Matkamaalle.fi kesälomareissu alkaa

Kansi: Tekla Seppälä

Matkamaalle.fi-sivuston artikkeleita on kirjoittanut kaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijaa jo kohta vuoden ajan. Olemme päässeet tutustumaan verkon välityksellä ihaniin ja ainutlaatuisiin maaseutuyrityksiimme, mutta tajusimme kesän alussa että kun verkkosivut ja kuvat kertovat 1000 sanaa, paikanpäällä käynti kertoo varmasti 10 000. Saimmekin idean lähteä paikan päälle tutustumaan yrityksiin ja erityisesti niiden takana oleviin yrittäjiin. Saimme yrittäjiltä oikein lämpimän vastaanoton ja kiinnostuksen ideaa kohtaan, ja pääsimmekin toteuttamaan reissun kesä-heinäkuun vaihteessa.  Vierailimme yhteensä seitsemässä eri maaseutumatkailukohteessa Tampereen ja Turun välillä. Kerromme seuraavissa artikkeleissa näistä yrityksistä, heidän tarjoamistaan palveluista sekä meidän omista kokemuksista. Kannattaa siis pysyä kuulolla ja ottaa talteen parhaat vinkit kotimaanmatkailuun!

Kaikki valitsemamme kohteet olivat Tampere-Turku välillä, melko lyhyiden ajomatkojen päässä toisistaan, joten reitin voi hyvin toteuttaa vierailemalla vaikka kaikissa kohteissa (mikä muuten toimi erittäin hyvänä kokonaisuutena!). Lisäksi moni kohteista soveltuu loistavasti yhden-parin yön vierailuun tai päivävierailuun pysähdyksenä vaikka ajomatkan välissä. Ensimmäisenä kohteenamme oli ihastuttava Ala-Orvolan maatilamatkailu, josta pääset lukemaan nyt, tästä artikkelista.

Ala-Orvolan maatilamatkailu

Ensimmäinen kohteemme sijaitsi noin 30 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Ala-Orvola on ollut samalla suvulla jo viiden sukupolven ajan, ja tila on  ollut tiedettävästi olemassa jo vuonna 1540. Nykyään tilan toiminta painottuu pelto- ja eläinpuoleen ja tällä hetkellä tilalla viljellään nurmea, kauraa, vehnää, ohraa, rypsiä ja herneitä. Tilalla on myös 30 lehmää, hiehoja ja sonneja sekä tietenkin kissa. Pelto- ja eläintoiminnan lisäksi tilalla on ollut matkailu- ja majoitustoimintaa kolmen sukupolven ajan.

Kuva Ala-Orvolan tilan lehmistä
Ala-Orvolan lehmät

Majoittuminen ja aktiviteetit

Tilalla majoittuminen on mahdollista kolmessa eri rakennuksessa. Päärakennuksen vieressä olevaan aittaan mahtuu majoittumaan kuusi henkeä. Aittaan on rakennettu vessa ja suihku, joten mukavuuksista ei tarvitse tinkiä. Aitassa on myös kokoustilaksi sopiva yläkerta. Toisiin makuutiloihin mahtuu puolestaan viisi henkeä mukavasti. Huoneiden yhteydessä on varusteltu keittiö, ja huoneissa on omat vessat. Molemmat majoitukset sijaitsevat vain kiven heiton päässä männystä tehdyn saunan luota. Lisäksi kaikille majoittujille saunan käyttö kuuluu maksutta hintaan. Saunan edustalla aukeaa ihana järvimaisema sekä laituri, josta pääsee uimaan.

Matkamaalle.fi kohteen majoitusvaihtoehto
Majoitushuoneet
Ala-Orvolan majoitusvaihto
Toinen majoitusrakennus

Toiseen suuntaan kiven heiton päässä päärakennukselta sijaitsee mökki, jota on vuokrattu nyt 50 vuoden ajan. Mökissä käy vuosittain kanta-asiakkaita ulkomailta saakka. Mökkiin mahtuu majoittumaan neljä henkilöä sänkyihin ja lisäksi on kaksi avattavaa sohvaa, jolloin mökkiin mahtuu yöpymään kuusi henkeä mukavasti. Vierailumme aikana huomasimme, että mökin pihapiirissä oli todella vähän hyttysiä – kiitos raikkaan tuuleen ja havupuiden puutteen. Mökki sijaitsee järvenrannassa, josta pääsee nauttimaan saunasta ja laiturista. Mökin terassilta on hulppeat maisemat järvelle, ja kuvat eivät vain tee oikeutta näkymälle.

AlaOrvolan tilalta vuokrattava mökki
Vuokramökki
Järvimaisema mökiltä
Näkyvä mökiltä

Tilalla on myös paljon tekemistä rentoutumisen lomaan. Vieressä sijaitsee samaan sukuun kuuluva Ala-Orvolan Puutarha, josta löytyy kotimaiset ja paikalliset marjat, kukat ja muut puutarhan hoitoon liittyvät tarvikkeet. Lähellä sijaitsee myös kota- ja pyöräreitistö sekä paljon metsää ja erilaisia kallioita. Ala-Orvolan maatilamatkailu onkin oiva kohde, jos on retkellä pyörän kanssa, sillä aamiainen ja ruokailu järjestyy tilalla myös.

Ala-Orvolan Maatilan yhteystiedot löydät täältä tai matkamaalle.fi kohdekortista Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse numeroon 03 3738 032 tai sähköpostitse osoitteeseen maatila@ala-orvola.fi. Lisää kuvia ja fiiliksiä vierailustamme löydät  Matkamaalle.fi -Facebook -sivuilta sekä @matkamaalle.fi Instagram -tililtä. Ota tilit ja meidän verkkosivu seurantaan, ja pysy kuulolla niin saat tietää, missä kaikkialla muualla vielä vierailimme.