Matkamaalle.fi vinkit kesän retkille

Blogit

Kuva: Aamiaismajoitus Juusolanmäen Facebook-sivut

Majoitusta tai tekemistä vailla? Onko kesäloma jo tiedossa, mutta tekeminen puuttuu? Tai kaipaatko ideoita pitkille viikonlopuille? Kurkkaa tästä artikkelista matkamaalle.fi vinkit ja ideat kesän maaseutu”retkeilyyn” ja lähde tekemään matka maalle. Nämä ja muut kohteet löytyvät matkailupalveluhausta.

Tuukkalan tila, Etelä-Savo

Tuukkalan tila vuokraa kolmea erillistä, lukittavaa huonetta, joissa on kaikissa kesällä viilennysmahdollisuus. Lisäksi käytettävissä ovat yhteinrn keittiö ja kummassakin kerroksessa kylpyhuone- ja wc-tilat. Majoitushintaan sisältyy maalaisaamiainen, joka tarjotaan kesäaikaan (1.6. – 31.8.) päärakennuksessa. Asukkailla on myös mahdollisuus varata saunavuoro. Useamman yön majoittujille tarjotaan saunan käytön veloituksetta.

Tuukkalan tilalla riittää myös tekemistä. Siellä on mahdollisuus päästä kokeilemaan vanhoja kunnon lavatansseja. Ja jos tanssijalka ei vipata, on tarjolla myös kauniita pyöräilyreittejä ja paljon muuta tekemistä.

Lue lisää Tuukkalan tilasta heidän verkkosivuilta. Kurkkaa myös tilan Facebook– ja Instagram-sivut. Voit ottaa tilaan myös yhteyttä puhelimitse numeroon +358 50 527 8814 tai sähköpostitse osoitteeseen info@tuukkalantila.com.

Mannila rantakatti, Punkaharju

Mannilan rantakatti sijaitsee Saimaan rannalla 10 minuutin ajomatkan päässä Punkaharjulta. Rantakatti tarjoaa majoitusta, paikallista ruokaa, monipuolisia vapaa-ajanpalveluja ja yksityisen rannan. Mannilan rantakatissa on varaa valita. Voit majoittua Hotelli rantakatin huoneissa, Niemitupa huvilassa, Huvimannilassa, Willa Pihlajassa tai lauttahuvilassa! Tilaa on myös caravan- ja camping-alueella.

Alueelta löytyy myös herkullista ruokaa tarjoava Rantakatti ravintola. Lisäksi yöpyjät voivat käyttää alueen grilliä ja savustusuunia. Samaten moottoriveneitä, soutuveneitä ja kalastusvälineitä voi vuokrata käyttöön kesäisin. Muihin vapaa-ajan palveluihin kuuluvat muun muassa beach volley -kenttä. Nuoremmat asiakkaat voivat tutustua Mannilan kotieläinpihaan.

Lue lisää Mannilan rantakatista heidän verkkosivuilta. Kurkkaa myös tilan Facebook– ja Instagram-sivut. Voit ottaa tilaan myös yhteyttä puhelimitse numeroon +358 50 355 4007tai sähköpostitse osoitteeseen maatilamatkailu.mannila@co.inet.fi. 050 355 4007

Aamiaismajoitus Juusolanmäki, Kalajoki

Juusolanmäen idyllinen sukutila on peräisin 1700-luvulta. Tilan pihapiirissä nautit maaseudun rauhasta. Pihapiirissä asustaa myös koira, kissa sekä kaneja ja lasten leikkeihin löytyvät hyvät keinut, sekä hiekkalaatikko leluineen. Aamiaismajoitus Juusolanmäellä majoitut nykyajan mukavuuksin varustetuissa huoneistoissa, joista jokaisessa on suihku ja WC, lisäksi jääkappi, mikro ja kahvinkeitin. Malo- luokituksen mukaisesti kaikki huoneet ovat hyvin varusteltuja. Mahdollisuus saunoa erillisessä saunarakennuksessa kuuluu majoitushintaan.

Rahjan monipuolinen saaristo tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja melontaan, lisäksi siellä on nähtävissä perinteistä saaristolaiskulttuuria. Myös lähellä sijaitseva Siiponjoki sekä muut maastot tarjoavat oivia patikointireittejä. 6km päässä sijaitsevat Hiekkasärkät tarjoavat kesäisin monenlaista tekemistä seikkailupuistosta golfaamiseen, sekä hyvästä ruoasta moniin eri liikunta-aktiviteetteihin. Talvisin Kalajoki tarjoaa hyvät mahdollisuudet hiihtoon, luisteluun, pilkkiretkiin sekä talvisurffaukseen.

Lue lisää Aamiaismajoitus Juusolanmäestä heidän verkkosivuilta. Voit ottaa majoitukseen myös yhteyttä puhelimitse numeroon +358 40 560 1108 tai sähköpostitse osoitteeseen juusolanmaki@kotinet.com.

Pohjolan pirtti & kievari, Kuusamo

Pohjolan Pirtti & Kievari sijaitsee Vuotungin kylässä, joka on yksi Kuusamon vanhimpia suomalaisten uudisasukkaitten asuttamia kyliä. Ensimmäiset tarinat tilalta kantautuvat jo 1680-luvulle, jolloin esi-isät hiihtelivät törmälle Sotkamon suunnalta. Pohjolan historiallinen rakennuskanta ja sitä ympäröivä luonto on ovat Pohjolan pirtin & kievarin ylpeus ja niiden säilymistä vaalitaan.

Viime kesänä suosiota saanut Pohjolan Pirtin kesäkahvila avataan jälleen tänä vuonna.

Kahvila aukeaa 30.6.

Kahvila on auki: ke – su klo 11:00 – 16:00

Lue lisää Pohjolan pirtti & kievarista heidän verkkosivuilta. Kurkkaa myös tilan Facebook– ja Instagram-sivut. Voit ottaa majoitukseen myös yhteyttä puhelimitse numeroon +358 40 509 8085 tai sähköpostitse osoitteeseen info@pohjolanpirtti.fi.

Pökkylän punanen tupa, Louhua

Pökkylän maatila on ollut asutettua jo 1550-luvulta lähtien. Karjankasvatus on keskeinen osa tilan toimintaa, mutta vuosien varrellat karjankasvatuksen rinnalle on tullut myös monia muita palveluja. Tilaa ympäröivät vanhat rakennukset ovat entisöinnin jälkeen saaneet uuden käyttötarkoituksen. Nykyisin tilan yhteyteen kuuluu tilausravintola, sisustusmyymälä sekä sauna- ja kokoustilat. Kesäaikaan on myös majoitusmahdollisuus yöpyä tilalta löytyvässä mummonmökissä ja aitassa.

Sisustusmyymälä

Sisustusmyymälään on luotu kodinomaisen tunnelma. Myytävät tuotteet ovat esillä sisustuskokonaisuuksina, jolloin voit mieltää ne myös omaan kotiisi. Lankavalikoimaan sisältyy suuri määrä erilaisia materiaaleja useilla eri värivaihtoehdoilla. Tuotevalikoimista löytyy laajalti yksilöllisiä sisustustuotteita, lahjaideoita ja aitoja antiikkisia aarteita. Tuotteiden esillepanoa vaihdetaan vuodenaikojen mukaan.

Lue lisää Pökkylän punasesta tuvasta heidän verkkosivuilta. Kurkkaa myös tilan Facebook– ja Instagram-sivut. Voit ottaa majoitukseen myös yhteyttä puhelimitse numeroon (08) 27 2993 tai sähköpostitse osoitteeseen myynti@pokkyla.fi.

Psst… Ota seurantaan myös matkamaalle.fi Facebook– ja Instagram-sivut.