Suomen luonnon päivä kannustaa nauttimaan kauniista ja puhtaasta luonnosta!

Artikkelit

Kuva: Harri Tarvainen/Visit Finland

Huomenna 28.8 vietetään Suomen luonnon päivää, joka juhlistaa suomalaisen luonnon tärkeyttä. Suomessa myös liputetaan luonnon kunniaksi, ja me olemmekin maailman ensimmäinen maa joka näin on tehnyt vuodesta 2017 alkaen. Liputuksen lisäksi suomalaisuutta ja luonto voi juhlistaa monella eri tavalla!

Rentoudu ja yövy luonnossa

Helpoin tapa juhlistaa luontoa on tietenkin mennä nauttimaan siitä! Kävelylenkkien ja metsäretkien lisäksi haastetaan nukkumaan yö taivasalla, luonnossa. Suomen Ladun nuku yö ulkona-haaste kuuluu Suomen luonnon päivään, joten nappaa esimerkiksi teltta tai riippumatto ja suuntaa tähtitaivaan alle nukkumaan. Matkamaalle.fi jäsenyrityksistä löytyy myös Tentsile-majoittajia, jos haluat mieluummin nukkua maanpinnan yläpuolella puiden välissä. Tähtitaivas ja raikas elokuinen yö tarjoavat mahtavan kokemuksen suomalaisessa luonnossa, josta voit nauttia yksin tai yhdessä.

Kuva: Emilia Hoisko/Visit Finland

Osallistu mustikkapiirakkahaasteeseen

Suomalaisen luonnon herkullisimpiin eväisiin kuuluu tietenkin mustikka  – ja siitä leivottu piirakka! Osallistu luonnonpäivänä haasteeseen ja leivo omannäköinen mustikkapiirakka, tai jos haluat päästä helpommalla käy herkuttelemassa jossain tunnelmallisessa kahvilassa! Voit myös jakaa reseptin tai kuvan herkullisesta retkieväästä hästägeillä #luonnonpäivä #mustikkapiirakka.

Kuva: Visit Finland

Käy kansallispuistossa

Suomessa on 40 upeaa kansallispuistoa, joten mikä olisikaan parempi kohde luonnon päivän juhliin?! Monen kansallispuiston vierestä löytyy myös viihtyisää maaseutumajoitusta, jota voit hakea esimerkiksi karttatoimintomme avulla matkailupalveluhausta.

Kuva: Harri Tarvainen/Visit Finland

Lue lisää Suomen luonnon päivän– ja Suomen ladun-verkkosivuilta ja mene ulos nauttimaan maailman kauneimmasta luonnosta!