Nauti ruskasta Eteläisessä Suomessa

Artikkelit

Oletko aina haaveillut postikorttimaisemista, väriloistosta ja luonnon rauhasta? Lapin ruska on omaa luokkaansa, mutta väriloistoa löytyy myös etelästä. Eteläisessä Suomessa ruska on parhaimmillaan yleensä lokakuun toisella viikolla ja parhaimmillaan jatkua lokakuun loppuun saakka. Väreistä pääsee nauttimaan jo syyskuusta asti. Hyvälle tuurilla saattaa näkyä myös revontulia! Nyt onkin oiva tilaisuus varata oma ruskaretki Etelä-Suomeen. Tässä artikkelissa on esiteltynä muutamia Matkamaalle.fi kohteita, jotka tarjoavat majoitusta ja ohjelmaa syys-lokakuussa. Nämä ja monet muut kohteet löydät matkailupalveluhaustamme. Kannattaa valita ”valitse maakunta” painikkeesta kotimaakunta tai se, jonne haluat matkustaa tarkempien hakutulosten saamiseksi.

Artikkelikuva: Taattisten tilan Facebook-sivut

Arvilan tila, Torppi

Arvilan tilalla voi yöyä lähes 100-vuotiaassa hirsimökissä, jonka ikkunoista voi seurata laiduntavan kyytön elämää. Viihtyisä mökki soveltuu isommallekin seurueelle, sillä makuutiloja on noin 15 hengelle. Mökistä löytyy keittiö, kylpyhuone, suihku ja oma puusauna.

Arvilan tila tarjoaa ainutkertaisia tilaisuuksia ja tapoja nauttia luonnosta. Tilan läheisyydessä kulkee useita luontopolkuja ja luontoretken voi päättää vaikka nokipannukahveihin. Arvilan tilalla on myös monia erilaisia elämyksiä, joita kannattaa hyödyntää. Tarjolla on muun muassa poni- ja hevosajelua sekä tutustumista Arvilan tilan eläimiin.

Lisätietoja: Kurkkaa Arvilan tila verkko– sekä facebook-sivut.  Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 040 590 6255 tai sähköpostitse osoitteeseen info@arvilantila.fi. Katso myös tilan uusimpia kuulumisia Instagram-tililtä.

Taattisten tila, Naantali

Haluatko päästä nauttimaan ruskasta satulan selästä? Jos haluat, Taattisten tila on sinua varten. Tila sijaitsee kätevästi sekä ison että pienen rengastien varrella. Tilalta löytyy perusvälineet pyörän huoltoa varten ja pihalla on huomioitu pyörien säilytykseen liittyvät seikat. Tilan sijainti on oivallinen rengastien sekä aloitus- että lopetusetappina. On myös mahdollisuus jättää auto parkkiin pyöräreissun ajaksi.

Majoitusvaihtoehtoina löytyy kolme uniikkia kahden hengen huonetta. Kaikkiin huoneisiin kuuluu lakanat ja aamiainen. Huoneet jakavat yhteisen kylpyhuoneen toistensa kanssa. Kaikki huoneet on sisustettu tilan 1700-luvun tyylin mukaisesti.

Lisätietoja: Kurkkaa Taattisten tilan verkko– sekä facebook-sivut.  Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 040 557 4154 tai sähköpostitse osoitteeseen info@taattistentila.fi. Tilalta löytyy myös oma Instagram-tili.

Eläinpiha Siipiveikot, Nousiainen

Majoitukseen on varattu 5 viihtyisää huonetta sekä puumaja, joista kuhunkin mahtuu 2–3 henkilöä.  Omat lakanat. Lakanat ja aamiainen saatavissa tilauksesta.

Lisätietoja: Katso eläinpiha Siipiveikkojen verkko– sekä facebook-sivut.  Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 050 5928544 tai sähköpostitse osoitteeseen kaija@wakkara.net.

Lomakivi, Kausala

Haluatko nauttia ruskasta takan lämmittäessä tai käydä pelaamassa radan golfia lehtien väriloisteessa? Onko hinkua luonnon rauhaan ja virtaa luontopolkujen tutkimiseen? Tai tekisikö mieli juoda aamukahvit upeilta kalliojyrkänteiltä ja kävellä pitkospuita pitkin takaisin mökille? Lomakiven matkailutilalla Iitissä on varattavana neljä lomataloa. Kaikissa mökeissä on keittiö, olohuone, takka ja kylpyhuoneet. Lemmikit ovat myös tervetulleita Lomakiveen. Hevostallissa on myös käytettävissä yksi lemmikkakarsina.

Lisätietoja: Kurkista Lomakiven verkko– sekä facebook-sivut.  Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 040 534 0755 tai sähköpostitse osoitteeseen info@lomakivi.fi. Lomakivellä on myös oma Instagram-tili.

Seppälän lammastila, Miehikkälä

Avara maalaisympäristö ympärilläsi, herätessäsi poikkeat kesäaamuna tarkastamaan, missä lammaslauma mahtaa liikkua. Aamukahvihetki taittuu äkkiä päiväksi lampaiden liikettä seuratessa. Päivä vierähtää maalaiskunnan merkityillä pyöräreiteillä, tai salpapolulla samoamassa. Illalla maistuu jälleen makoisat löylyt puusaunassa, grillissä tirisee karitsankyljykset. Mitä seikkailuja huominen tuokaan tullessaan. Seppälän lammastilalla pääset nauttimaan ja seuraamaan lammastilan arkea.

Lampurin Torpassa on majoitustilaa neljässä makuuhuoneessa yhteensä10 henkilölle, kesäaikana pihamökki ”Paimenen Maja” omalla saunalla 6000m2 tontin toisessa reunassa vuokrattavissa 5 hengen lisämajoitukselle, majoitustila on myös erikseen vuokrattavissa lyhytaikaista majoitusta varten. Nyt
loppukesän tarjousviikot, syys- ja talvikausi, sekä joulu -22 ovat varattavissa.

Psst… Seppälän lammastilan löytää myös Helsingin Narikkatorilta 25.9. Villatapahtumasta!

Lisätietoja: Katso Seppälän tilan verkko– sekä facebook-sivut. Voit olla yhteydessä myös puhelimitse numeroon 050 325 8789 tai sähköpostitse osoitteeseen seppalanlammastila@gmail.com. Katso myös tilan kuulumisia Instagram-tililtä.

Pssst… Ota myös seurantaan meidän Matkamaalle.fi verkko- ja facebook-sivut. Julkaisemme myös Instagram-tilillämme tietoa kohteistamme ja menovinkkejä pitkin vuotta.