Matkamaalle.fi vinkit kesälle

Artikkelit

Kuva: Koskenkorvan trahteeri

Iloluontonen, Pielavesi

Naisten hyvinvointileiri suomenhevosten kanssa 5.-6.7.2021 ja 14.-15.8.2021

Hei nainen, kiinnostaisiko luontoon, hyvinvointiin ja suomenhevosten kanssa puuhailuun painottuva aikuisten oma leiri? Ohjelmassa on mm.

 • Hevosten kanssa hengailua, rapsuttelua, paijailua, letittelyä ja nuuhkuttelua
 • Rauhallisia, myös aloittelijoille sopivia maastoratsastusretkiä (talutuksella tai ilman) kävelylenkkejä hauskassa seurassa
 • Villiyrttioppia ja jalkakylpy yrttisine maistiaisineen
 • Terveysmetsäretki eväineen
 • Herkulliset keittolounaat villiyrttitvisteineen ja ihana savulohi-illallinen
 • Turvesauna

Leirin kesto on kaksi päivää, mökkiyöpyminen ja sauna kuuluu pakettiin. Paikkoja leirille tarjotaan vain 6, joten pienellä porukalla on varmasti lystiä. Leirin ydinajatus on terveyden, fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen luonnon ja suomenhevosten avulla. Sekä kokonaisvaltainen oma aika hersyvässä seurassa, tietenkin.

Lisätietoja: täältä tai laittamalla sähköpostia maiju@iloluontonen.fi

Hinta: 275 € /hlö

Ilmoittautumiset: 28.6. tai 8.8. mennessä sähköpostilla maiju@iloluontonen.fi

Aurinkolaukka, Punkaharju

Perheleiri  6-7.7 ja 3-5.8

Perheleirille ovat tervetulleita esim. äiti-lapsi parit, kummilapsi-kummi, tai koko perhe. Leirillä touhutaan yhdessä ja erikseen. Leirillä opettelemme mm. hevosen hoitoa, ratsastusta ja hevosten elekieltä, koemme mitä läsnäolo tarkoittaa hevosten kanssa toimittaessa ja mitä hyötyä siitä on. Leirillä ryhmämajoitus Rengin tuvassa . Enimmäis osallistuja määrä 4-5 henkilöä tai 2 vanhempi-lapsi-paria.

Hinta: 170-200 €/hlö tai 340-400 €/vanhempi + lapsi

Aikuisten ja nuorten vaellukset

14-16.6 3K-retket

28-30.6 Mäntyniemi

19-21.7 Mäntyniemi

9-11.8 Mäntyniemi

Ryhmässä on 5-7 henkeä, ja majoitumme matkan puolessa välissä kotimajoituksessa Pihlajaveden ääressä. Ratsastamme pihlajaveden rannalle yöpymään kotimajoitukseen, saunomaan ja kokkaamaan aitoa italialaista pizzaa , jonka paistamme ulkouunissa joka on juurikin kopio aidosta italialaisesta pizzauunista.

Mahdollisuus uittaa hevosta sekä  nauttia hieman urbaanimmasta tavasta vaeltaa. Vaelluksella tarjotaan tukeva iltanen ja aamupala sekä itse koottu pizza vaelluksen ensimmäisenä päivänä. Välipalat  sekä kakkospäivän ruoan ratsastajat maksavat itse .

Ilmoittautuminen: 0505535640 tai sähköpostitse aurinkolaukka@gmail.com

lisää tietoa täältä

Isokenkäisten klubi, Kuusamo

Isokenkäisten Klubin seitsemän tähden perinteinen savusauna lämpenee keskiviikkoisin 30.6.2021 alkaen aina syyskuun loppuun saakka.

Sauna- ajat ovat klo. 16.00 ja 18.30

Hinta 59,00€ / hlö

Hintaan sis. Pyyhkeet, saunahatut, aidot vastat, turve kasvonaamio ja pesuaineet, laiturilta pääset vilvoittelemaan järveen. Saunomisaika 2h.

Saunan voi toki varata privaatisti myös omaan käyttöön. Kuulumme Sauna from Finland verkostoon ja saunamme on laatusertifioitu.

Varaa oma aikasi täältä ja tutustu lisää

Koskenkorvan trahteeri, Koskenkorva

Koskenkorva Museo sekä kesäkaudeksi 2021 valmistuva Könnimuseo sijaitsevat Ilmajoella Koskenkorvan kylässä kuuluisan viinatehtaan juurella. Museot ovat Koskenkorvan tilalla sijaitsevia yksityisiä museoita, joita ylläpitää Koskenkorvan perhe.

Koskenkorva Museo sekä Könnimuseo avoinna kesällä 1.6.2021–7.8.2021 tiistaista lauantaihin kello 10-17. Kesällä sisäpihallamme on myös kahvila.

Poikkeukset aukioloihin:
* Juhannus pe-la 25-26.6. suljettu
* La 10.7. Könnimuseo ja kahvila avoinna 10-13, Koskenkorva museo 10-17

Kieltolakivaunu – parkkipaikan vieressä, ei pääsymaksua
Mystinen salakapakka vuoden 1931 henkeen.

Koskenkorva Museo – kylän ja viinan historiaa sekä nykypäivää
Tarinoita ja tiukkaa faktaa kotipolton ajasta kimurantin kieltolain sekä tiukan ostajaintarkkailun kautta nykypäivään. Koskenkorvan kylän, viinatehtaan sekä alkoholihistorian tiukka tietopaketti. Tämän Museon ehdoton erikoisuus on baari, josta löydät maailman laajimman valikoiman koskenkorvalaisia juomia maisteltavaksi.

Uutta kesällä 2021: Könnit – kellomestarit
Ilmajoen kuuluisat kellonrakentajat ja heidän hienoimmat taidonnäytteensä Koskenkorvan tilan päärakennuksen arvokkaassa salissa. Esillä kelloja, työkaluja ja tarinaa sekä videoesitys Könnien elämästä.

Museoiden pääsymaksu:

Aikuiset: 5 €

Eläkeläiset, opiskelijat, 12-18-vuotiaat: 3 €

Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Lisätietoa: täältä tai laittamalla sähköpostia info@trahteeri.com tai 050 300 5530

Wanha kanala, Niinijoki

Moottorikahvila tiistaisin 18.5. – 31.8. klo 17-20

Viime kesänä käynnistyivät moottorikahvilat ja tänä kesänä jatketaan. Moottorikahvilaan ovat tervetulleita kaikki harrasteautot, moottoripyörät ja harrastajat. Wanhan Kanalan kahvila palvelee koko illan ajan, kuten myös tilapuotikin. Ja tänäkin kesänä kahvin kera vaikkapa viime kesänä lanseeratut herkkumunkit (vaniljatäytteiset possumunkit).

Moottoripyöriä varten on varattu ns. sisäpiha-alue ja harrasteautoilijoille ja muille Kuiwurisalin edessä oleva iso pysäköintialue.

Toivon tori joka toinen lauantai klo 11-13

Parittomien viikkojen lauantaina pidämme Toivon toria. Tuottaja, tuotteiden jalostaja/valmistaja, käsityötaituri – olet tervetullut myymään ja esittelemään tuotteitasi Wanhan Kanalan pihapiiriin, myyntipaikat ovat maksuttomia.

Toivon tori on suoramyyntitori, tuottajatori, pihatori, josta asiakkaat voivat ostaa suoraan tuotteita paikan päällä. Asiakas voi myös tilata tuotteet etukäteen Aurajoentietä Toivon torille facebook sivujen kautta. Myös tilapuoti on avoinna

Tiedustelut: 02 721 8979 tai 044 352 9797

Törmälä, Rautalampi

Törmälä Forest escape 

Sisällä tapahtuva pakohuonepeli tapahtuukin nyt ulkona luonnossa. Törmälän National Treasure eli Törmälän oma Forest Escape -peli pelataan metsässä. Tarvitset pelissä mm. ongelmanratkaisutaitoja ja paljon iloista mieltä.

Päivä vesillä

Päivä vesillä vie sinut nauttimaan Hankaveden kirkkaista vesistä, saarista ja kallioisista rannoista. Päivään sisältyy aamiainen Törmälässä, kirkkoveeneellä soutaminen saareen, jossa juodaan kahvit ja lopuksi syödään lounas Törmälässä. Päivän kesto on noin kuusi tuntia.

Voit vuokrata meiltä myös SUP-laudan. Meillä on saatavilla 4 SUP-lautaa, joita vuokraamme joko hintaan 10 euroa/tunti tai 40 euroa/päivä.

Lisätietoa meistä täältä tai  040 558 2439 tai osoitteesta info@tormala.fi. Voit olla yhteydessä myös tämän  lomakkeen avulla.

Tuukkalan tila, Ristiina

Tuukkalan tilalla voi polkea omalla pyörällä, vuokrata sähköpolkupyöriä, majoittua ja nauttia herkullisia ruokia.

Sähköpyörillä Astuvansalmen kalliomaalauksille

Majoitus maatilalla tunnelmallisessa hirsiaitassa tai huoneessa. Tuukkalan tilan pihasaunan lämpimät löylyt sinetöivät lopuksi kokemusrikkaan päiväsi.

Matkan alkupuolella voit pysähtyä hetkeksi Brahenlinnan raunioilla. Menomatkan varrelle jää Pien-Toijolan talomuseo, jonka pihapiirissä voit aistia entisaikaista talonpoikaisidylliä. Kevyesti polkien metsäpolkua pitkin lähestyt Astuvansalem esihistoriallisia kalliomaalauksia. Muinaisesta elämästä kertovissa maalauksissa esiintyvät veneet, hirvet ja metsästäjät. Paluumatkalla voit pulahtaa Ristiinassa, Uikkalanuimarannalla Saimaan aaltoihin.

Hinta alkaen 155 €/henkilö

 • aamiaismajoitus 2 yötä 2hh huoneessa
 • sähköpyörä (1 pv)
 • kypärä, huomioliivi, pyörälukko, kartta, retki-info
 • puhelintuki pyöräretken aikana isäntäväeltä
 • saunavuoro

Pyörän ja varusteiden säilytys ja huolto

 • pyörän perushuoltotarvikkeet ja tila, jossa kevyt huolto onnistuu
 • pyörän pesu- tai puhdistuspaikka
 • sähköpyörän akun voi jättää latautumaan turvalliseen paikkaan
 • pyöräilyvaatteet ja -välineet saa puhdistettua, pestä ja kuivatettua

Lisää tietoa täältä tai info@tuukkalantila.com tai puhelimitse +358 50 527 8814