Nauti Pohjois-Savon maaseudun talvesta

Artikkelit

Kuva: Visit Finland/Pete Heck

Tässä muutamia meidän Pohjois-Savon kohteitamme, joissa on mukava viettää talvipäivää. Kohteista löytyy laadukasta majoitusta, sekä erilaista ohjelmaa. Nämä ja muut kohteet löytyvät matkailupalveluhaustamme.

Alatalon lomamökit, Airaksela

Alatalon lomamökit tarjoavat Airakselan kylässä laatua jokaiseen makuun. Kaikki mökit ovat kirkasvetisen Petäisen-järven rannalla rauhallisessa maalaismaisemassa. Lisäksi mökit on luokiteltu valtakunnallisen MALO-laatuluokituksen mukaisesti. Alatalon lomamökit tarjoavat viisi tasokasta 5-11 hengen mökkiä käyttöösi.

Laadukkaiden mökkien lisäksi Alatalon lomamökit ovat hiihtäjän unelma, sillä mökkien välittömässä läheisyydessä sijaitsee talvisin hiihtolatuja. Mikäli hiihtäminen ei innosta tai etsii vaihtelua voi käsityöpajan kautta osallistua erilaisille kursseille ja työpajoille. Airakselan kylä tarjoaa myös nähtävää ja koettavaa. Autolla Kuopion Ikea on vain 30km päässä.

Ota yhteyttä numeroon +358 40 5956 040 tai sähköpostitse osoitteeseen sari@alatalonlomamokit.fi. Katso Alatalon lomamökkien verkko- ja Facebook-sivut, ja pysy mukana Alantalon kuulumisissa.

Ylämäen tila, Kiuruvesi

Ylämäen tilan emäntä Kati ja isäntä Kari Rantonen ovat pitkän linjan lypsykarjatilallisia. He  luopuivat lehmistä vuonna 2018, mutta luonto ja eläimet ovat silti pysyneet tärkeinä arvoina ja voimavaroina. Nyt Ylämäen tila tarjoaa virkistäytymistä ja hyvää oloa Green Care -hengessä, joka antaa voimaa ja elämyksiä luonnosta ja eläimistä.

Majoitus voi tapahtua vuokrattavassa huoneessa tai 97 neliön huoneistossa (tupakeittiö ja 2 makuuhuonetta). Huoneistossa on hyvinvarusteltu keittiö täydellisine astiastoineen. Tilalta löytyy grillikato, jossa on hiili- ja kaasugrilli vapaasti käytettävissä.

Lisämaksusta voit tilata maittavan aamiaisen, lounaan ja/tai päivällisen.Vuokrattavissa on myös  poreallas ja rantasauna. Tarjolla on myös erilaisia aktiviteetteja, kuten opastettua kotieläinten hoitoa, kuvauspalveluja sekä mahdollisuus vierailla erilaisilla luonnonnähtävyyksillä.

Ota yhteyttä numeroon +358 50 352 9541 tai sähköpostitse osoitteeseen rantonenkari@gmail.com Katso Ylämäen tilan verkko- ja Facebook-sivut, ja pysy mukana Ylämäen tilan kuulumisissa.

Sahalan kartano, Rautalampi

Sahalan kartano on aktiivinen, uudenaikainen ja innovatiivinen suurtila. Tilan pinta-ala on 1100 ha,  Sahalan kartanon pihapiirissä toimivat myös ohjelmapalveluyritys Elämysten ja Ystävyyden Kartano sekä Salli- satulatuolitehdas.

Tilalla on 24 rakennusta, joista vanhimmat vielä käytössä olevat ovat peräisin 1790-luvulta. Asiakkaiden käytössä on osa vanhoista rakennuksista sekä ”Holy Smoke” -savusauna, riihikappeli ja tenniskenttä. Talousrakennus on sisältä kokonaan remontoitu. Tilalla toimii myös Sahal Herbs, joka tarjoaa aitoja- ja luonnollisia makuja kuluttajille, sekä jälleenmyyjille. Tilalla tuskin käy siis aika pitkäksi!

Ota yhteyttä numeroon +358 400 763700 tai sähköpostitse osoitteeseen vessi@salli.com. Katso  verkkosivut ja pysy mukana Sahalan kartanon kuulumisissa.

Niemilomat, Varkaus

Niemilomat tarjoaa maalaishenkisessä, kauniissa maisemassa maatilamatkailua sekä mökki- ja aamiaismajoitusta. Niemilomat on myös erinomainen paikka pitää erilaisia yksityis- ja yritystilaisuuksia. Puitteet ovat oivat hää- ja syntymäpäiväjuhlille sekä kokouksille ja virkistyspäiville. Pihapiirissä toimivassa tilausravintolassa on A-oikeudet. Niemilomissa voi nauttia perinteisen suomalaisen savusaunan löylyistä sekä harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten pelata metsäpakopeliä tai frisbeegolfia.

Metsäpakopeli on koukuttava ja tiimihenkinen ajanviete Niemilomien idyllisessä ja kauniissa ympäristössä.  Sinun ja ystäviesi tehtävänä on ratkoa arvoituksia, avata lukkoja ja saada lopulta selville mitä Niemilomilla tapahtui 102 vuotta sitten. Ratkaisetteko arvoituksen ja pääsettekö pelin läpi, entä mitä uusia haasteita metsä teille tarjoaa? Pelaa ja koe täysin uudenlainen elämys metsässä.

Ota yhteyttä numeroon +358 407 159 568 tai sähköpostitse osoitteeseen anneli.hamalainen@niemilomat.fi.  Katso Niemilomien verkko- ja Facebook-sivut, ja pysy mukana Niemilomien kuulumisissa.

Kivennapa, Muuruvesi

Matkailukartano Kivennapa on pala karjalaa keskellä Savoa. Kivennapa on paikka, jossa iloitaan kesäyötä metsän keskellä, soudetaan avioliiton satamaan järven rannalla, jossa kokoustetaan talvipakkasella omassa rauhassa. Matkailukartano Kivennapa on paikka, jossa voit toteuttaa kaikki elämäsi juhlat ja tapahtumat. Sekä nauttia lähiruokaa perinteitä kunnioittaen.

Matkailukartanolla onnistuu majoitus moneen tapaan. Kahden hengen hotellihuoneita on seitsemän kappaletta, jotka sijaitsevat päärakennuksessa sekä erillisessä Napamaja-rakennuksessa. Viihtyisissä huoneissa on sänky, televisio, suihku ja wc. Matkailukartanolta löytyy monia aktiviteetteja. Esimerkiksi Kivennavan laavuretki hiihtäen tai kävellen on noin viiden kilometrin pituinen retki kauniissa maisemissa. Kivennavassa voit myös tehdä pilkkiretken potkuroiden tai retkiluistelulla. Tarjolla on myös teemaillallisia elävillä musiikkiesityksellä

Ota yhteyttä numeroon +358 405782343 tai sähköpostitse osoitteeseen kivennapa@kivennapa.com. Katso Matkailukartano Kivennavan verkko- ja Facebook-sivut, ja pysy mukana Kivennavan kuulumisissa.