Talvilomavinkkejä

Artikkelit

Maaseudun rauha, ruuhkattomuus, hyvinvointia kaikille aisteille, tarjoaa MatkaMaalle-kohteet myös talvilomaansa viettäville. Hiihtolomalla ja kevään aikana maaseutumatkailukohteet tarjoaa paljon mukavaa tekemistä ja tunnelmaa niin majoittujille kuin päiväkävijöille. Kaikki kiinnostavat kohteet löytyvät matkailupalveluhausta.

Iloranta

Seikkailua ja rentoutumista koko perheelle!

Ilorannan hiihtolomaviikko on täynnä monipuolista ja hauskaa ohjelmaa, joka sopii koko perheelle. Ohjelmassa on mm. vaellus- ja seikkailuretkiä, eväshetkiä nuotiolla, pilkkimistä, avantouintia, katiskanpyyntiä, potkukelkkailua, hiihtämistä, letunpaistoa, puuhapajoja ja luistelua. Meillä pääset nauttimaan monipuolisesti ulkoilusta ja yhdessäolosta. Ilorannan kuntosali on käytettävissä päivittäin, mukaan lukien ohjatut lihaskuntotreenit ja ryhmäliikuntatunnit. Voit viettää päivät aktiivisesti tai rentoutua kiireettömästi Ilorannan lumoavassa ympäristössä.

Lomapäivien päätteeksi Ilorannassa pääsee aina saunaan ja saunomisen lomassa on hauska pyöriä lumihangessa tai pulahtaa avantoon. Runsas päivällinen ja leppoisat iltapelit kruunaavat jokaisen päivän. Meillä nautit herkullisen monipuolista lähiruokaa –  myös ruokailut sisältyvät lomapakettisi hintaan.

Paljon aktiviteetteja koko perheelle Hauholla! Katso lisää: Tervetuloa Ilorantaan!

Ilola

Monipuolinen maatilamatkailukohde Valkeakoskella

Lampaita, vuohia, lehmiä, myskiankkoja, kanoja ja kukkoa voi talvella tervehtiä ohjatusti sisätiloissa. Ratsastamaan pääsee tilalla toimivassa ratsastuskoulussa. Ravintolan listalla sekä lähituotepuodissa on tilalla kasvatetuista Aberdeen Angus -naudoista valmistettuja herkkuja sekä muuta lähiruokaa, kuten savumuikkuja. Pihapiiristä löytyy kaksi grillimajaa. Makkaranpaistotulet voi retkeillä virittämään myös kilometrin päähän metsämajalle potkukelkalla, lumikengillä, liukulumikengillä, hiihtäen tai kävellen. Löylyihin pääsee niin puulämmitteisessä saunassa kuin savusaunassa. Palju ja poreamme ovat vuokrattavissa lisämaksusta.

Majoitusta on kolmessa rakennuksessa: asemalla, kaksikerroksisessa vierastuvassa ja maatilan päärakennuksessa. Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu on varattu jo täyteen. Maatilalle kannattaa suunnata esimerkiksi lauantaina 24.2. jolloin Ilolassa vietetään perinteistä koko perheen talvipäivää monenlaisine ohjelmineen ja herkkuineen. Aseman ja vierastuvan huoneissa on yhteiskäyttöiset vessat ja suihkut, päärakennuksen huoneissa on omat vessat. Huoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita, myös joitakin perhehuoneita löytyy. Yksi huone pidetään lemmikkieläimettömänä.

Katso lisää: Ilolan Maatilamatkailu

Koivuniemen Herra

Talvilomalle tekemisen meininkiä eläinfarmilla ja metsäluonnon äärellä. “Ihan maalla” on 2 vuorokauden yhteisen rentoilun sekä maalaisilon valmis paketti täyshoidolla saapumis-illasta alkaen. Landeäksöniä, perinnesaunan lempeitä löylyjä sekä yhdessä tekemistä ja kokemista maalaismiljöössä.

Lomapaketit saatavilla:
PE-SU 16.-18.2.2024

Tutustu lomapaketin sisältöön TÄÄLTÄ!

Lisätiedot ja varaukset sähköpostilla (info@koivuniemenherra.fi )

Koskenkorvan Trahteeri

Lauantaina 24.2.2024 riemukas hiihto- ja saunomistapahtuma Koskenkorvan Trahteerissa:

⛷️ Latukahvila Koskenkorva Museolla: (minttu)kaakaota, kaffia, makoosta, puuroa ja muuta!
⛷️ Vapaan ja perinteisen tyylin sivakointia omaan tahtiin toppahousuissa tai tuulipuvussa Trahteerin vieressä oleville pelloille vedetyllä 2,5 km ladulla (myös lyhyempiä lenkkejä)

Lisäksi mahdollisuus paljon pyydettyyn ja odotettuun TALVISAUNOMISEEN! Saunalipun saat verkkokaupastamme hintaan 25 €. Lipun ostaneet saavat heti saapuessaan lainaksi pyyhkeen sekä Saunatrikoot, jotka päällä voi sitten hiihtää ensin tai vaikka saunomisen välillä. Hiihtomatkan pituuden saa itse määritellä. Saunatrikoohiihtäjille on kuumana kolme saunaa: iso Aitokiuassauna, Viskitynnyrisauna sekä Pimiä sauna ja käytössä Trahteerin pukuhuoneet. Saunomisen hintaan sisältyy myös puuroannos Museolla saunomisen päätteeksi (myös gluteeniton puuro)

Talvisaunakapasiteetti on rajoitettu (40 hlö), osta oma lippusi ajoissa: https://trahteeri.fi/tuote/saunatrikoot-ladulla/

Tapahtumassa on säävaraus: pakkasraja -18°C ja lunta on oltava riittävästi hiihtoon 😊 Jos tapahtuma perutaan, etukäteen ostetut saunaliput hyvitetään 100% takaisin.

Tuhannen tarinan talo, Kannuskoski

Tuhannen tarinan talo on helppo tapa majoittua luonnon keskellä maaseudulla. Tarjolla on mukavaa ohjelmaa ja herkullista ruokaa, hyviä retkikohteita lähikaupungeissa sekä erilaisia eläimiä. Talosta löytyy muun muassa hevosia, lampaita, pupuja sekä vuohia. Tuhannen tarinan talosta voi varata itselleen pelkän majoituksen tai sitten puoli- tai  täysihoidon.

Lisätietoja: Kurkkaa Tuhannen tarinan talon verkko– sekä facebook-sivut.  Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 050 5303471 tai sähköpostitse osoitteeseen tuhannentarinantalo@tuhannentarinantalo.com. Katso myös: Lomapaketit Kannuskoskella.

Valkeisen loma

Ähtärissä sijaitsee Valkeisen loma, jossa erikoisuutena oma poropuisto.
Talvilomaviikoilla Valkeisen Lomalla Ähtärissä voit varata Porometsäkävelyn ja laavutuokion kahvin ja pullan kera.
Talviloma Valkeisella on täynnä toimintaa. Pihapiirissä on rapsuteltavissa suloiset eläinystävämme ja pulkkamäessä saat talven upeimmat laskut. Voit myös ottaa mukaan sukset niin pääset hiihtelemään tilan ympäri kulkevaa latua. Majoituspaketin hintaan sisältyy vierailu poropuistoomme tapaamaan porojamme ja yhden päivän ohjelmassa on tietenkin Ähtärin eläinpuisto virkeine eläimineen.

Katso alta kahden ja yhden vuorokauden paketit koko perheelle. Lisävuorokaudet onnistuu lisämaksusta. Pakettihinta on voimassa talvikauden, pääsiäiseen 1.4.2024 saakka.

Kahden vuorokauden paketti 359 EUR/2 vrk/perhe 2 aikuista ja 2 lasta (3-14v,)

 • Majoitus 2 vrk Aurinkorinteen hotellitason perhehuoneessa tai tunnelmallisessa vanhemman puolen huoneistossa/mökissä
 • liinavaatteet ja pyyhkeet
 • Runsas aamiainen ravintolamme noutopöydästä tuoreine sämpylöineen (vkot 8 ja 9, muilla viikoilla aamiainen laitetaan takeaway aamiaisena)
 • Liput koko perheelle Ähtärin Eläinpuistoon yhdelle päivälle
 • Poropuistovierailu
 • Lisävuorokausi aamiaisineen 99 €/perhe.

Varauksen voit tehdä näppärästi online varausjärjestelmästämme varaamalla haluamasi majoituksen haluamillesi päiville. Kirjoita varauksen lisätietoja kenttään, että haluat varata talvilomapaketin. Lähetämme sinulle uuden vahvistuksen uudella hinnalla.

Yhden vuorokauden paketti 239 EUR/vrk/perhe 2 aikuista ja 2 lasta (3-14v,)

 • Majoitus Aurinkorinteen hotellitason huoneessa tai tunnelmallisessa vanhemman puolen huoneistossa/mökissä
 • liinavaatteet ja pyyhkeet
 • Runsas aamiainen ravintolamme noutopöydästä tuoreine sämpylöineen (vkot 8 ja 9, muilla viikoilla aamiainen laitetaan takeaway aamiaisena)
 • Liput koko perheelle Ähtärin Eläinpuistoon yhdelle päivälle
 • Poropuistovierailu

Katso lisää ja tee varaus: Valkeisen Loman kotisivulla

Muista myös

Myös yrityksille paljon vaihtoehtoja kevään tyhy- yms. päiviin, kuten vaikkapa ikimuistoiset Vauhtifarmin tilaisuudet Uudellamaalla. Vauhtifarmi järjestää täyden palvelun kokouspaketteja, tyhypäiviä ja muita yritystapahtumia Nurmijärven Perttulassa, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Lue lisää Vauhtifarmista

Hyvä muistaa jo tulevia kesän matkoja ajatellen, mm.maaseudun pyöräily-ystävälliset kohteet ja palvelut. Lue lisää: Suomen Parhaat pyöräreitit.

Matkaile vastuullisesti, valitse lähikohde maaseudulla. Monet maaseutuyritykset ovat saaneet toiminnalleen myös STF-sertifikaatin, kuten esimerkiksi aamiaismajoitusta maatilallaan tarjoava Tuukkalan Tila Etelä-Savossa: Tuukkalan Tila Etelä-Savossa.

Maaseutu tarjoaa lomalle paljon tekemistä