Matkaile maalle

Artikkelit

Suomalainen maaseutu tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita matkailupalveluja. Maaseutumatkailuyrityksistä löytyy matkailijoille mukavat majoitukset, maittavat ruuat sekä tiloja ja aktiviteetteja joka lähtöön. Maalla virkistyt ja lataat akkujasi. Suomalainen luonto ja maalaismaisema avautuvat kohteeseen tullessasi ja valitsemasi kohteen ovesta heti ulos astuessasi. Maaseutu on lähempänä kuin luuletkaan. Pidemmälle ei tarvitse lähteä: sopiva rauha, kiireettömyyden tuntu, hiljaisuus ja luonto ovat läsnä saman tien.

Maalle matkailulla on pitkä perinteet virkistyksen ja hyvinvoinnin lähteenä. Oma lomasi voi olla pitkä tai lyhyt, maaseutuloma irrottaa sinut nopeasti arjen kiireistä ja tarjoaa ansaitun hengähdystauon sinulle ja ystävillesi. Voit levätä ja rentoutua, halutessasi harrastaa tai kokeilla jotain aivan uutta palvelua tai aktiviteettia. Vuodenajat, vesistöt ja metsät ja niiden ympärille muodostuneet reitit tuovat valinnanvaraa aktiivilomailuun. Maaseutulomalla voi myös oivaltaa ja oppia.

Maalle on perinteisesti kokoonnuttu erilaisiin juhliin ja tapahtumiin. Maaseutumatkailuyritykset tarjoavat unohtumattomat ja erilaiset puitteet esimerkiksi perhejuhlien ja kokousten pitopaikkana. Tunnelmallinen, aito miljöö ja asiakasystävällinen palvelu luovat hyvät puitteet kokoontumisille.

Yksi maaseudun ja sen matkailun suurimpia vahvuuksia on tuottaa ja tarjota matkailijoille lähellä tuotettua ja valmistettua ruokaa. Maaseudulla ollaan puhtaan ja maukkaan kotimaisen ruuan alkulähteillä. Maaseudun tuoreista herkuista nauttiminen kuuluu olennaisena osana maaseutumatkailuun. Voit tulla valmiiseen pöytään tai osallistua itse herkkujen kokoamiseen esimerkiksi marjoja poimien tai kalastaen.

Maaseutumatkailu tuo työtä ja toimeentuloa lähialueelle sekä tukee suomalaisen maaseudun elinvoimaisuutta kestävällä tavalla. Matkailemalla maaseudulla pidämme suomalaisen maaseudun elinvoimaisena; sen aidosti erilaiset palvelut sekä ainutlaatuisen ja puhtaan luonnonympäristön kaikkien ulottuvilla ympäri vuoden.

Tervetuloa matkalle maalle!