Syksy saapui Etelä-Suomeen, saavu sinäkin

Kuva: Visitfinland kuvapankki/Carmen Nguyen

Syksy on taas lähtenyt käyntiin räpäyksessä. Tässä meidän vinkit syksyyn, pitkille viikonlopuille sekä päivävierailuille. Nämä kohteet ja monet muut syksyn kohteet löytyvät tuttuun tapaan meidän matkailupalveluhaustamme. Kurkkaa myös meidän Instagram sekä Facebook, ja kurkkaa ihania kuvia meidän kohteistamme.

Degerbyn kyläyhdistys, Degerby  –syksyn hittikohde

Tee Kaikki Degerbylaiset kuuluvat kyläyhdistykseen. Kyläyhdistyksestä löytyy monenlaista toimintaa tapahtumia, majoitusta, ruokaa ja erilaista ohjelmaa. Mikäli historia kiinnostaa ja olisi mukava tehdä viikonloppu- tai päiväreissu jonnekkin? Degerbyssä toimii Igor-museo, jossa on esillä muistoja neuvostoarmeijasta sekä Porkkalan pakkovuokra-ajalta. Pakkovuokra-aika on ollut merkittävä aika Suomen poliittisessa historiassa.

Syksyllä museo on avoinna lauantaisin klo 12-16 – ja tietenkin myös tilauksesta muina aikoina.

Degerbyssä pystyy majoittumaan monin tavoin mikäli haluaa jäädä pidemmäksi aikaa.

Yhteystiedot: Kurkkaa Degerbyn kyläyhdistyksen verkkosivut täältä täältä. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen igor@degerby.fi  tai puhelimitse numeroon +358 40 541 8526.

Silfvast Holiday Homes, Pukaro  –luksusta syksyyn 

Mikäli haluat viettää lomaa tai viikonloppua hulppeissa puitteissa Uudellamaalla, kannattaa syksyllä suunnata Silfvastin Holiday Homesiin. Nimensä mukaisesti Silfvast tarjoaa kodintuntuista ja toimivaa palvelua ja majoitusta. Syyslomalta löytyy vielä tilaa sekä syksyn muita viikonloppuja on vielä muutamia auki, joten kannattaa toimia nopeasti.

Mökit ovat myös loistavia paikkoja etätyöskentelyyn tai pieneen irtiottoon arjesta. Tekeminen ei myöskään lopu kesken vaan tarjolla on erilaisia aktiviteettejä niin perheille, yrityksille kuin kaveriporukalle. Kaikki perinteiset mukavuudet löytyvät myös mökeiltä. Paikallinen ruokatarjonta on myös lähettyvillä.

Ps: mökit ovat lemmikkiystävällisiä <3

Yhteystiedot: Kurkkaa Silfvast Holiday Homes verkkosivut täältä. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen kajsilfvast@hotmail.com tai puhelimitse numeroon +358 400 299 825.

Lomakivi, Kausala –majoitusta eri tarpeisiin

Lomakivessä on vuokrattavana viihtyisiä lomataloja Radansuun kannaksella. Ne ovat hirsisiä kolmen- neljän majoitushuoneen taloja, joissa on keittiö-olohuone, takka ja vaatteiden huoltotilat. Talon asukkaiden yhteiskäytössä on kaksi wc:ta, kylpyhuone ja neljässä talossa on sauna.  Lomakiven alueella on maksuton wlan ja grillitupa on vapaassa käytössä..  Lemmikit ovat myös tervetulleita.

Esimerkiksi Kuusitupa on neljän makuuhuoneen mökki, johon mahtuu majoittumaan 10 henkeä. Mökissä on kaksi kerrosta, sekä sauna. Kaikki sängyt ovat erillissänkyjä kaiken lisäksi. Myös hostelli Tammitupa on oiva vaihtoehto, jossa on kahden hengen makuuhuoneita neljä kappaletta. Joten Tammitupa sopii oivasti pariskunnille, tai yksin matkaajille.

Yhteystiedot: Kurkkaa Lomakiven verkkosivut täältä. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@lomakivi.fi tai puhelimitse numeroon +358 405 340 755.

Arvilan tila, Torppi –elämyksiä eläinten kanssa

Arvilan tila tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yöpyä yli yli 100-vuotiaassa hirsimökissä Arvilan pihapiirin idyllissä. Tilalla voi herätä linnunlauluun, juoda aamukahvit luomukyytön aamupuuhailuja seuraten ja nauttia omasta rauhasta luonnon keskellä. Mökki soveltuu isommallekki 15 hengen seurueelle, ja sieltä löytyy kaikki tarpeelliset mukavuudet. Talossa on myös oma puusauna.

Maatilalla ei tule tylsää, sillä lähistöllä voit patikoida luontopoluilla ja perinnemaisemissa, marjastaa ja sienestää tai vaikka istahtaa grillikodalle keittämään nokipannukahvit. Kodan voi varata veloituksetta majoituksen yhteydessä. Lisäksi tilalla on tilapuoti, mahdollisuus hevosajeluihin sekä tietenkin tutustua tilan eläimiin.

Yhteystiedot: Kurkkaa Arvilan tilan verkkosivut täältä. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@arvilantila.fi  tai puhelimitse numeroon +358 40 590 6255.

Vauhtirfarmi, Perttula – täydellinen pikkujouluille

Onko pikkujoulukohde vielä työn alla? Vauhtifarmi tarjoaa juhla-, kokous- ja elämystiloja erilaisiin tarpeisiin. Alueelta löytyy anniskelutilat, mahdollisuudet erilaisiin vauhdikkaisiin aktiviteetteihin sekä rauhalliseen toimintaan. Alueelta löytyy muun muassa vaijeriliukurata, kulpafutis, jousiammunta-areena sekä army-rata.  Farmilla on myös mahdollisuus kokeilla metsäjoogaa, mindfullnessia tai asahia.

Farmilla onnistuu niin häät kuin polttarit tai perinteiset pikkujoulut. Sadonkorjuusali tarjoaa tilat jopa 170 hengelle samassa tilassa, ja pikkusaunan tilat puolestaan toimivat intiiminä 20 hengen kokoustilana.

Yhteystiedot: Kurkkaa Vauhtfarmin verkkosivut täältä. Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen info@vauhtifarmi.fi tai puhelimitse numeroon +358 40 523 5049.