Matkamaalle.fi jäsenten kesätapahtumat

Artikkelit

Kuva: Visit Finland

Kesätapahtumat tulevat! Onko kesän suunnitelmat vielä auki? Etsitkö inspiraatiota lomalle tai päiväretkelle? Tai onko kenties suunnitteleilla työpaikan virkistyspäivät pitkän tauon jälkeen`? Kurkkaa tästä muutamia uniikkeja Matkamaalle.fi kesätapahtumia. Nämä ja monet muut löydät matkailupalveluhaustamme. Kannattaa valita ”valitse palvelu” kohtaan ”aktiviteetti”  niin saat kohteita, jotka tarjoavat näitä palveluja.

Ilolan Maatilamatkailu, Pirkanmaa

Metsäkansan Maalaismarkkinat 11.6. 

Oletko haaveillut aikamatkasta maaseudun kesään? Nyt Ilolan Maatilamatkailu piha-alueella toimii Wanhan Aseman kahvioravintola ja pieni lähipuoti, muurinpohjalettupiste sekä hodari-myyntipiste, sekä paljon muuta. Tule tilalle ja kokeile jousiammuntaa ulkokentällä tai Metsäkansan Helmi-maneesissa. Rapsuta maatilan kotieläimiä mm. lampaita, vuohia, kaneja ja kanoja. Pihalla on myös
työnäytöksiä ja Leikkipiha-alue. Ilolan Maatilamatkailussa on nyt myös mahdollisuus kokeilla
Country Escape Ilola -maatilapakopeli!

Lue lisää Ilolan Maatilamatkailu heidän verkkosivuilta. Kurkkaa myös tilan Facebook–sivut. Voit ottaa tilaan myös yhteyttä puhelimitse numeroon +358 40 596 8027  tai sähköpostitse osoitteeseen info@ilolanmaatila.fi.

Pölkinvuori, Pirkanmaa

24.7. Kesätori 

2022 kesätori tapahtuu viidettä kertaa, ja joka vuosi tapahtumaa kasvaa niin monipuolisuudellaan kuin myyjä- ja kävijämääriltään. Nyt torialuetta on laajenettu Lempilammen ympärille. Myyjien paikat ovat ympäri puistoa. Taiteen ja käsityön taitajilta löytyy koriste-esineitä, vaatteita ja asusteita, koruja sekä puu-, lasi- ja keramiikkatöitä. Lähialueen tuottajilta ja kotijalostajilta leivonnaisia, hunajaa, marjoja, hilloja, säilykkeitä ja voiteita. Muita tuotteita ovat lelut, kirjat, kosmetiikka ja luontaistuotteet. Yleishyödylliset yhteisöt esittelevät toimintaansa. Tietenkin torilla on musiikkia. Useampi soittaja on torilla hattukeräyspalkkiolla.Torikeittiöstä voi ostaa keittolounaan, herkutella lähituottajan makkaralla tai vaikkapa vohvelilla.

Toripäivänä on 2,5 € pääsymaksu, joka on enintään 5€/auto. Varaathan tasarahan tai kortin valmiiksi parkkihenkilöstölle. Vaikka uudet parkkipaikat ovat käytössä, on edelleenkin kaukoparkki, josta on nonstop-traktorilavakuljetus Pölkinvuoreen.

Lue lisää  Pölkinvuoresta heidän verkkosivuilta. Kurkkaa myös tilan Facebook-sivut. Voit ottaa tilaan myös yhteyttä puhelimitse numeroon +358 400 505 073 tai sähköpostitse osoitteeseen polkinvuori@outlook.com.

Anttilan Tila, Satakunta

Tilamyymälä ja itsepoiminta

Tilamyymälässä myydään satokaudella tuoretuotteita: herneenpalkoja, puutarhamarjoja ja metsämarjoja. Tuoretuotteiden lisäksi myymälästä löytyy tilalla valmistettuja marjatuotteita sekä muutamia muiden lähialueen tuottajien tuotteita. Satokauden päätyttyä myymälän pakastealtaasta löytyy kesän satoa säilöttynä. Myymälästämme saa myös erilaisia lahjapakkauksia ja lahjakoreja, jotka ovat erityisen suosittuja joulun aikaan.

Tilan herneiden ja marjojen viljely on suunnattu suoraan kuluttajille. Tästä johtuen kaikki tuotteet poimitaan käsityönä. Tilalla tarjotaan mahdollisuutta itsepoimintaan satokauden niin salliessa. Itsepoiminnan ajankohtaisia uutisia voi seurata facebook-sivuilta tai soittamalla ja tiedustelemalla tilannetta.

Lue lisää Anttilan tilasta heidän verkkosivuilta. Kurkkaa myös tilan Facebook– sivut. Voit ottaa tilaan myös yhteyttä puhelimitse numeroon +358 40 8467553 tai sähköpostitse osoitteeseen juho@anttilantila.fi.

Kylmämaa, Lappi

Lohensoutukoulu Tornion-Muonionjoella 1.6-31.8.

Lappean Suvannolla järjestettävässä lohensoutukoulussa turvaopastuksen kera opit lohien ottipaikat, saat hyviä vinkkejä parhaista vieheistä ja pääset muutenkin perehtymään lohensoutamisen saloihin asiantuntevan kalastusoppaan johdolla. Veneeseen oppaan lisäksi vain 1hlö kerrallaan.

 • hinta: 120,00€ / henkilö, hinta ei sisällä kalastuslupaa.
 • kesto: n. 3 tuntia, josta teorian osuus n.0,5h.
 • Sisältyy: Varusteet, opastus, vakuutukset, kahvit ja nisu.
 • sallistujamäärä: Minimi on 1 henkilö.

Ohjelma voidaan toteuttaa 1.6-31.8. välisenä aikana, jolloin lohenkalastus on sallittua. Kalastus kielletty viikkorauhoituksen aikana su klo 19:00  – ma klo 19:00.

Lue lisää Kylmämaasta heidän verkkosivuilta. Kurkkaa myös tilan Facebook–sivut. Voit ottaa tilaan myös yhteyttä puhelimitse numeroon +358 40 0397484 tai sähköpostitse osoitteeseen info@kylmamaa.fi.

Maalaiskartano Pihkala, Pohjois-Pohjanmaa

Maalaiskartano Pihkalan ratsastusleirit 

Kesäleirillä majoitus tapahtuu viihtyisässä aittarakennuksessa, jossa on 2-4 hengen huoneita. WC:t löytyvät huoneista tai käytävästä. Suihkut ja sauna ovat kokousnavetalla, ja sauna lämpiää iltaisin. Leiriläisille tarjotaan 2 lämmintä ateriaa päivässä, sekä aamiainen ja iltapala.

Ratsastustunneilla käydään läpi kouluratsastusta, treenataan istuntaa, hypätään esteitä, rentoudutaan leikkitunnilla, sekä ratsastetaan maastossa. Meillä on mukavat maastoreitit, joiden varrelta löytyy hevosille kahluupaikka. Leiriläiset saavat leirillä oman, tai kaverin kanssa yhteisen hoitohevosen. Leirin lopuksi on leirikisat palkintoineen. Kisoissa voi osallistua taitojen mukaan taitorata- tai esteluokkiin.

Ajankohdat:

 • 5.-10.6.
 • 12.-17.6.
 • 19.-24.6.
 • 3.-8.7.
 • 10.-15.7.
 • 17.-22.7.
 • 24.-29.7.
 • 31.7-5.8.

Lue lisää Maalaiskartano Pihkalasta heidän verkkosivuilta. Kurkkaa myös tilan Facebook-sivut. Voit ottaa tilaan myös yhteyttä puhelimitse numeroon +358 40 0812484 tai sähköpostitse osoitteeseen info@maalaiskartanopihkala.fi.

Ps: Kurkkaa myös meidän matkamaalle.fi Instagram-tili sekä Facebook-sivut ja saa inspiroivua ideoita maaseutumatkailuun. Katso verkkosivut ja löydä unelmiesi juhlatila.