Piristä syksyä Pirkanmaalla

Artikkelit

Aktiviteetteja ja ruokaa moneen makuun

Luomajärven Hevoskievari Oy, Ikaalinen: Maaseutumatkailua Suomen sydämessä

Ehdoton ruokataitajamme, mausta ja laadusta tinkimätön mestarimme on Kievarin isäntä Mika Haagmann. Hän tarjoilee rehtiä, laadukkaista raaka-aineista valmistettua maalaisruokaa, jossa on vaikutteita Ranskan ja Italian maalaiskeittiöistä. Oppinsa hän on pitkällä urallaan ammentanut alan mestareilta, huippuravintoloista ja kouluista. Isännän ruokia maistellessasi antaudut makunautintojen vietäväksi. Ravintolassa on A-oikeudet.

Isänpäivälounas 8.11. kattaukset 12.30 ja 14.30

Menuhinta 40,00€ /hlö
Veloitus lapsista: 2-12 –vuotiaat 10€,  0-1 –vuotiaista ei veloitusta.

Perheen pienimmille on tarjolla buffeen lisäksi nakkeja, lihapullia ja ranskalaisia.
Menuhinta sisältää ruokajuomana kotikaljan, mehun ja veden.
Ilmoitathan ruoka-aineallergioista jo varauksen yhteydessä.

Tilalla saa vapaasti liikkua katselemassa eläimiä !

Varaa pöytä tästä

15.10. tai 15.11. Waarin laavuretki, 2,5h/65€

Metsäteitä ja -polkuja myötäilevä ratsastusretki upeissa maalaismaisemissa. Matkaa taitetaan rauhalliseen tahtiin, välillä laukkapätkistä nautiskellen. Retken aikana pysähdymme laavulla paistelemaan makkaraa, paahtamaan halsterileipiä sekä nauttimaan aidot pikipannukahvit pullasiivujen kera. *Ryhmätaso: Retki sopii ratsastajille jotka hallitsevat hevosen sekä tasapainonsa kaikissa askellajeissa. Painoraja ratsaille on 100kg

Tutustu lisää ja varaa tästä

1.11. tai 8.11. Aloittelijoiden metsäretki laavulle 2,5h/65€ 

Leppoisa ratsastusretki rauhalliseen tahtiin metsäteitä ja polkuja samoillen. Retkeen sisältyy aloittelijoiden hevosmieskurssi alkuun sekä kahvihetki eväiden kera laavulla.Eväänä makkaranpaistoa, halsterileipiä sekä aidot pikipannukahvit kastettavan kera.

Lapset mukana retkellä: Suuntaa-antavana ohjeena olemme pitäneet että ensikertalaiset 12 -vuotiaat ja tätä vanhemmat lapset pärjäävät mukana hevosella. Tämä siksi, että tällöin yleensä jo ratsastajan pituus sekä rohkeus ovat riittävät hevosen hallitsemiseksi. Rohkeus on avainasemassa, jotta uskaltaa ohjeistaa ratsuaan opettajan ohjeiden mukaisesti. Pituus taas, että fyysinen koko riittää, jotta pystyy hevosta ohjeistamaan. Retket tehdään hevosilla, mukana ei ole poneja. Entuudestaan ratsastustaitoisen lapsen alaikäraja on 9-vuotta, mutta vanhempien on hyvä huomioida kokoasiaa myös tässä tapauksessa jotta pituus riittää hevosen hallintaan. Mikäli omasta taloudesta löytyy lapselle taluttaja ratsastaessa, voivat kaikki kouluikäiset lapset osallistua retkelle mukaan 7 -ikävuodesta ylöspäin.

Tutustu lisää ja varaa tästä

Ilolan maatilamatkailu, Metsäkansa: Iloista aktiviteettia ja matkailua maalle

Ilolan maatila löytyy Tampereen ja Hämeenlinnan puolivälistä, Metsäkansasta jossa on ollut maatilamatkailua vuodesta 1983!

8.11. Isänpäivälounas kattaukset klo 12 ja 14

Noutopöydästä: salaatteja, kylmiä kalaruokia, porsaan ulkofilettä, punaviinikastiketta, suppilovahverokermakastiketta, lihapullia, leipää, täytekakkua ja paljon muuta.

Hinta 28,50 €
Lapset 6-12 v. 15€ & lapsi, alle 6 v 1 e/ikävuosi
Lämpimästi tervetuloa!
Yhteystiedot ja varaukset: 0405968027 tai  info@ilolanmaatila.fi

Villan kehruuta rukilla -kurssi 7.11. ja 21.11. klo 16.54-20

Kurssilla tutustutaan karstaamiseen ja kehräämiseen.
Opettajana toimii Mirva Hakamaa. Mirva on kehrännyt vuosia omien lampaiden ja koirien villoja sekä tehnyt erilaisia tilauskehruutöitä ympäri maan. Mirva tuo mukanaan myös pari rukkia. Voit ottaa kurssille mukaan oman rukin, villoja sekä karstan. Myös koirankarvaa voi hyödyntää kehräämisessä. Kurssin aikana karstataan villaa kehrättäväksi ja harjoitellaan kehräämistä rukilla.
Kurssin hintaan sisältyy kahvit pullan kera.
Ilmoittautumiset 31.10. mennessä
Hinta: 30€/hlö.
Yhteystiedot ja ilmottautuminen: info@ilolanmaatila.fi tai 040 5968027.

Peltolan luomutila, Vilppula: mukavaa majoitusta luomutilalla

Majoitu mukavasti Peltolan luomutilalla ympäri vuoden. Peltolan luomutila on talonpoikainen maatilamatkailuyritys Vilppulassa. Palvelutarjontaan kuuluu viihtyisä majoitus, ruokapalvelut tilauksesta ja saunapalvelut.

Tule majoittumaan meille syyslomalla, meiltä on lyhyt matka Serlachius-museoille ja esimerkiksi Helvetinkolun kansallispuistoon.

Majoitukseen kuuluu aamiainen ja sauna illalla.

Peltolan luomutila

Yhteystiedot: 0445253539 tai peltola@peltolanluomutila.fi

Rekolan tila, Eräjärvi: Syksyinen mökkiloma

Rekolan tila on oikea paikka maaseutumatkailijoille! Orivedellä sijaitsevat vuokramökit ovat korkeasti varusteltuja ja monipuolinen oheistoiminta takaa sekä aikuisten että lasten viihtymisen. Tila sijaitsee entisen Hämeenlinna-Jyväskylä postitien varressa, hämäläisessä maalaismaisemassa. Nykyaikaisesti hoidettu tila on n.250ha, metsiä ja peltoja. Pelloilla kasvaa vehnää, ohraa, kauraa ja rapsia. Lisäksi tilalla on lampaita, highlander-karjaa, kanoja, kaneja, koira ja kissa.

Syksykin on kaunista aikaa. Tule viihtymään mukavasti mökillä, helposti huvilalla ! Metsässä nyt paljon puolukoita poimittavaksi, sieniäkin siellä täällä.

Rekolan tila

Yhteystiedot: 040 77 941 66 tai riitta.kankaanpaa@rekolantila.fi

Liekoranta, Sastamala: Tunnelmallinen yöpyminen historiallisessa hirsitalossa

Kievari on rakennettu 1900 ja huoneet ovat alun perin tehty piikojen kammareiksi. Historiallisessa hirsitalossa eletään maaseudun hengessä, elämisen äänineen ja keittiön tuoksuineen. Huoneen hintaan sisältyvät peti- ja liinavaatteet sekä pyyhkeet. Aamiainen tarjoillaan alakerran ravintolan tiloissa

1 hengen huone 76 €/vrk
2 hengen huone 96 €/vrk
4 hengen huone 122 €/vrk

Tutustu lisää ja varaa tästä

Maistuvaa ruokaa maalta

Vammalan Seurahuone, Saastamala: Maukasta maalaisruokaa tunnelmallisessa ravintolassa

Ravintola

Toisessa kerroksessa sijaitseva ruoka- ja seurusteluravintolamme on avoinna maanantaista sunnuntaihin. Viikonloppuisin ravintolamme iloinen tunnelma ja tanssimusiikki kutsuvat pyörähtämään parketille.

Vammalan Seurahuoneelta maistuva lounas klo 11:00 -14:00.

Senioreille arkilounas hintaan 8,50 euroa

17.10. Ysäribileet by DJ Pasi/9€

Dj Pasin jo legendaariseksi muodustuneet ysäribileet. Showtime  on klo 23

Tutustu meihin lisää tästä

Yhteystiedot: 03-51941 tai info@vammalanseurahuone.fi

Image

Haapaniemen Pidot Ky, Sastamala: Isänpäivälounas maatilalla

Perinteikäs maatila, joka tarjoaa tilat ja ruokailumahdollisuudet erilaisiin perhejuhliin sekä yritysten virkistys- ja kokoustilaisuuksiin. Järjestämme tilaisuuksia pienillekin ryhmille.

10.11. Isänpäivälounas klo 13

Tarjolla on: Keitetyt perunat, Sillikaviaari, Graavisuolattu lohi, Lämminsavulohihyytelö, Hedelmäinen Syksyinen peurapata, Metsäsienikastike, Lihapullat, Ruokaleivät, makkopaahtopikkuleipiä ja puolukka-tuorejuustokakkua ja paljon muuta.

Ruokajuomina; kotikalja, vesi, maito, mehu.
Valko- ja punaviiniä tarjolla (2 €/lasi)

Hinta:  32€/hlö & lapset (4-12 v) 16 €

Yhteystiedot: 040 515 4121 tai haapaniemen.pidot@haapaniemenpidot.net