Makoisat löylyt maaseudulla; löydä oma saunaelämyksesi

Artikkelit

Kuva: Visit Finland/Emilia Hoisko Photography

Monille sauna kuuluu kesään. Rentouttava kokemuksen lisäksi saunalla on monia terveyshyötyjä. Sauna muun muassa alentaa verenpainetta, helpottaa astmaa ja lisää hyvän olon tunnetta. Tässä vain muutamia saunan lukuisista hyödyistä. Lisää voit lukea sauna.fi -sivustolta.

Maaseudulta löydät niin upeita rantasaunoja kuin tunnelmallisia savusaunoja sekä persoonallisia turvesaunoja. Tässä muutamia kohteitamme esiteltynä, joilta löytyy upeita ja uniikkeja saunoja jokaisen maun mukaan ympäri Suomen. Monista kohteistamme löytyy kokonaisia saunamaailmoja. Kesän rentouttavin kokemus on vain löylykauhallisen päässä. Nämä kohteet ja monet muut löydät matkailupalveluhaustamme.

Perinnekylä Tupaswilla, Kangasala —maailman suurin savusauna

Tupaswillan Mahtisavusauna nimitettiin Suomen parhaaksi yrityssavusaunaksi 2016. Maailman suurimman savusaunan lauteilla saunominen sujuu kuin tanssi. Mahtisavusauna on rakennettu vanhoista hirsistä ja siirretty Tupaswillaan Muuramesta. Osa hirsistä on veistetty 1600-luvulla. Mahtisaunan kuistilla on mukava nuotiopaikka, ja kylpytynnyrit voidaan lämmittää saunan edustalle. Viereiseen lampeen on rentouttavaa pulahtaa.

Lue lisää yrityksen kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse +358 207 410100 tai sähköpostitse myynti@tupaswilla.fi

Tammiluodon viinitila, Parainen —jopa 15 hengen löylyhuone

Tammiluodon viinitilalle sijaitsee uniikissa paikassa uniikki sauna. Osin veden päälle sijoittuvassa saunarakennuksessa on löylyhuoneen (15 hlö) lisäksi pukuhuone, pesuhuone, kahdelta puolelta lasiseinäinen oleskelutila takkoineen, uimakatos ja terassilla lämminvesipalju. Saunatilaan saa tuoda omat juomat ja sovittaessa muutkin tarjoilut.

Lue lisää yrityksen omasta kohdekortista tai Tammiluodon viinitilan verkkosivuilta. Tai ota yhteyttä puhelimitse numeroon +358 400 227298 tai sähköpostitse viinitila@tammiluoto.fi.

Tuhannen tarinan talo, Kannuskoski —tunnelmallinen saunaosasto

Tunnelmalliseen saunaosastoon kuuluu sähkösauna, suihkut, infrasauna, kahden hengen poreamme sekä pukuhuone. Saunaosaston yhteydessä on myös savusauna sekä kuuden hengen palju. Toisella puolella pihapiiriä Navetan Vintti-rakennuksen alakerrassa on illanviettotila Äpyli sekä perinteinen puusauna. Savusaunaan mahtuu kerrallaan maksimissaan 15 hlöä. Tule rentoutumaan, juhlimaan ja nautiskelemaan.

Lue lisää Tuhannen tarinan talon kohdekortista tai yrityksen verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numeroon +358 50 5303471 tai sähköpostitse tuhannentarinantalo@tuhannentarinantalo.com.

Mäntylän tila, Närvijoki —savusauna lakeusmaisemissa

Isoo savusauna ja isoo tupa – kappale vanhaa Etelä-Pohjanmaata parhaimmillaan. Syksyllä 1999 rakennettu savusauna on 3.5 metriä korkea ja lauteille mahtuu samanaikaisesti parikymmentä löylyttelijää. Korkealla olevat lauteet ja pehmeät löylyt takaavat täydellisen saunanautinnon.

Savusaunan yhteydessä on 1700-luvulta peräisin oleva aitta, joka toimii pukeutumistilana (ei lämmin tila). Katoksellinen lasiterassi ja uimala toimivat vilvoittelutilana ympäri vuoden ja kesällä voi pulahtaa uima-altaaseen. Kauniilla säällä voi suojaisalta laatoitetulta alueelta ihailla pohjalaista lakeusmaisemaa.

Lue lisää Mäntylän tilan kohdekortista tai verkkosivuilta. Voit olla myös yhteydessä numeroon +358 40 539 0145 tai sähköpostitse osoitteeseen postia@mantylantila.fi. Voit tutustua kohteeseen lisää myösbooking.fi -sivustolla.

Hyvölän talo, Ähtäri —monipuoliset saunapalvelut

Monipuolisilla harrastusmahdollisuuksilla ja ystävällisellä palvelulla höystetty Hyvölän Talo sijaitsee lyhyen  ajomatkan päässä Ähtärin keskustasta. Ähtärin eläinpuisto on 10 minuutin ajomatkan päässä. Keskeisin sijainnin lisäksi Hyvölän talo tarjoaa unohtumattomia saunakokemuksia.

Hyvölän talosta löytyy  perinteinen savusauna, jossa on tilaa kerralla 15-20:lle hengelle. Pesuhuoneessa on kaksi suihkua ja kaksi pukuhuonetta. Savusauna on toiminnassa ympäri vuoden.

Lue lisää Hyvölän talon kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit olla myös yhteydessä puhelimitse numeroon +358 40 5330115 tai sähköpostitse osoitteeseen hyvolantalo@hyvolantalo.com

Peräkangas maatilamatkailu, Lapua — lempeä savusauna ja kylpytynnyri

Maatilamatkailu Peräkankaan tilalla on useampi sauna vuokrattavaksi.

Peräkankaan maatilalla sijaitsee ihana ja lempeä savusauna sekä kylpytynnyri. Savusaunamme on tilava, jonne mahtuu hyvin 12 henkilöä saunomaan. Saunan jälkeen on mahtavaa pulahtaa höyryävään kylpytynnyriin. Tynnyrissäkin kylpee hyvin 7 henkilöä kerrallaan. Savusauna ja kylpytynnyri sopivat illanvietoksi kaikille, niin perheille, porukoille, ystäville ja yrityksille.

”Ja muistattehan, savusaunominen on aina koko kehon kokemus; hämäriltä lauteilta ulos astuessa voi tuntea uuden elinvoiman virtaavan ja valtaavan mielen ja kehon. Siksi saunaan onkin aina liitetty uskomuksia ja taikoja, kuten morsius- ja juhannustaiat.”

Lue lisää Peräkangas maatilamatkailun kohdekortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös numeroon +358 50 350 1623 tai sähköpostitse osoitteeseen maatilamatkailu.perakangas@netikka.fi.

Kakskerran Hirvilampi, Turku— sauno saaressa

Kakskerran Hirvilampi on tunnelmallinen juhlapaikka ja inspiroivat kokoustilat Turussa Kakskerran saarella. Paikkamme sijaitsee n. 20 km:n päässä Turun keskustasta, luonnon keskellä, lammen rannalla. Lähellä sijaitsee myös Kakskerran kirkko ja Pyhän Henrikin taidekappeli. Saarelle on myös hyvät julkiset liikenneyhteydet (linja nro 15).

Hirsihuvilan tilavassa saunassa nautitaan löylyistä. Saunasta pääsee vilvoittelemaan suurelle terassille ja laiturille. Lammessa on vielä lisäksi uinti mahdollisuus.

Lue lisää Kakskerran hirvilammen yrityskortista tai yrityksen verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös numeroon 0400 788 154 tai sähköpostitse osoitteeseen info.hirvilampi@gmail.com.

Hollolan hirvi, Hollola — savusauna ja saunajoogaa

Hollolan Hirven savusaunassa voit kokea savusaunan pehmeän löylyn syleilyn kumpuilevassa maalaismaisemassa Hollolassa. Kesäaikaan järjestämme myös avoimia savusauna- ja saunajoogailtoja. Saunan terassilla on lämmitettävä poreileva kylpyallas ja nuotiopaikka.

Lisenssikoulutetut saunajoogaohjaajat Tea Skinnarin ja Titta Skofelt vetävät Saunayogaa, miedossa, noin 50 asteen lämmössä, rentoudutaan, nollataan päivän tapahtumat, keskitytään yhteen liikkeeseen kerrallaan. Saunajooga on oiva tapa purkaa stressin oireita. Saunajooga on hyväksi selälle, parantaa keskittymiskykyä ja antaa hyvän unen. Saunajooga on helppoa ei edellytä aiempaa joogakokemusta. Ota mukaa kevyt hihaton asu, vesipullo ja uimapuku ja oma pyyhe.

Joogan jälkeen yrttikylpy porekylpyaltaassa ja raikas marjasmoothie ja loppulöylyt savusaunassa. Paikkoja on rajoitetusti. Hinta  35 €/hlö sis. alv.

Lue lisää Hollolan hirven yrityskortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös numeroon 040 505 3357 tai sähköpostitse osoitteeseen ilkka.sipila@hollolanhirvi.fi.

Hevossilta, Forssa — yli 100-vuotiaita saunoja

Museotila Hevossillassa on 7 saunaa, joista 3 on aitoja vanhoja yli 100-vuotiaita savu- ja perinnesaunoja. Hirsimökeistä löytyy myös moderneja saunoja suihkuineen. Saunaryhmien käytössä aina myös kokoontumistila, jossa ilta jatkuu vaikkapa saunatontun suosittelemalla illallisella tai karaoken merkeissä tunnelmallisessa Tallitupa-ravintolassa. Museotila on anniskelualuetta, joten omat saunajuomat eivät ole sallittuja alkoholilaista johtuen. Ravintolamme toimittaa kaikkiin tiloihin tarvittavat juomat. Meiltä löytyy muun muassa parvisavusauna, riihisavusauna, maasavusauna, perinnesauna, eräsauna, mökkisaunoja ja paljon muuta. Saunoista on myös pääsy lampeen.

Lue lisää Hevossillan yrityskortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös numeroon 0400  422 218 tai sähköpostitse osoitteeseen hevossilta@hevossilta.fi.

Kavalton tila, Piikkiö — palkittu savusauna omalla laiturilla

Palkitut savusaunamme tarjoavat metsälammen rannalla ihastuttavan miljöön, jossa sielu lepää ja mieli rauhoittuu. Savusaunan lauteilla on tehty paljon viisaita ja hyviä päätöksiä, sekä parannettu maailmaa pikkuisen paremmaksi paikaksi. Kummallakin savusaunalla on oma laituri, josta voi pulahtaa virkistävälle uinnille. Talvella tunnelmalliset avannot tarjoavat suomalaista eksotiikkaa parhaimmillaan!

Savusaunojen yhteydessä on oleskelutiloja niin sisä- kuin ulkotiloissakin, joten ruokailut illanviettoon pystytään järjestämään samassa tilassa.

Lue lisää Kavalton tilan yrityskortista tai yrityksen omilta verkkosivuilta. Voit ottaa yhteyttä myös numeroon 02 475 00 00 tai sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@kavaltontila.com.