Parhaat vinkit hiihtoloman aktiviteetteihin Etelä-Suomessa

Artikkelit

Kuva: Lehmonkärki

Tänä vuonna ei tarvitse lähteä pohjoiseen nauttiakseen hiihtoloman talviaktiviiteista! Luminen keli ja Etelä-Suomen maaseutumatkailuyritykset mahdollistavat hauskat aktiviteetit hiihtolomalle etelämmässäkin, ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Kurkkaa alta vinkit kivaan talviseen tekemiseen tai tutustu yrityksiin matkailupalveluhakumme kautta!

Lehmonkärki, Asikkala

Lehmokärki on todella monipuolinen lomakohde kesän lisäksi myös talvella! Vain 1,5 tuntia Helsingistä, ihana luonnonrauha, laadukkaat huvilat ulkoporealtaineen ja kiva talvitekeminen houkuttelee Lehmonkärkeen. Laadukkaisiin mökkeihin ja huviloihin pystyy tutustumaan lisää ja tekemään varauskyselyn tämän linkin kautta.

Laadukkaan majoituksen lisäksi Lehmonkärki tarjoaa valtavan valikoiman erilaisia aktiviteetti- ja ohjelmapalveluja. Talviaikaan soveltuvista aktiviteeteista löytyy varmasti jotain jokaiselle; hurjapäille järjestetään moottorikelkkasafareita kauniissa harjumaastossa, rauhallisempaan menoon on lumikenkäilyä, sekä todella erilaista kokemusta kaipaavalle löytyy mahdollisuus sukelluspukukelluntaan avannossa (kuva alla)! Moottorikelkkasafareissa on vaihtoehtoja aloittelijoille suunnatuista lyhyemmistä retkistä edistyneempien kokopäivän safareihin. Myös pilkkiminen ja hankijumppa ovat mahdollisia talviaktiviteetteja Lehmonkärjessä!

Ulkoaktiviteettien lisäksi Lehmonkärjessä voi nauttia saunomisesta, erilaisista spa-hoidoista ja hieronnasta, sekä vaikka olut – tai viinitastingista. Aktiviteetit ei todellakaan lopu kesken, ja voit toivoa itsellesi sopivaa kokonaisuutta lomasi ajaksi.

Hiihtolomapakettien hinnat ja saatavuustiedot voit kurkata tämän linkin kautta ja varata omasi esimerkiksi sähköpostitse lehmonkarki@lehmonkarki.fi.

Iloranta, Hauho

Ilorannan hiihtolomalla tapahtuu! Vaelluksia, nuotioeväitä, seikkailuretkiä, pilkkimistä, avantouintia, katiskapyyntiä, potkukelkkailua, hiihtämistä ja luistelua.

Hiihtolomalla nautitaan ulkoleikeistä, mäenlaskusta, talven riemuista, ulkoilusta ja tänä vuonna erityisesti vaelluksista sekä retkistä. Useana päivänä on ohjelmassa yhteinen vaellusretki metsässä, pelloilla tai
jäällä, riippuen säästä ja jää/lumitilanteesta. Retkille lähdetään potkukelkoilla, kävellen,suksilla, luistimilla tai lumikengillä. Lasten seikkailuretkillä kuljetaan kävellen tai lumikengillä lähimetsän kallioille ja nautitaan eväitä nuotiolla. Iltapäivän nuotiokahvien jälkeen pääseekin jo saunaan. Saunomisen lomassa voi pyöriä lumihangessa tai pulahtaa avantoon. Ja savusaunan löylyistä nautitaan myös hiihtolomalla. Runsas päivällinen ja leppoisat iltapelit
kruunaavat päivän.

Muuten lomaohjelmassa on pilkkimistä, kalastusretkiä, hiihtämistä koneella tehdyillä laduilla, curlingia, napakelkkailua, luistelua, letunpaistoa ja puuha- pajoja. Ilorannasta on lainattavissa sekä monoihin että tavallisiin kenkiin kiinnitettäviä retkiluistimia, sekä vuokrattavaksi löytyy hiihtosuksia ja monoja. Potkukelkat kiidättävät pitkin kylä- tai metsäteitä ja jumpat vetreyttävät lihaksia. Kuntosali on käytettävissä joka päivä ja ohjelmaan mahtuu myös ohjattuja lihaskuntotreenejä.

Hiihtolomapäiviä voi viettää myöskin vain laiskotellen ja ruokailuista nauttien. Ilorannan kirjastosta löytyy rauhallista lukutilaa ja lukemista moneen makuun.

Hiihtolomaviikon yksityiskohtaisen ohjelman sekä hintatiedot löydät tämän linkin kautta. Lisätietoja saatavilla: samu@iloranta.fi tai puhelimella 040-5131139.

Kanniston kotieläintila, Loimaa

Kanniston Kotieläintila on aito vanha maatila, joka tarjoaa lomalaiselle mahdollisuuden rauhoittumiseen ja vapaa-ajan toimintaan perinteisessä maalaisympäristössä. Luonnonmukaisella tilalla on kaksisataa eläintä, muun muassa lampaita, vuohia, alpakoita, kaneja, ylämäänkarjaa, aaseja, poroja ja jopa seepra-aasi Sepa.  Monenrotuisia hevosia ja poneja löytyy ratsastukseen ja kärryajeluun. Kannisto on suosittu ympärivuotinen maatilamatkailukohde, joka sopii erinomaisesti muun muassa perhematkailijoille. Päiväkävijöille tila on avoinna joka päivä klo 9-19, jolloin viiden euron sisäänpääsymaksua vastaan tilalla saa oleilla itsenäisesti. Kannistossa voi myös lomailla täysi- tai puolihoidolla tai aamiaismajoituksella perhehuoneissa tai aitassa. Kanniston ruokapöytä tarjoaa maistuvaa lähiruokaa.

Kannistossa ei järjestetä hiihtolomalla erikoisohjelmaa perheille, mutta talvipäivinä voi nauttia hevoskärryajeluista, ratsastuksesta, luontopolusta sekä valmiista maalaistalon ruokapöydästä. Eläintenhoito ja grillikatoksessa herkkujen grillaaminen on edullista ja hauskaa hiihtoloma-aktiviteettia. Kanniston kotieläinpihalle voi myös ottaa omat sukset ja pulkat mukaan!

Majoitukset, ruokailut, ratsastukset ja rekiajelut varattava etukäteen, muuten tilalle voi tulla milloin vain 9-19 välillä. Lisätietoja verkkosivuilta,  numerosta 040-7163945 tai sähköpostilla info@kannistontila.fi.

Kavalton tila, Piikkiö

Kavalton tila on toimiva maatila kauniissa maalaisympäristössä, Piikkiönlahden rannalla, ainoastaan kivenheiton päässä Turusta. Kavalton tilalla voi järjestää isompia tapahtumia ja juhlia, tai tulla vain nauttimaan maalaisseudun rauhasta majoittumalla viihtyisissä huoneissa. Kavalton tila tarjoaa useita erilaisia aktiviteetteja erikokoisille ryhmille sekä ihania savusaunoja, joista talviaikaan pääsee pulahtamaan avantouinnille!

Palkitut savusaunat tarjoavat metsälammen rannalla ihastuttavan miljöön, jossa sielu lepää ja mieli rauhoittuu. Jokaisella savusaunalla on oma laituri, josta voi pulahtaa virkistävälle uinnille. Talvella tunnelmalliset avannot tarjoavat suomalaista eksotiikkaa parhaimmillaan! Saunojen yhteydessä on oleskelutiloja niin sisällä kuin ulkonakin, joten ruokailut illanviettoon pystytään järjestämään samassa yhteydessä. Saunomisen ja avantouinnin lisäksi talviaikaan järjestettäviä aktiviteetteja ovat muun muassa lumikenkäily ja luontoretket.

Lisätietoja verkkosivuilta, puhelimitse 02-4750000 ja 050-5630000 (Taija Kavalto) sekä sähköpostitse asiakaspalvelu@kavaltontila.com.

Toivolan kievari, Rusko

Toivolan kievari on hyvinvoinnin tyyssija puolen tunnin ajomatkan päässä Turusta, missä on mahdollista nauttia majoituksesta, hyvästä ruoasta ja erilaisista aktiviteeteista sekä hyvinvointipalveluista. Toivolan kievarissa voi nauttia akupunktiohoidoista, hieronnasta, saunomisesta, erilaisista joogista, ratsastuksesta ja luontoretkistä, ihan vain muutaman mainitakseni. Tarjolla on myös erilaisia palvelupaketteja, skumppajoogasta ruokailupaketteihin. Erityisen hyvin hiihtoloma-aktiviteetiksi soveltuu Toivolan kievarin lumikenkäilypaketti, josta lisätietoa alla.

Tutustutaan lumikenkäilyyn ja sen tekniikkaan. Talvisessa luonnossa reittivalintaa ei määrittele polut eikä ladut vaan päästään kävelemään suoraan suoalueelle. Pidämme matkalla tauon nauttien pienen makean ja kuumaa juotavaa! Parin tunnin reippailun jälkeen kokoonnumme syömään Toivolan Kievariin lounasta kahviin kera. 
Hinta 49 eur / hlö. Minimiosallistujamäärä 6 henkeä

Lisätietoja Toivolan kievarin monipuolisista palveluista verkkosivuilta, puhelimitse numerosta 044 295 5639 sekä sähköpostilla info@toivolankievari.com.

Hauskoja hetkiä hiihtolomalle!