Ota vinkit talteen pohjoisen viihtyisistä hiihtolomakohteista!

Artikkelit

Kuva: Saijan lomakartano

Houkuttelisiko hiihtoloman vietto pohjoisessa nietosten keskellä? Tästä artikkelista löydät vinkit Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin seudun maakuntamatkailukohteista, sekä niiden majoitusvaihtoehdoista ja hauskoista talviaktiviteeteista! Lisää kohteita löydät matkailupalveluhaustamme. (Psst! Kannattaa lukea myös aiempi artikkeli Lapin seudun kohteista, josta löytyy yhdeksän eri yrityksen esittely.)

Maalaiskartano Pihkala, Siikalatva

Maalaiskartano Pihkala on monipuolinen maaseutumatkailuyritys Pohjois-Pohjanmaalla, Siikalatvan kunnassa, Kestilän kylässä. Pihkala tarjoaa hienot puitteet erilaisille kokouksille, juhlille ja tilaisuuksille, jonka lisäksi saatavilla on hotelli – ja aittamajoitusta sekä paljon erilaisia aktiviteetteja. Maalaiskartano Pihkala tekee yhteistyötä samassa pihapiirissä toimivan Pihkalan ratsastuskoulun kanssa, järjestäen leirejä. Ratsastuskoulu tarjoaa lisäksi ympäri vuoden ratsastustunteja kaikentasoisille ratsastajille.

Hiihtolomalla Pihkalassa voi majoittua ihanan maaseutuluonnon keskellä ja harrastaa erilaisia talviaktiviteetteja. Lähettyviltä löytyy niin pulkkamäkeä kuin hiihtolatuakin ja talvinen Siikajoki tarjoaa oivat olosuhteet luistelulle ja potkukelkkailulle. Kauniit luontopolut ja kota mahdollistavat talvisen retkeilyn. Jos haluaa välillä siirtyä sisätiloihin pelailemaan, hallissa voi pelata kaikkea mahdollista muun muassa sulkapalloa, jalkapalloa ja curlingia! Lisäksi hiihtolomalla järjestetään ratsastusleirejä 5-7.3 ja 12-14.3, lisätietoja löydät täältä.

Lisätiedustelut ja varaukset voi tehdä joko puhelimitse numerosta 0400 812 484 tai sähköpostitse info@maalaiskartanopihkala.fi.

   

Merilän kartano, Utajärvi

Merilän Kartano sijaitsee Utajärvellä Oulujoen varrella, noin 55 kilometrin päässä Oulusta. Kartanorakennuksen lisäksi pihapiiristä löytyy majoitusrakennus, kokous- ja juhlatilat sekä kolme saunaa. Luonnonkaunis ja rauhallinen ympäristö sopii virallisten tapahtumien kuten juhlien ja kokousten järjestämiseen, sekä individuaali- kuin ryhmämatkailijoiden vierailukohteeksi.

Merilän kartanossa voit viettää toiminnallisen hiihtoloman liikkuen, rentoutuen ja samalla mukavasti majoittuen ja hyvin syöden. Tarjous hiihtolomaviikoille, majoitus alkaen 2hh /50€/hlö/vrk (2-5 hlöä), lapset 4-12v 35€/lapsi, sisältäen aamiaistarvikkeet huoneeseen. Merilän Kartanossa voit talvilomalla:
  • Hiihtää, hiihtoladut lähtevät suoraan pihapiiristä
  • Kelkkailla, moottorikelkkareitistölle pääset kätevästi suoraan myös pihapiiristä
  • Lumikenkäillä, voit vuokrata lumikengät vaikka päiväksi käyttöösi
  • Pyöräillä / Fatbike reiteille pihapiiristä
  • Pilkkiä Oulujoella
  • Retkeillä ja patikoida luonnossa
  • Syödä eväitä ja paistaa retkimakkaraa laavulla ja kodassa
  • Tehdä päiväretken Rokuan kansallispuistoon ja kylpylään
  • Saunoa vaikka joka ilta!
Lisätietoja Merilän kartanon kotisivuilta. Kysy majoitusta ja muita palveluja: p. 050 3820206 tai merilan.kartano@utanet.fi.

   

Saijan lomakartano, Taivalkoski

Saijan Lomakartano sijaitsee Taivalkoskella Jokijärven rannalla. Saijan Lomakartanossa on kodikasta majoitusta, maittavaa itse tehtyä aitoa Koillismaalaista lähiruokaa sekä kulttuuriin ja luontoon perustuvia ohjelmapalveluja. Saijan majoitustilat ovat joko kartanon pihapiirissä sijaitsevissa hirsitalohuoneistoissa, Jokijärven rannalla mökeissä tai lasikattoisessa revontulikodassa pohjoistaivaan alla. Pirttiravintolassa majoittujille tarjotaan aamiainen sekä päivittäin vaihtuva kotiruokalounas ja päivällinen.

Saijan kartano on täydellinen hiihtolomakohde erityisesti eläinrakkaille, sillä Saijalta löytyy oma huskytarha. Huskyajelut ovatkin yksi suosituimmista talviaktiviteeteista, mutta sen lisäksi monipuolinen ja kaunis luonto ympärillä tarjoaa hyvät mahdollisuudet moottorikelkkasafareille sekä hiihto-, lumikenkä- ja fatbikeretkille. Saijan kartano järjestää opastettuja retkiä tai toinen mahdollisuus on vuokrata välineet omatoimiseen ulkoiluun. Aktiivisen ulkoilupäivän jälkeen voi rentoutua esim. savusaunan leppoisissa löylyissä.

Lue lisää Saijan lomakartanon kotisivuilta, jonka kautta on myös mahdollista tehdä verkkovarauksia majoitukseen ja aktiviteetteihin. Lisätiedustelut voi tehdä puhelimitse +358 (0)8 8847511 tai sähköpostitse info@saija.fi.

   

Autto porotilamajoitus, Raattama

Lapin rauhaa, puhtaita maisemia sekä majoitus-, ohjelma- ja ravitsemispalveluja ryhmille, perheille ja leirikoululaisille Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reunalla. Raattaman kylä upeine tunturimaisemineen ja alkuperäisine kyläyhteisöineen tarjoaa upeat puitteet lomalle niin kesä- kuin talviaikaan. Auton porotilamajoituksessa voit tutustua porotilan arkeen ja elämään sekä nauttia perinteisistä lappilaisista ruoista majoittuen paritalohuoneistossa. Lisäksi voit kokea elämyksiä yksin ja yhdessä niin tunturissa kuin joellakin.

Hiihtoloman aktiviteeteiksi sopivat hiihto ja moottorikelkkailu on helppoa, sillä hoidetuille hiihtoladuille ja kelkkareiteille pääsee suoraan pihalta. Lisäksi kaunis ympäröivä luonto kutsuu luontoretkille ja lumikenkäilemään. Myös laskettelumahdollisuuksia on useampi lähistöllä, hissejä kaipaaville löytyy Pallaksen laskettelukeskus 20 minuutin ajomatkan päästä. Ja tottakai Auton porotilamajoituksen päätähdet, porot, tarjoavat kivaa tekemistä koko perheelle.

Lisätietoja Auton porotilamajoituksen kotisivuilta, sähköpostitse porotilamajoitus@gmail.com, sekä soittamalla +358 (0) 400 645 310.

   

Särkijärven Majat​, Muonio

Muoniossa, neidon kainalossa, on viihtyisä Särkijärven majat, joka tarjoaa paritalo- ja rivitalohuoneistoja sekä mökkejä majoitukseen. Särkijärven ympäristö on kuin luotu lumessa liikkumiseen. Muonio tunnetaan laajasta latuverkostostaan, jota hoidetaan viimeisen päälle aivan ensilumilta loppukevään oheneville hangille. Murtomaahiihtäjä pääsee laduille kätevästi suoraan majojen pihalta. Särkijärven majat vuokraa perinteisiä suksia 20 € / pari / vrk.

Myös lumikenkäilijälle Särkijärvi ja sen ympäristö tarjoavat oivat olosuhteet. Lunta riittää ja vaihtelevia maastoja löytyy läheltä. Myös lumikenkiä on vuokrattavana omatoimiseen seikkailuun. Talviaktiviteetteina lisäksi mahdollisuus koiravaljakko- ja pororekiajeluun, moottorikelkkailuun, pilkkimiseen ja jäänveistoon. Revontuletkin saattavat ilmestyä iltataivaalle!

Lisätietoja Särkijärven Majat kotisivuilta, yhteydenottolomakkeella tai soittamalla +358 400 905 863.

   

Ihania ja lumisia hiihtolomahetkiä!