kastettavan kera upeassa maalaismaisemassa. Hinta 45€/aikuinen, 20,00€/lapsi, kesto n.1,5h-2h. Retki toteutetaan yksityisretkenä. Mukaan voi ottaa myös ratsuja, kysy lisää!
  • Rekiajelukierros leppoisasti fällyillä istuskellen. Hinta 18€ /aikuinen, 10€/lapsi. Ajelun kesto n.20min. (40min kierros 28€ / 18€). Miniveloitus 2 aikuisen mukaan. Ajelu toteutetaan yksityisohjelmana.
  • Hiihtoratsastusta alk.20€ /20min per hlö. Sis. kaikille soveltuvan hauskan ohjelman ratsun vetäessä perässä minisuksilla / pulkalla perässään.
  • Maastoratsastustunti 50€ / hlö ( 1 henk.), 45€ /hlö (2-3 henk.), 40€ /hlö (4-5 henk). Taso toiveen mukaan: ensikertalainen/aloittelija, keskitaso, kokeneet.
  • Lasten hevosteluhetki 20min 20€/lapsi, 30min 30€/lapsi, 40min 38€/lapsi sis. ponin hoitoa ja harjailua sekä talutusratsastusta.

Lisäksi ilmaiseksi käytössä nuotipaikka ja grillikatos, potkukelkat, pulkat, liukurit sekä stigat.

Luomajärven kievarin kotisivuilta löytyy kattavasti lisätietoa muun muassa aktiviteeteista ja majoitusvaihtoehdoista. Sivuston alareunassa voi myös täyttää yhteydenottolomakkeen, jonka lisäksi varaukset ja lisätiedustelut voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen relax@hevoskievari.fi.

      

Kievari rantapirtti, Koskenpää

Kievari Rantapirtti sijaitsee luonnonkauniissa keskisuomalaisessa erämaisemassa Koskenpäällä, Salosveden rannalla. Rantapirtti on suosittu juhlien ja erilaisten tilaisuuksien pitopaikka. Keittiömme on erikoistunut suomalaiseen ruokaan, jonka maun takaavat paikallinen riista ja luonnontuotteet sekä myös kansainväliset, ajan trendien mukaiset höysteet. Kievari rantapirtissä voi majoittua huoneissa, mökeissä tai leirintäalueella sekä tilata erilaisia aktiviteetteja ja ohjelmapalveluita, joita järjestetään jo yli 50 vuoden kokemuksella.

Hiihtolomalle löytyy paljon hauskoja talviaktiviteetteja, huskyajeluista ralliautoiluun. Koiravaljakkoelämyksiä järjestetään asiakkaan toiveiden mukaisesti, esimerkkeinä Vuojansalon kierros (8km), Husky-piknik ja Korpikierros (20km). Husky-ohjelmia räätälöidään myös isompien ryhmien toiveiden mukaisesti. Vauhdikkaampia elämyksiä kaipaaville tarjolla on tunnin, 2 tunnin tai 3 tunnin mittaisia moottorikelkkasafareita. Kahden ja kolmen tunnin safarit sisältävät välipalan maastossa. Safareihin voi yhdistää myös eriliaisa aktiviteetteja ja  ruokailun.

Yksi Rantapirtin suosituista aktiviteeteista ympäri vuoden on rallikyyditys ammattilaisen kyydissä.  Talvella on  käytössä jäärata Salosveden jäällä. Rallirata on mahdollista myös vuokrata omaa ajoa varten. Rauhallisempaan menoon vierestä löytyy patikointireitit ja vuokrattavaksi löytyy laadukkaita TSL -lumikenkiä, 5€/vrk.  Reitit ovat tällä hetkellä mahtavassa kunnossa ja muun muassa Kilpavuoren laavu on vapaassa käytössä lumikenkäilijöille. Aktiviteetteihin voi yhdistää myös rentouttavan saunomisen, tynnyrisaunassa, savusaunassa, kotasaunassa tai telttasaunassa.

Lisätietoja aktiviteeteista voi lukea Kievari Rantapirtin kotisivuilta. Kaikki aktiviteetit voidaan räätälöidä toiveiden mukaan, lisätiedot ja tarjouspyynnöt voi lähettää sähköpostitse timo.niinimaki@kp-rantapirtti.fi tai soittamalla +358 14 767116 tai +358 400 323854.

      

Korpelan torppa, Talviainen

Korpelan torppa sijaitsee Orivedellä Talviaistaipaleen kylässä. Matkaa Tampereelle on 65 km ja Jyväskylään 93 km. Vuonna 1920 rakennetun torpan pihapiirissä ja lähialueilla  järjestetään erilaisia kursseja ja toimintaa. Sen lisäksi, että torppa on tapahtumapaikka, se on isäntäperheen koti, jonka pihassa vilistää eläimiä ja lapsia.  Torpalla vieraillessasi kohtaat aitoa maalaiselämää.

Hiihtolomalle erityisen hyvin soveltuu Korpelan torpan järjestämä vanhan ajan hiihtoretki, 45€/hlö. Vanhan ajan hiihtoretkellä pääsee opastetulle hiihtoretkelle retrosuksilla. Latua ei ole, vaan se tehdään itse.  Noin kahden tunnin mittaisen hiihtoretken tempo on kuitenkin rauhallinen, joten se sopii peruskuntoiselle hiihtäjälle. Retken hintaan kuuluu lämmin mehu tai kaakao. Retken jälkeen on mahdollisuus  paistaa makkaraa  ja lättyä nuotiolla.  Eväspaketti sisältää joko kaksi nuotiolättyä hillolla, makkaran ja mehun tai kaksi makkaraa ja mehun. Eväspaketin hinta on 4 euroa. Hiihtoretki on varattavissa 15.2.- 31.3. lauantaisin, viikolla 9 päivittäin.

Korpelan torpalla pääsee myös poniajeluretkelle metsäteille Maukka-ponilla. Tunnin mittaiselle poniajeluretkelle mahtuu 1–3 henkeä ja retken hinta on 25 €. Ennen retkeä ja sen jälkeen poni hoidetaan ja valjastetaan yhdessä. Retkelle voi ottaa mukaan omat eväät.

Lisätiedot Korpelan torpan kotisivuilta, varaukset sähköpostilla katima.korpela@gmail.com tai soittamalla 040 8363619.

      

Ilolan maatilamatkailu, Metsäkansa

Ilolassa majoitut mukavasti maaseudun rauhassa, kohde sopii lapsiperheille, pariskunnille, työmatkalaisille ja ryhmille. Ilolassa on majoitustilaa ympärivuotisesti 50 hengelle. Maatila-alueella tutustut maatilan eläimiin ja pihapiirissä sijaitseva ratsastuskoulu mahdollistaa ohjatut talutus- ja ratsastustunnit.

Ilola tarjoaa perhetalviloman puolihoitomajoituksella alk. 375€/2vrk/perhe. Majoitus 2 hh alk. 150€/2 vrk. Talviaktiviteetteihin kuuluu potkukelkkailu, lumikenkäily ja retket metsämajalle paistamaan makkaraa. Kotieläimiin pääsee tutstumaan ohjattauina aikoina ja hevostallilta voi varata ratsastustunteja ja kärryajeluita. Illan päätteeksi pääsee rentoutumaan saunaan ja paljuun. Ilolan maatilalle voi tehdä myös päiväreissuja alk. 20€, joissa pääsee rapsuttamaan lampaita, kaneja, angus-hiehoja, poneja ja hevosia. Halutessaan päivällä voi tehdä metsäretken, ratsastaa, saunoa, potkukelkkailla, lumikenkäillä ja syödä maittavaa ruokaa. Lisäksi laskettelukeskukset Sappee, Ellivuori, Mustavuori  ja Kalpalinna ovat tunnin ajomatkan päässä, sekä luistelupaikkoja ja hiihtolatuja löytyy läheltä.

Lisätietoja talvilomapaketeista ja ajankohtaisinta tieto Ilolan maatilasta löytyy heidän Facebook-sivuiltaan. Varaukset ja lisätiedustelut voi tehdä sähköpostitse info@ilolanmaatila.fi tai soittamalla 040 5968027.

   

Maalaishotelli Morva, Juokslahti

Maalaishotelli Morva on kodikas hotelli kauniissa maalaismiljöössä Jämsässä, josta löytyy tasokasta majoitusta, hyvää kotiruokaa ja erilaisia aktiviteetteja vierailleen.  Morvan luonto ja ympäristö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin elämyksiin. Aivan maatilahotellimme pihapiiristä pääset muun muassa hiihtoladuille, moottorikelkkailemaan, polkupyöräreitistöille sekä luontopolulle.

Talvisin Morvan ympäristössä on tarjolla monenlaista puuhaa. Hiihtämään pääset suoraan maalaishotellin ikkunan alta: ladut vievät sinut Jämsään (16 km), Jämsänkoskelle (13 km) ja Himokseen (12 km), sekä lähimaastosta löytyy myös lyhyempiä lenkkejä kierrettäväksi. Tarvittaessa järjestyy myös sukset lainaksi.

Jos hiihtäminen ei tarjoa tarpeeksi vauhdin hurmaa, kulkevat myös moottorikelkkareitistöt aivan maatilahotellin vierestä. Talvimaisemia pääset ihailemaan kätevästi myös lumikenkäillen, joita saa lainata Morvasta. Hurjapäille on tarjolla myös huikea Muppet-mäki, joka on peräti 150 m pitkä. Valaistu mäki sijaitsee ihan pihapiirissä heti riihen vieressä, ja laskuvälineetkin tarjoataan lainaan talon puolesta. Lisäksi Himoksen laskettelukeskus löytyy läheltä!

Lisätietoja löydettävissä Maalaishotelli Morvan kotisivuilta, sekä sähköpostilla info@morva.fi tai soittamalla +358 40 828 2581.