Syyslomavinkkejä rannikko- ja järvi-Suomen seuduille!

Artikkelit

Pääkuva: Koivuniemen Herran Farmi

Syyslomat lähenee vauhdilla, ja syksy näyttää kauneuttaan ruskan merkeissä. Jos vielä on syyslomasuunnitelmat avoinna, kannattaa tutkailla meidän matkailupalveluhakuamme ja kaikkia upeita maaseutumatkailukohteita. Voit yöpyä maaseutumatkailutilalla tai vuokrata mökin järven rannalta. Maalla pääset myös nauttimaan puhtaista raaka-aineista valmistetusta lähiruoasta ja virkistymään syysluonnossa ulkoillen tai vaikka ohjattujen aktiviteettien parissa. Tervetuloa lomalle maalle! Alla vielä muutama vinkki järvi- ja rannikko-Suomen kohteista ja syyslomapaketeista.

Iloranta, Hauho

   

Iloranta on monipuolinen kohde Hauholla, jossa järjestyy erilaiset lomat ja tapahtumat. Syyslomalla Iloranta tarjoaa ”Syyslomanen”-pakettia, jossa tekemistä riittää koko perheelle.

Ilorannan Syyslomanen on helppoa, iloista ja takuuvarmaa lomaa koko perheelle. Syyslomasen keskiössä on maukas lähiruoka, rento ilmapiiri, ohjatut pelit, leikit ja elämykselliset retket sekä luonto, liikunta ja hyvinvointi. Osallistukaa yhdessä tekemiseen tai rentoutukaa perheen kesken luontopolun ja metsän hiljaisuudessa. Päivittäistä ohjelmaa on tarjolla koko perheelle lasten leikeistä ja peleistä aikuisten ohjattuihin liikuntahetkiin ja koko perheen retkiin.

Ilorannan Syyslomasen ohjelma on monipuolinen ja suosituimpien aktiviteettien osalta myös perinteinen. Pimeäretki metsään, rapuretki järvelle, erätaitojen kartuttaminen ja tikkupullan paisto ovat olleet suosittuja ohjelmia jo vuosia. Jännittävää Nuku yö ulkona -retkeä sen sijaan kokeiltiin ensimmäistä kertaa viime syksynä ja tälle paljon hyvää palautetta saaneelle retkelle on mahdollista osallistua myös tänä vuonna. Syyslomasen ohjelmassa on myös kalliolta laskeutumista, joka vaatii jokaiselta hurjaa itsensä ylittämistä ja tarjoaa onnistumisen riemua parhaimmillaan. Ilorannassa pääsee myös kalastamaan, saunomaan, uimaan ja rapsuttelemaan eläimiä.

Lue lisää Syyslomasen ohjelmasta, aikataulusta ja majoitusvaihtoehdoista Ilorannan sivuilta, josta pääset myös varaamaan oman lomasi. Voit myös tiedustella lisää/tehdä varauksen Samulta Puh. 040-5131139 / samu@iloranta.fi.

Koivuniemen Herran farmi, Merikarvia

   

Koivuniemen Herran farmilla syyslomalle tekemistä tarjoaa ”Ihan maalla”-paketti eläinfarmilla ja metsäluonnon äärellä. Ihan maalla on 2 vuorokauden yleisen rentoilun ja maalaisilon täyshoidollinen valmis paketti perjantaista sunnuntaihin syyslomaviikoilla 22.-24.10 ja 29.-31.10. Lisäksi sama paketti on tarjolla isäinpäiväviikonloppuna 12.-14.11. Majoitus on tarjolla maalaishotellissa, ja alta löydät aikataulun ja ohjelman päiville.

1. päivä perjantai:

 • saapuminen ja vastaanotto klo 16-18 (loma- ja Merikarvia-vinkit, avaimet jne.)
 • eläinkaverin tervehdys
 • makkaranpaiston koppa pihatulille (makkara/maissi, sinappi, ketsuppi, mehu)
 • sisäpelien ja aktiviteettien tila avoinna klo 22 saakka

2. päivä lauantai:

 • klo 7.30–9.30 aamupala päätalon tuvassa
 • klo 9.30–11 karjakon kanssa eläinten aamuhoitoja kanaloista navetan heiniin
 • MuuMaa-landeteemapuistossa ohjelma klo11-16. Majoittujille eläinpiha avoinna klo 18 asti (eläinten ilta- ja yörauha klo18-)
 • klo 11-12 päivän soppa ja leipäpöytä Harjun tuvan ylisillä (päätalon 2.krs)
 • klo 16 lapsiperheen päivällinen päätalon tuvassa (lisäksi majoittujille oma jälkiruoka)
 • klo 17–18 melontaohjaaja ohjaa melonnan tai soudun kokeiluun
  (kanootit, veneet ja liivit sisältyvät)
 • omatoimisesti iltatulet ja lätynpaiston tarpeet pihapiirin grillille/karjaköökin takkaan

3. päivä sunnuntai:

 • klo 7.30–9.30 lähtöaamupala päätalon tuvassa
 • eläinten aamuhoidot Oudokkilasta heposille sekä eläinten hyvästelyt karjakon kanssa
 • traktorikiertoajelu MuuMaan ympäri
 • klo 12 lomanen päättyy

Lisäksi lomanen sisältää:

 • saunominen suolammen äärellä tulo- tai välipäivän iltana (oma tunnin perhevuoro, uintimahdollisuus)
 • rannekkeet lauantain MuuMaa- landeteemapuistoon
  (lisämaksusta myös sunnuntaille a´11e/2-vuotta täyttäneet ja aikuiset)

Lue lisää Koivuniemen Herran sivuilta tai laita viestiä info@koivuniemenherra.fi, minkä kautta pääset tekemään myös varauksen.

Varjola, Kuusa

   

Varjola tarjoaa tasokasta majoitusta maaseutumaisemissa, ja syksylle löytyy elämyksellinen lomapaketti, joka on saatavilla viikonloppuisin (pe-su) 3.9.-24.10.2021 ajalla, ja syysloman ajan (la 16. – su 24.10.) päivittäin.

Syksyn lomapaketti sisältää majoittumisen 2 yöksi, valittavana hotellitasoinen Riihihuone tai uusi upea Koskisviitti (kuvassa keskellä). Pakettiin sisältyy elämysohjelmaa vaijeriliun ja nuoralla kävelyn muodossa. Lisäksi omatoimiselle päiväretkelle Multamäen kauniisiin maastoihin saa mukaan Varjolan täysin varustellun retkirepun. Saunavuoro savusaunassa ja lämmin poreallas rentouttaa ihanasti päivän päätteeksi. Paketti sisältää puolihoidon maittavalla maalaisaamiasella ja kolmen ruokalajin illallisella Navettaravintolassa.

Lue lisää ja tee varaus Varjolan verkkosivuilta.

Maalaishotelli Morva, Juukslahti

   

Maalaishotelli Morvassa majoitut viihtyisissä kahden- tai neljän hengen huoneissa tai omassa mökissä. Tutustu lisää majoitusvaihtoehtoihin tästä. Lisäksi Morva järjestää syysbrunssin 24.10 syysloman kunniaksi.

Syysbrunssilla on tarjolla herkullista ruokaa, joka on valmistettu rakkaudella oman pellon tuotteista, metsän antimista sekä lähellä tuotetuista raaka-aineista. Ruoasta hohkuu aitous, puhtaus ja hyppysellinen rakkautta, joka varmasti tuo veden kielelle.

Paikkoja rajoitetusti. Ajankohta sunnuntai 24.10 klo. 10-12. Hintaa brunssilla 26€/13€.

Lähde siis herkuttelemaan brunssille tai pitemmälle lomalle maalaismaisemiin Morvaan! Lue lisää Maalaishotelli Morvan sivuilta tai laita viestiä info@morva.fi.

Siinäpä muutama vinkki, ja kyllä näitä syysloman vierailukohteita löytyy vaikka millä mitalla matkailupalveluhakumme kautta lisää! Myös jos patikointi ja kansallispuistot ruskan loistossa kuulostaa omanlaiselta syyslomareissulta, meidän sivuilta löydät tunnelmalliset majoituspaikat niiden vierestä. Esimerkiksi Salamajärven ja Pyhä-Häkin kansallispuistojen lähellä sijaitseva Karkausmäen kammari tarjoaa maalaishenkistä huonemajoitusta nykyaikaisin mukavuuksin, sekä Orronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen lähellä sijaitseva Counryhomes Silmälän lomamökit varmistaa viihtyisän mökkimajoituksen. Ei muuta kuin suunnittelemaan omannäköistä lomaa ja nauttimaan syksystä!